1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [RECOVERY][CWM][OFFICIAL] Clockworkmod Recovery for the LG Spirit MS870 (l1m)

Discussion in 'Android Devices' started by PlayfulGod, Sep 30, 2013.

  1. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    Yes you read that correctly, the Spirit now has Official CWM and CWM Touch Recovery!!!

    This is all due to djrbliss's creation loki, so make sure to thank him and show him you all appreciate his time and work. ;)

    Current draw backs
    • ROM Manager's loki support needs updating, koush has been contacted and informed.
    • AKA dont use RM to install CWM/T with the current version 5.3.3.0. It wont harm your device, it just doesnt loki or flash the dl'd image.

    I will be making a flashable zip and working on a app that will dl and flash cwm for you. Zip should be available later today, app's eta unknown atm. ;)

    For those of you who are savvy and/or brave enough to loki the img's yourself, you can get them here. ;)


    Handy Dandy installer app!

    Spirit-CWMT.zip
     

    Advertisement

  2. ipoke smot

    ipoke smot Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    100
    Joined:
    Jan 6, 2012

    Jan 6, 2012
    100
    23
    38
    Male
    cadd
    Pinellas Park
    I don't even have this phone, but my buddy does and I do all his work for him. Glad to see some official support finally. Now if we can get the same for the metro l9. Keep up the outstanding work PG and DJRBliss.
     
  3. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    The L9 have a true recovery??? If so does it fully work??? etc etc etc.

    PM me with details and links if possible.
     
  4. Keithman2567

    Keithman2567 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    261
    Joined:
    Mar 25, 2013

    Mar 25, 2013
    261
    100
    68
    Nice bro. I just flashed it and this recovery can access the internal SD.
     
  5. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    UMS works too. :)
     
  6. oG Admire

    oG Admire Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    193
    Joined:
    Jul 21, 2012

    Jul 21, 2012
    193
    11
    38
    Sacramento
    Do I just flash that zip ?
     
  7. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    Yup and soon as koush updates loki in rom manager it can be install from it as well.
     
    viperdink likes this.
  8. sahi2myfriend

    sahi2myfriend Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    128
    Joined:
    May 6, 2012

    May 6, 2012
    128
    20
    38
    Male
    Pg all i gota do is flash in recovery over old cwm nothing else
     
  9. sahi2myfriend

    sahi2myfriend Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    128
    Joined:
    May 6, 2012

    May 6, 2012
    128
    20
    38
    Male
    Sorry pg i wasnt paying attention to previous post i jumped straight to op post
     
  10. OrKo

    OrKo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,059
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    1,059
    108
    143
    Male
    I Cook
    Boynton Beach, Fl
    You guys are the shit Bliss & PG!
     
  11. sahi2myfriend

    sahi2myfriend Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    128
    Joined:
    May 6, 2012

    May 6, 2012
    128
    20
    38
    Male
    PG.i confirm rom mananger works i installed it just now then installed the premium once i installed premium i got message that there is a update for cwm recovery i accepted it then asked if i wanted to install cwm or cwm touch.it gave me the option to download for free from cwm website and download manually.. but i chose to pay to show my appreciation from the play store.it downloaded flashed new recovery then i proceeded to try a backup of rom in rom mananger my phone automatically booted into recovery and completed a backup.Thanks PG and bliss and koush!
    Rom mananger shows curent recovery 6.0.3.9 and latest recovery 6.0.3
    9.rom mananger premium version 5.5.3.0
     
  12. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    umm you might what to boot into recovery and dbl check that, koush hasnt updated it yet. RM will show what it downloaded and not whats actually installed. ;)

    RM's version should bump up to 5.5.3.1 of sumtin like that when it gets updated. ;)

    And I will post up as soon as I know its has been and I test it out. ;)
     
  13. sahi2myfriend

    sahi2myfriend Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    128
    Joined:
    May 6, 2012

    May 6, 2012
    128
    20
    38
    Male
    I already did a sdcard restore and it restored perfect.when i chose to flash recovery in RM it detected my device it read(lg spirit 4g)i backed up my rom using RM app then ran some scripts messing around and soft bricked my phone. shut off my phone completly.got into recovery the factory reset way.then did a restore from sdcard.checksum md5 erasing boot ec.....then restore complete.rebooted back to the way it was when i backed it up.using your cwm6.0.3.9 ver
     
  14. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    Did you have cwm flashed prior? RM should work fine with the unofficial build i did. RM currently wont flash the new imgs i officially built tho till koush updates loki in it. Thus why i did the zip and started working on a app to do it. ;)
     
  15. sahi2myfriend

    sahi2myfriend Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    128
    Joined:
    May 6, 2012

    May 6, 2012
    128
    20
    38
    Male
    Yes i flashed your official 6.0.3.9 then installed RM.Thank you for all you have done for us,and God bless you and your Family... Keep up the great dev that you share with us all..THANKS AGAIN!!!!!
     
  16. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    ok, thats what I thought. Though you were saying RM flashed it. lol

    And thanks you. ;)
     
  17. Angablade

    Angablade Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    427
    Joined:
    Jan 3, 2012

    Jan 3, 2012
    427
    223
    68
    Male
    Programmer
    Michigan
    Why you do dis? you no love motion?
     
  18. jlede

    jlede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    905
    Joined:
    Jul 11, 2012

    Jul 11, 2012
    905
    84
    78
    Male
    N/A
    Bardwell,Texas
    Because this phone is bigger and better
     
  19. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    lol, thats not the reason.

    I have 6.0.3.9 working on the motion too, and have a app prudy much ready for it. But it still wipes data when booting to recovery.

    I need to redo how it dl's and there is a issues backing up data larger than 4GB (fat doesnt allow files over 4GB). So I been trying to get it to do a tar.gz, but seems android/busybox doesnt do gzip.
    ;)

    Trust I give both devices plenty of time. lol
     
  20. OrKo

    OrKo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,059
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    1,059
    108
    143
    Male
    I Cook
    Boynton Beach, Fl
    So I noticed when I was using the older cwm that you released (not the 2int recovery) that my nandroids with samurai was about 3.4gigs, with this newer version of cwm my nandroid with the same samurai rom is just over 2 gigs. That's pretty damn sweet!!!
     
  21. MrJJangles

    MrJJangles Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Aug 30, 2013

    Aug 30, 2013
    47
    4
    16
    Male
    St Petersburg, FL
    Hmm. I was a couple days late to the party, but I'm super excited to see an official supported recovery for our little powerhouses. Big, big steps...
    Anyways, my trigger finger got to itching and I went ahead and let CWM 5.3.3 whatever flash the updated recovery for me. Under the patch notes of CWM on the market lists support for Loki patch, so I figured why not. Everything works like a charm. So much so I was able to nandroid backup, wipe, flash to the updated Samurai (which has loki'd CWM touch wrote into it) , and kept my new recovery everything working great. I am able to use PG's Rebooted or Xposed Framework advanced power menu to access recovery no problem.
    I did find having the loki'd CWM touch previously, I flashed the official recovery with CMW (the free version which is non touch) and still kept my touch feature. The recovery is noticeably updated, but just retains Touch feature which is awesome!

    Thanks PG for everything, now let's get that damn CM done so we can maybe get supported there and be able to receive OTAs =)
     
  22. MrJJangles

    MrJJangles Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Aug 30, 2013

    Aug 30, 2013
    47
    4
    16
    Male
    St Petersburg, FL
    So I flashed the new, updated CM10 to test out Focal, and now seem to find myself running 2 recoverys for some odd reason. In Samurai ROM after flashing CWM 6.0.3.9Touch in original post, I had no problem reaching recovery with adb, power menu, your Rebooter app, RM, etc...
    Now that I'm running CM10, I rebooted to recovery with the power menu only to find myself in 6.0.3.1Touch. I noticed my recovery didn't stick after ROM flashing, so I accessed RM, which said I was still running 6.0.3.9. I am able to access 6.0.3.9Touch with RM, adb reboot recovery, but If I reboot to recovery from the power menu, I end up in the loki'd 6.0.3.1Touch. Weird...
    I haven't tried your Rebooter App yet...
     
  23. Playb0i

    Playb0i Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Jan 28, 2012

    Jan 28, 2012
    49
    7
    16
    Lithonia,Ga
    Will this boot with using vol down + power? And will this reset phone? And does this allow backing up to internal
     
  24. exile1975

    exile1975 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    213
    Joined:
    Nov 24, 2011

    Nov 24, 2011
    213
    47
    43
    Cupertino, CA
    Yes, not unless you tell it to in cwm, and it can but doesn't have to
     
  25. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    yup, not unless you tell it too, and yup. It works fully, even UMS. ;)


    ok, it wont boot to bootloader even tho it has the option. I didnt see the need to use a custom ui.c just to remove that when it will just reboot normally if attempted. ;)
     
Tags:

Share This Page

Loading...