1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Random reboot

Discussion in 'Android Devices' started by yknujssab, Jul 20, 2013.

  1. yknujssab

    yknujssab Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #194
    Points:
    63
    Posts:
    327
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    327
    61
    63
    Male
    BakersHELL, CA
    I've been getting reboots for no apparent reason. Maybe once a day. I'm not sure when it reboots because it's in my pocket. Only time I notice it is when I'm checking it for time or whatever. It stays on boot loop also, I have to pull the battery to reboot. One thing I have noticed is that when I reboot it it starts updating apps?:thinking: Not sure if that's just a coincidence. I'm on Collab 3.0.1. Any ideas?
     

    Advertisement

  2. Zephyr101

    Zephyr101 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    360
    Joined:
    Dec 2, 2012

    Dec 2, 2012
    360
    85
    53
    Male
    Texas
    What other things have you flashed onto that ROM?
     
  3. Swainsmith82

    Swainsmith82 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Aug 10, 2012

    Aug 10, 2012
    1,242
    407
    183
    Male
    Life
    Texas
    Something is either getting "hung up" (data, gps, etc) or you could have permissions outta wack. Try booting into recovery and fix permissions and wipe cache and dalvik. Or if you have an app like root cleaner that does this, do it through that.
     
  4. yknujssab

    yknujssab Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #194
    Points:
    63
    Posts:
    327
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    327
    61
    63
    Male
    BakersHELL, CA
    I've been on PG's build before, but I don't think I had that problem then.

    I'll try the recovery thing. By "hung up", what exactly do you mean? My data does get "stale" every once in a while and end up toggling airplane mode. Even though it doesn't really help, I still do it.:rolleyes:
     
  5. Swainsmith82

    Swainsmith82 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,242
    Joined:
    Aug 10, 2012

    Aug 10, 2012
    1,242
    407
    183
    Male
    Life
    Texas
    ...Searching for connection too long, gps gets stuck trying to aquire location, and sometimes when you go into app settings it can sometimes get stuck trying to calculate and cause reboots. I used to have these problems but I was also on stock then so just an idea.
     
  6. yknujssab

    yknujssab Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #194
    Points:
    63
    Posts:
    327
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    327
    61
    63
    Male
    BakersHELL, CA
    Ok. Well I just finished fixing permissions so I guess I'll wait and see if I get any more reboots. Thanks for your help guys.:D
     
  7. SwoRNLeaDejZ

    SwoRNLeaDejZ Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    770
    Joined:
    Dec 25, 2012

    Dec 25, 2012
    770
    171
    93
    Male
    no comment
    ma
    Did you flash from stock version F? I had reboot issues too, used unbrick to get to C, with a full hard reset/format, and started over, that fixed the reboots, although I have no idea what caused them to begin with.
     
  8. yknujssab

    yknujssab Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #194
    Points:
    63
    Posts:
    327
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    327
    61
    63
    Male
    BakersHELL, CA
    I flashed back and forth so often I can't remember. :D
     
  9. Zephyr101

    Zephyr101 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    360
    Joined:
    Dec 2, 2012

    Dec 2, 2012
    360
    85
    53
    Male
    Texas
    :p, but what I meant was, did you flash anything g over the ROM?
     
  10. yknujssab

    yknujssab Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #194
    Points:
    63
    Posts:
    327
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    327
    61
    63
    Male
    BakersHELL, CA
    Nope. That I'm sure of.;)
     
  11. Zephyr101

    Zephyr101 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    360
    Joined:
    Dec 2, 2012

    Dec 2, 2012
    360
    85
    53
    Male
    Texas
    That's just weird then, make a backup, factory reset, go into recovery and hit advanced restore and just restore data.
     
  12. yknujssab

    yknujssab Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #194
    Points:
    63
    Posts:
    327
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    327
    61
    63
    Male
    BakersHELL, CA
    I did the permission thing that Swainsmith82 suggested, so if it reboots again I'll try your idea.
     
Tags:

Share This Page

Loading...