1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Question: Widget for vibrate?

Discussion in 'Android Devices' started by insidenyc, Apr 23, 2010.

  1. insidenyc

    insidenyc Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    29
    0
    15
    NYC
    This has probably been asked. Sorry.

    I would like to be able to quickly change my phone to vibrate without going into settings, sound setting, phone vibrate.

    On one of my home screens, there was a preinstalled widget to quickly turn on and off WIFI.

    It would be great if i had one for vibrate.

    Example: Walk into a meeting. Set vibrate. Walk out of meeting, turn it off.
     

    Advertisement

  2. Mark16q

    Mark16q Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    85
    9
    16
    CPa
    Conejo Valley, CA
    best thing I've found is holding the power key and selecting vibration mode. There are app's for silent (silencemodetimer in market ) and airplane mode widgets, but nothing I've found for vibe.
     
  3. ThorSkaagi

    ThorSkaagi Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    215
    Joined:
    Mar 30, 2010

    Mar 30, 2010
    215
    12
    38
    Denver, CO
    On the volume button on the side of the phone, just keep pressing (or hold) it down until it says 'Ringer Vibrate'.

    I'm sure there are widgets as well, but this is how I do it.
     
    insidenyc likes this.
  4. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    9,692
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    9,692
    8,365
    813
    Right Behind You
    You have 2 options if you are running 1.5 and 3 options if you are running 2.1.

    1.5/2.1 options:

    1 - Turn the volume on your phone all the way down with the side volume buttons until it vibrates. (I think this only works for the ringtone though)

    2- Press and hold the power/end button for a few seconds until it buzzes and the menu pops up. Third option is to set phone to Vibrate Mode.

    2.1 only option:

    1 - On the home screen hit the plus sign > HTC widgets > get more widgets > Profile widget.

    Hope that helps.

    Edit: Damn! Ninja'd Twice.
     
  5. ReJe75

    ReJe75 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    54
    1
    16
    I have looked for this alot, but cannot find one that works so simply. There are two that I have used. One is Audio manager. This is not as simple as a widget toggle, but I like the wa y it works.

    The other one I use is calle Volume Toggle its great as you can set profiles and just toggle between the profiles. The only thing I dont like with this is it has 4 pre-named profiles. I prefer just 3 and when you are toggling through them sometimes its a pain. I am sure there are others in the market you can find that may work better, but these are the best I have found so far. Check them out and let me know what you think, I am curious. Plus post if you find any others.
     
  6. insidenyc

    insidenyc Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    29
    0
    15
    NYC
    Thanks ThorSkaagi.

    Mark16q - Can you tell me how to find the airplane mode widget?
     
  7. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    9,692
    Joined:
    Oct 29, 2009

    Oct 29, 2009
    9,692
    8,365
    813
    Right Behind You
    It is in with the other settings widgets.
     
  8. Mays24

    Mays24 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    205
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    205
    14
    38
    Northern California
    I use the Beatiful Vibrate widget. Works great for exactly what you want to do.
     
  9. Mark16q

    Mark16q Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    85
    9
    16
    CPa
    Conejo Valley, CA
    in the market, same programmer as silence mode timer, Shantanu Shah. if you search for airplanemodetimer it should come up in results. Or if you have the silence mode timer, he has a button to show his other apps. 2 of my favorites.

    Mark
     
  10. ReJe75

    ReJe75 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    54
    1
    16
  11. BlueDC2

    BlueDC2 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    361
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    361
    52
    53
    Get more htc widgets, download profiles. That's what it does.
     
  12. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #56
    Points:
    483
    Posts:
    6,695
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,695
    1,927
    483
    One click widgets in the market has a vibrate widget. In fact, it can be a three way toggle - sound/vibrate/mute - you have a choice when you add it between sound/vibrate and sound/vibrate/mute.
     
  13. scrubs

    scrubs Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    80
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    80
    6
    36
    Curvefish has a three way toggle (ringer-vibrate-mute) called "SilentMode OnOff" in the market. It seems to lag a little, and I usually have to tap it twice to get it to change initially, but it works and I keep it on my home screen.
     
  14. AdrianC14

    AdrianC14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    776
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    776
    62
    78
    California
    I have that one too. The newest update seems to make it little more responsive.
     
  15. Dorito

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    72
    7
    16
    Is OP female?
     
  16. drmalenko

    drmalenko Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Mar 26, 2010

    Mar 26, 2010
    5
    0
    5
    go to the marketplace and download beautiful widgets.. it has a silent, vibrate, and plane widget, along with some other cools stuff....
     
  17. AdrianC14

    AdrianC14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    776
    Joined:
    Dec 29, 2009

    Dec 29, 2009
    776
    62
    78
    California
    I tried Beautiful widgets and I had a bad experience. It keeps force closing and setting it up was a pain. The home/small home widget looked nice. But the small home widget was missing the city you are currently in. The wifi/bluetooth widgets look ugly. I replaced Beautiful widgets with Weatherbug elite. Weatherbug elite is has a very nice widget.

    Now Curvefish has some really nice, responsive silent/vibrate, wifi, bluetooth widgets.
     
  18. CXXV

    CXXV Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    252
    Joined:
    Jan 23, 2010

    Jan 23, 2010
    252
    10
    38
    Look for "Silent On/Off" in the market.
     
  19. insidenyc

    insidenyc Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Apr 23, 2010

    Apr 23, 2010
    29
    0
    15
    NYC
  20. mc48

    mc48 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    480
    Joined:
    Jan 17, 2010

    Jan 17, 2010
    480
    36
    43
    so. east, usa
    Another option is the app Quick Profiles. You can set ringer volume including to vibrate or silent, media volume, notification volume, voice call volume, screen brightness, etc to different situations. I have a profile set for work and one for home but you can set as many as needed...such as meeting, car, etc. Then you can simply put a short cut on one of your screens, press it and voila. Works great. It is one of the best apps out there, imo.
     
  21. marck_don

    marck_don Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    1
    0
    5
    Hello, thanks for your reply

    I am referring specifically to the click-through style questions they have on the left side of the page. It loads very smoothly and i'd like to replicate it (without using flash)

    Webmaster Forum
     
  22. rthibeault

    rthibeault Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    32
    4
    16
    :thinking::thinking::thinking:
     

Share This Page

Loading...