1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Rebooting

Discussion in 'Android Devices' started by jester68, Nov 4, 2011.

  1. jester68

    jester68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    24
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    24
    1
    36
    Hi

    Ive been having trouble accessing the Android Market for a while. Ive been in touch with the Market and they advise me to uninstall the updates ive had, followed by a reboot. Is this just a matter of turning the phone off and on or something a little more involved? If I do a reboot will a loose the apps Ive downloaded or will it mess with things like my contacts etc?
     

    Advertisement

  2. Sydney99

    Sydney99 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,733
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,733
    467
    163
    UK
    rebooting = turn off then turn on

    nothing is lost, you're allowed to turn off your phone!

    the other trick that often works with market issues is to go into manage apps and wipe data/cache for that app
     
    jester68 likes this.
  3. jester68

    jester68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    24
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    24
    1
    36
    Hi Sydney

    Thanks for the help. I know you can turn the phone on/off but just wanted to clarify whether a "reboot" was just that or whether it was more like a "hard reset".

    I was also advised to do the "clear cache" thing but that didnt work either.
     
  4. Russell Ng

    Russell Ng Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,384
    Joined:
    Sep 29, 2011

    Sep 29, 2011
    1,384
    166
    143
    Male
    Engineer
    Kuala Lumpur
    There is a new market. The link can be found in the forum. Just updated myself. Maybe can solve your problem
     
  5. Sydney99

    Sydney99 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,733
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,733
    467
    163
    UK
  6. jester68

    jester68 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    24
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    24
    1
    36
    Unfortunately the latest version was also causing me problems???. Ive deleted all the up dates as suggested and this seems to be working. Currently!
     
  7. OKara

    OKara Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    24
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    24
    0
    35
    London - UK
    My new market updated by itself but only happened after I updated some of the apps (from market as well) already pre installed on my device.
     
  8. Russell Ng

    Russell Ng Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,384
    Joined:
    Sep 29, 2011

    Sep 29, 2011
    1,384
    166
    143
    Male
    Engineer
    Kuala Lumpur
    Actually the new market you are talking about is the one that the market itself updated. To get the current latest version, you need to download the APK files yourself and update yourself. Version 3.1.11 (I think).

    That's the one that's less buggy. Go to the link that Sydney99 helpfully place in this thread.

    Cheers
     

Share This Page

Loading...