1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Random reboot with camera

Discussion in 'Android Devices' started by Fizco, May 7, 2010.

  1. Fizco

    Fizco Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    4
    0
    5
    England
    Howdy,
    I have now had my X10 for a week and am quite happy with it in the main. The only problem i seem to have, is it sometimes reboots when i try to use the camera. It first did it before i had any marketplace apps on, so i don't think its due to something i installed.
    It happens when i try to open the camera, and it has also happened when the shopsavvy app tried to start the camera.
    Is it a fixable problem, or do i need to get the phone sent back?
    Cheers

    Glenn
     

    Advertisement

  2. tracey1987

    tracey1987 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    12
    0
    15
    I have also had this problem. I found the camera button on the side wasn't very good so i added the camera widget to the screen. I'v found about three times that the phone has rebooted when i opened the camera. I am sending mine for a replacement as there are a few other problems but from reading posts i dont think this will make any difference.
     
  3. Smg

    Smg Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    302
    Joined:
    Feb 5, 2009

    Feb 5, 2009
    302
    38
    43
    Essex - England - UK
    Not happened once guess it's either a dodgy phone or dodgy network firmware.

    What Network are you on?
     
  4. Fizco

    Fizco Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    4
    0
    5
    England
    I'm on T-Mobile
     
  5. wooks63

    wooks63 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    201
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    201
    19
    38
    London, UK
    I'm on T-Mobile as well and have exactly the same issue. As I'm not really going to be using the camera much, and everything else works well, I've decided to leave it and hope that an update fixes the problem.
     
  6. Smg

    Smg Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    302
    Joined:
    Feb 5, 2009

    Feb 5, 2009
    302
    38
    43
    Essex - England - UK
    Hmm well it could be that the T-Mobile Firmware is causing the problem?.

    You could try debranding your phone.

    I am on Orange and have not experienced the fault.
     
  7. Fizco

    Fizco Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    4
    0
    5
    England
    I emailed sony about this issue as i had seen others complaining about it.
    Got my reply today:

    Dear Sir/Madam,
    Thank you for contacting the Sony Ericsson support centre.
    We are sorry to hear of the issue you are having with your handset.
    At present, we are waiting on a software update being made available from our website. This should fix the issue you have experienced.
    To carry out the update you will need internet access and a USB cable. It may be the case that user data is lost during this upgrade. We therefore recommend backing up any data to your SIM card, Memory Stick, or PC before upgrading.
    Please follow the steps below to download and install the update service software:
    1. Go to www.sonyericsson.com/support
    2. Select UK
    3. Select your model of handset
    4. Click on Sony Ericsson Update Service
    5. Click the link, and then click Run or Save.
    6. Let the Sony Ericsson Update Service install.
    Once you have installed the Sony Ericsson Update Service you will need to launch it. Once it opens simply follow the instructions that you will see on screen. The update should then begin.
     
  8. IMQ

    IMQ Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    1
    0
    5
    Just wondering if anyone has had any success with the update from sony ericsson?????
     
  9. Fizco

    Fizco Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    4
    0
    5
    England
    I tried it this morning, but i don't think the update is live yet.
    It said my software was up to date, but the email said they were *waiting* on a software update so hopefully it will be soon.
     

Share This Page

Loading...