1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support RAZR cannot add accounts

Discussion in 'Android Devices' started by bmnbuckeye, Dec 18, 2011.

  1. bmnbuckeye

    bmnbuckeye Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    8
    0
    5
    I've had this problem with my RAZR for a while now that has become very frustrating. When I go to Settings, then to the Accounts section and try to add a new account I keep getting the following error: Sorry! The Application My Accounts (process com.motorola.setup) has stopped unexpectedly. Please try again.

    I've not been able to come up with how to stop this process and restart it or not get rid of the error without a flash of the phone... Any direction on resolving this would be most appreciated. Otherwise, the phone is fine.
     

    Advertisement

  2. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    Have you rooted the phone and removed or frozen any apps?
     
  3. milkshed27

    milkshed27 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    98
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    98
    34
    23
    M.I. Y.E.Y.O.
    Like Szadzik said, first make sure if you're rooted you haven't frozen or deleted something you should not have.

    I think I had that problem a few weeks ago. If I remember correctly it started happening after I removed a yahoo email account.

    What I did was I went into settings>device setup, and I removed both my email accounts (not the Gmail account that syncs your contacts and apps, just the email accounts), re-added them, rebooted and that seemed to fix the issue.

    Just a warning, I'm not sure I this is true or not but I've read a post about someone having removed their email accounts and not being able to re-add them. I had no trouble doing so but I thought I'd let you know. Hope this helps.
     
  4. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    There used to be a bug a long time ago that caused this and there was a way to remove a file from on of system directories that fixed this. If nothing else helps and you are rooted let me know and I will look it up.
     
  5. bmnbuckeye

    bmnbuckeye Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    8
    0
    5
    Not rooted. Stock OS from the phone. Haven't attempted to remove and re-add accounts due to the error and fear I wouldn't be re-add deleted accounts
     
  6. NOMster

    NOMster Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    429
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    429
    109
    88
    GA
    Is yahoo even in the accounts page? I don't see it. But on topic I also cannot add any email accounts. It gets stuck on connecting to server and never does anything.
     
  7. seVer

    seVer Android Expert
    Rank:
     #170
    Points:
    103
    Posts:
    799
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    799
    140
    103
    Unknown. Previous VZW Tech Support for 7 years.
    no problems here, but then I use the yahoo email app since the stock email app kinda sucks. that's my opinion, anyway.

    if you're getting that force close error, might be time to review installed apps and remove some or you may have to reset the phone.

    try going into safe mode- if it works that way, then it's a downloaded app causing the problem.
     
  8. bmnbuckeye

    bmnbuckeye Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    8
    0
    5
    How do you go into Safe Mode on the phone?
     
  9. seVer

    seVer Android Expert
    Rank:
     #170
    Points:
    103
    Posts:
    799
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    799
    140
    103
    Unknown. Previous VZW Tech Support for 7 years.
  10. bmnbuckeye

    bmnbuckeye Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    8
    0
    5
    Couldn't get that Safe Mode thing to work. The new update that rolled out didn't fix the issue either. Maybe when ICS gets pushed. Oh well...
     
  11. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    Have you tried clearing the cache partition from stock recovery?

    I just found a very old fix I posted a year ago that used to help with this problem on the original droid. I am not sure if it works on the Razr, but it is always worth a try.

    Root is required. If you do not need root, root the phone and unroot it after fixing this problem.

    1. Reboot your phone.
    2. Open file manager and go to data\data and delete com.android.providers.settings.
    3. Reboot again and add another Gmail account.
     
  12. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    Well, it happens iwth custom ROMs.
     

Share This Page

Loading...