1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support randomly turns off since update

Discussion in 'Android Devices' started by h2oplo9, May 29, 2011.

  1. h2oplo9

    h2oplo9 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Apr 27, 2011

    Apr 27, 2011
    8
    0
    5
    Since 3.0.1 update my A500 has powered down on its own three times while in sleep mode - once while charging. Battery life seems shorter as well, especially in sleep mode. Anyone else notice this? Suggestions?
     

    Advertisement

  2. Matlock

    Matlock Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    649
    Joined:
    Jan 6, 2010

    Jan 6, 2010
    649
    521
    163
    Co-Manager of SONIC Drive-In
    Texas!
    Any time I purchase a new device, and it has a factory reset option, I perform it and it usually solves most problems that others have with that particular device. I have not had some of the problems others have brought up in this forum. Still randomly turns on while screen is off though. But I think its either an app or some process activating itself in the background that is causing that particular problem.
     
  3. splatoid

    splatoid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    630
    Joined:
    May 12, 2011

    May 12, 2011
    630
    83
    78
    Repair Technician for Grocery stores Auto meat wra
    Washington State
    Mind does also not often but it still does. Also my battery seems better not worse.
     
  4. jmuss77

    jmuss77 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 26, 2012

    May 26, 2012
    2
    0
    5
    Mine does that too. I've done a factory reset and a hardware reset which acer staff has instructed me to do. That did not fix the issue
     
  5. Mrhelper

    Mrhelper Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    168
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Apr 30, 2012
    168
    77
    63
    Ohio
    Based on the details you have provided, it seems likely to be an app problem, possibly one that does not work well with ICS.

    I suggest that you do the Factory data reset again.

    When you boot up from that, don't log into Google. Just skip that for now.

    Use only the built-in apps, and stay out of Google Play.

    Don't insert any sdcards either.

    Then run the tablet for at least 48 hours, or until it happens again, letting it sleep as you did when it failed.

    If it happens with a clean factory image, then put the wifi in airplane mode, and test again.

    If it happens again, then you probably have a hardware problem -- possibly a bad battery, bad power adapter, or even a failed component in the tablet.

    If it does not happen, install your apps one at a time and test until you find the problem.
     

Share This Page

Loading...