1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Question about flashing a new ROM

Discussion in 'Android Devices' started by Haloman800, Nov 12, 2010.

  1. Haloman800

    Haloman800 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    43
    1
    16
    Moving from UD 1.0.0 to 2.0.0!

    I really don't want to wipe again (I installed 1.0.0 less than a week ago!) But I will if needed.

    ----

    My question is, if I needed to flash and I didn't, it would be really laggy, correct? So, if I flashed and I ended up not needing to, it'd run normally?

    Basically, how do I tell if I need to flash or not?


    I haven't installed any custom themes or anything like that. Just UD 1.0.0
     

    Advertisement

  2. SolidOrange

    SolidOrange Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,640
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    1,640
    1,599
    313
    Clemson, SC
    as long as you are not themed, you should not have to wipe going from UD1 to UD2. themed, or coming from a different ROM, you must wipe.
     
  3. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
     #152
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163
    Actually most (including myself) think its a good practice to wipe every time you flash a new rom. Not doing so may cause things to not only lag but you may have other issues as well such as force closes in apps.
     
  4. SolidOrange

    SolidOrange Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,640
    Joined:
    Sep 10, 2010

    Sep 10, 2010
    1,640
    1,599
    313
    Clemson, SC
    i agree whole heartedly, but after reading through the UD 2.0.0 thread, it is the general consensus that a wipe is not completely necessary going from unthemed 1.0.0 to 2.0.0. that being said, i would still do it, just to be on the safe side. between the Google cloud, Titanium Backup, and LauncherPro Backup, it doesn't take long at all to get everything set back up.
     

Share This Page

Loading...