1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root reading ended up confusing me. help please

Discussion in 'Android Devices' started by survival8668, Apr 29, 2012.

  1. survival8668

    survival8668 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Apr 29, 2012

    Apr 29, 2012
    13
    1
    16
    Hi everyone! i am knew, i know another noob... :( sorry to make you pull your hair out at my dumbness.

    So i am not super Tech savy, but if i have some directions i can usually do the task correctly :p

    But here is some info from my phone, Most of which i dont know what it means,

    I have rooted it(atleast i think i did) once before Using Oneclick Root,
    I have SuperUser, Su Update Fixer, Titanium Backup on the phone
    I keep getting this Notification to install this FA19 bug fix I let my battery charge, and nothing.

    So essentially i want to. bring the phone back to stock with the Bugfix installed already. Then Re root the phone. so it works good as new and better. that said i have a few questions....


    1.What is Odin? can someone link me to a dl?
    2.Is there a version for the prevail with the FA19 fix? may i have a link
    3.Can someone link or supply me with a list of anything and everything i can Safely Delete off the phone for more room?
    4. is there a program that can force programs to go on the micro sd. and not the phone?


    My phone info:
    SpH-M820-BST
    2.3.5
    Baseband version
    s:m820.7xEj06
    Kernel version
    2.6.35.7
    build number
    Gingerbread.Ej06
    Hardware
    M820.07


    Thank anyone and everyone for there help. sorry again.
     

    Advertisement

  2. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    dont beat your self up bro..the only way to get support here is by asking questions when your not sure what to do..everyone here has been that noob who asks those questions..that being said

    if i understand correctly you are wanting to install the FA19 bug fix update but want root too..which isnt available right now

    You have a few options

    1-stock non rooted EJ06
    2-Stock rooted EJ06
    3-Stock non rooted FA19
    4-Stock rooted FA19

    both of the FA19 images that we have available are pre bug fix release..meaning the images were made right when the original FA19 was released..long before anyone knew there were all kinds of things jacked up with it..and long before boost decided to push out the next update to fix the original FA19 release..So you could Odin to FA19 rooted and use that..knowing that there are a certain number or claimed problems with it..or you could Odin back to EJ06 which is pretty much the fail safe non bug no issue baseband that we have used for quite a while...If you go with FA19 rooted image i dont think you will be able to update to boost's new FA19 bug fix update that they are pushing with out breaking root or something worse.inorder to have full root access on the FA19 bug fix release...someone would have to flash to that baseband/update root it install CWM and the capture the image for other people to flash with odin..odin is currently our only tool for rooting the prevail..so get comfortable with it read about it..something you will need to be very educated about..but its cake so dont worry.you can disable the update a few different ways...the best wat would be to flash one of the many ROMS in prevail all things root..but like i said do your research first and if you still need help reach out and you will get plenty of help...here are some links for you to check out



    http://androidforums.com/showthread.php?p=4284985

    http://androidforums.com/showthread.php?p=2953252


    http://androidforums.com/showthread.php?p=3046107

    http://androidforums.com/showthread.php?p=2786562

    above links for...guide to rooting..odin..clockworkmod...uninstallable apps...search the threads from way back and there is a thread on partitioning the sd for more space on your internal..hope this helps you
     
  3. 525Local

    525Local Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    48
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    48
    14
    18
    Pipefitter
    North Las Vegas, Nevada
    All links Have Instructions and download links in original post (OP).

    Here is a link to the odin post.
    http://androidforums.com/galaxy-pre...updated-02-23-new-fa19-image.html#post2953252

    Link to Cm7 (this is the mod I have used for quite awhile...and functions well for me)...it has apps to sd
    http://androidforums.com/galaxy-pre...unofficial-beta-5-02-20-12-a.html#post3389477

    Link to Kouma Kernel...newest versions have apps to sd I believe
    http://androidforums.com/galaxy-pre...-kernel-gb-koumakernel-2-5-a.html#post3329366
    Kouma's stock based rom...also apps to sd
    http://androidforums.com/galaxy-pre...-6-halfassrom-1-0-stock-ext4.html#post4039002

    Link to CT Mod...apps to sd also
    http://androidforums.com/galaxy-pre...b-2-3-6-ctmod-3-5-04-12-12-a.html#post3354470

    Link to Honeybread rom...also has apps to sd i believe
    http://androidforums.com/galaxy-pre...-2-6-35-14-non-cm7-4-11-12-a.html#post3447118

    There are more and themes for these...cruise forums...profit.

    Hope that helps.
    Good Job Jhonny....I guess I type too slow
     
  4. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    @525

    your good bro..atleast you made actual links..tapatalk picks and chooses when it makes the link usable lol
     
  5. Rarewolf

    Rarewolf Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,301
    Joined:
    Jan 11, 2012

    Jan 11, 2012
    1,301
    157
    153
    Student, Unemployed, Electrical Trainee
    CaliFornia, Azusa
    You have to input the BBC code for a URL.
     
  6. kolosus

    kolosus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    923
    Joined:
    Oct 12, 2010

    Oct 12, 2010
    923
    341
    113
    PA/NJ Usa
    Not to try to hijack the thread... But since I'm using Tapatalk now I might as well learn. Please elaborate on this BBC thing. Yes. I'm a google laz... I mean noob. :bike:
     
  7. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    thats strange...it usally works..well about 75% of the time..press the thread..select other..select copy post url..find destination select paste
     
  8. Caeadas

    Caeadas Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    225
    Joined:
    Jan 12, 2012

    Jan 12, 2012
    225
    236
    68
    Georgia, USA
    Even more shameless self-promotion!!!!
    http://androidforums.com/galaxy-pre...od-rooting-prevail-dummies-written-dummy.html

    People have had different opinions about FA19, some have experienced poor reception, but it may be due to how the new firmware converts the signal strength into bars. The display shows less bars, but the actual signal strength is the same. I always have bad reception so I just use FA19 anyway
     
  9. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    Even though the signal may converted differently, there is more that enough evidence from users here in the forum to prove that the FA19 update is defective and causes radio and 3g to worsen.

    Pesronally, I've flashed the rooted version several times. When running EJ06, I have 2-3 bars with great 3g. When I flash the FA19 rooted version not only does my signal strength drop, I loose it and 3g completely for short but frequent periods.

    I have helped many people with signal issues here in the Prevail section and 99.9% of them start having better results with their phone and 3g reception immediately after changing their baseband.

    You would more than likely get better reception with EJ06. You may be getting a bad signal in your area but the FA19 modem you are running is probably making it worse. The experiences I've had with FA19 and the people I've helped with FA19 signal issues would point in that direction.;)
     
  10. inigomontoyasr

    inigomontoyasr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    383
    Joined:
    Jul 9, 2011

    Jul 9, 2011
    383
    215
    68
    region may have something to do with it as well. i use the 'bug-fixed' fa19 while my wife uses ej06 and my signal and 3g are just as good and better at times. as always, mileage varies from user to user.
     
  11. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    True.

    It's gonna be interesting to see what the FA20 update is like. I bet they test it a little more thoroughly than they tested FA19. :D
     
  12. Koumajutsu

    Koumajutsu Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,446
    Joined:
    Aug 26, 2011

    There won't be an FA20

    Shabby explained it to me, the update name is a date-code
    the first character is a representation of the year, F=2012. I don't know if that means they started development on the prevail in 2007.

    the 2nd letter is the month, A = January. We're a long way past that.

    the number is the day of the month of the release, so:

    FA19 was released to Boost/Sprint on January 19th 2012
     
  13. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    I had read in a post earlier that a member had spoken with Samsung and they had told him to wait on the FA20 release. Maybe they just told him to wait on the next update and he just took for granted that it was gonna be FA20. Dunno
     
  14. Caeadas

    Caeadas Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    225
    Joined:
    Jan 12, 2012

    Jan 12, 2012
    225
    236
    68
    Georgia, USA
    Trust me, one day i switched from EJ06 to FA19 and back a couple times, tried several different prls, and it never helped. I live at the top of a hill, which is the only reason i get ANY service, a half mile down the road and i'm disconnected.
     
  15. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal
    Oh I believe ya. Sounds like you're just in one of the "dead zones". I live in desert like area and only have 1 tower which is a couple of miles away. FA19 killed what little signal that i did have. You may wanna change over to the 11119.PRL I noticed a change in dbm's for the better. Mine went from 91 to 86 and is holding pretty steady. That is a difference of 1 bar. It might not help ya but wouldn't hurt to try it.:)
     
  16. Caeadas

    Caeadas Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    225
    Joined:
    Jan 12, 2012

    Jan 12, 2012
    225
    236
    68
    Georgia, USA
    I live in a brick house, my signal changes depending on what side of the room i'm sitting on. Today my signal is coming and going while the phone sits on my desk, probably bouncing signals off airplanes or something equally stupid
     
  17. wetbiker7

    wetbiker7 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    7,475
    Joined:
    Jun 27, 2011

    Jun 27, 2011
    7,475
    3,426
    333
    Male
    USN Vet. / Certified Drug and Alcohol Abuse Counse
    So-Cal

    LMBO!! Off airplanes...... too funny. :rofl:
     
  18. jwh42000

    jwh42000 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    392
    Joined:
    Feb 7, 2012

    Feb 7, 2012
    392
    83
    73
    Kansas City, MO
    Ya I noticed that when you're really close to a cell tower it's almost as bad as not being near one.
    Or having your microwave and HDTV interfere with the wifi signal from your router.
    Stupid finicky technology
     
  19. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    i agree...i live like 1/4 mile from the tower that my phone connects too..i am lucky to have 2 bars while i am at home..further away from home but of course within 4-5 miles and my signal is awsome....deffinetly strange how it works
     
  20. Koumajutsu

    Koumajutsu Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,446
    Joined:
    Aug 26, 2011

    it's an electrical phenomenon called clipping

    http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_(signal_processing)

    simply put, the signal is too strong and the amplifier attached to the antenna loses information because it's trying to output a level higher than the available viltage
     

Share This Page

Loading...