1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root quickanswer.. have to send to htc how to restore..

Discussion in 'Android Devices' started by broads desire, Mar 14, 2011.

  1. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    so yeah i might have to send my phone to htc for maintenance as im having random reboots constantly... need to unroot and restore to factory...

    how do i do this ?

    guide for RUU ... and which one do i need .

    was unbranded htc desire uk.. from carphone warehouse..
     

    Advertisement

  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    fastboot oem boot and tell us the cid

    you should have taken note on software versions etc before you rooted or did anything to the device
     
  3. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
  4. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    by doing fastboot oem boot

    you will need to boot to fastboot (holding back and power)
    you will need the sdk tools so you can use fastboot from a pc

    the type

    fastboot oem boot. the device will reboot and five you a load of info in the cmd prompt. there will be a section that says CID IS

    its not a case if just assuming what one you need as the downloads are large and if its the wrong one it will give you a CID error
     
  5. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    bravo pvt 1 -ship s-on
    hboot 0.93
    microp
    touch panel
    radio 5.11.05.27

    aug 18 2010
    i dont see a CID number :S
     
  6. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    run the command i asked
    when connected to your computer (from the android sdk folder)

    altho at a guess you are either on 2.29.405.2 or 2.29.405.5 due to the radio version

    best bet is to try downloading the 2.29.405.5 RUU from shipped roms

    use a download manager like freedownloadmanager to ensure its downloaded without error
     
  7. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    yes i was on 2.29.405.5 before i rooted, as i remember having the ota update

    so how do i run an RUU ...

    and i just phoned where i got the phone from and they said it would take 28 days for the turn around, so ill be using an old phone till then, how do i extract my contacts from this to external so i can view them on my laptop..
     
  8. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    got the RUU... i jus run the exe and it will be restored right?

    will the repair centre be able to tell i have had it rooted?
     
  9. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Yes you connect your phone and run the .exe. It returns it completely to stock. No way they can tell.
     
  10. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    sweet... gonna let it run in stock for a day or so to see if it still reboots and overheats... apparently its a motherboard problem, but research seen people with this problem htc return the phone with a message of nothing was wrong with the phone and they just run an RUU..

    hmm anyone had repairs done by htc and know if they are quicker than their predicted times...
     
  11. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    ok run the ruu ... its staying on htc screen...:\ gonna leave it there while i jump in shower see if it changes by time im back down.

    how long should it stay on there after an ruu exactly :\ ...
     
  12. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    ok took the sd card out and it has booted up fine, running stnadrad phone software again and done the setup so its now back to factory gonna leave it a day or so and see if it still has the problems

    gonna reinstall everything back on and see how long it lasts...
     
  13. broads desire

    broads desire Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    138
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    138
    6
    36
    just gonna add i got my phone back today... given a completely new handset.. simples.
     
    SUroot likes this.
  14. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    Good news
     
Tags:

Share This Page

Loading...