1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Replace HTC Lockscreen, an Incredible Find!

Discussion in 'Android Devices' started by whitewallman, Jul 17, 2010.

  1. kevin@teslacoilsw

    kevin@teslacoilsw Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    183
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    183
    130
    68
    WidgetLocker developer
    Chicago
    Correct. It's tricky to actually replace the answer call screen, some other apps like myLock Phone Tools or Tedd's Droid Tools have tried it but are limited. I plan to look into this in the future, but it's beyond the scope of WidgetLocker. However having WidgetLocker on top of the incoming call screen was pretty straight forward to add and solves the immediate accidental answer/ignore problem.
     

    Advertisement

  2. Diabl0

    Diabl0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    185
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    185
    80
    53
    South Central, PA
    I haven't read the last few pages of this thread, but with the new update I am having an issue. Whenever I use an app from the lock screen and then back out of it, Widget Locker enters tool mode. Is there a reason for that?
     
  3. SeattleYanksFan

    SeattleYanksFan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    932
    Joined:
    Mar 1, 2010

    Mar 1, 2010
    932
    242
    93
    USA
    It's been noted and I believe Kevin is actively working on a fix.
     
    Diabl0 and GrandMasterB like this.
  4. Diabl0

    Diabl0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    185
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    185
    80
    53
    South Central, PA
    Thanks Seattle. :D
     
  5. kmetek

    kmetek Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    93
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    93
    0
    15
    Version 1.2.4 Aug 8, 2010

    Fixed bug when causing Tool Mode when returning to lock screen
    Fixed bug causing "Hide Incoming Call" to also hide the in-call screen
    Fixed bug where WidgetLocker didn't always respect system brightness
    Fixed bug with HTC Alarm and security on Android 2.1 requiring pattern before snooze/dismiss
    Fixed a rare force close when changing custom wallpaper
    Updated Korean translations
     
  6. SeauxCrazy

    SeauxCrazy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    300
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    300
    62
    53
    New Orleans, LA
    I might be an idiot, but how can I get rid of the default sliders that appear in "Tool Mode"? I'd like to remove them, to add camera on the right and vibrate in center.

    I can click/hold on any slider that I've added, but can't for the original ones at the bottom.
     
  7. jbdan

    jbdan Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    7,121
    Joined:
    Jan 31, 2010

    Jan 31, 2010
    7,121
    3,187
    513
    atl ga usa
    Choose "No SLider" under "Look and Feel" ;)
     
    SeauxCrazy and GrandMasterB like this.
  8. Dmark

    Dmark Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    50
    3
    16
    I'm not seeing the HTC Weather Animations. I've got it checked for all programs. I've also got W L set as my default home with home helper on, but when I exit certain programs like eStrongs file explorer, I get asked to select my default home.
     
  9. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Hey Kevin,

    Just wanted to mention that after 1.2.4 was installed on my Incredible, the HTC splash screen and "loading" is now back again upon first startup when you unlock the phone.

    Thanks.
     
  10. klyphf

    klyphf Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 7, 2010

    Aug 7, 2010
    10
    0
    15
    Hi, all. I've had my DInc for about a month, using it mostly for its basic functions - phone, email, calendar, internet. I installed WidgetLock after reading the enthusiastic reviews here and am troubled by the following (may just not be set up right):

    1. Set up: Allow Interactions is turned on. Notification Bar is NOT hidden. "Battery Left" and "Power Control" widgets are installed on locked home screen.

    2. Situation: Notification bar says that new email has arrived. Without unlocking, I can slide the notification bar down (notification window?) and read the email. Not sure if this should be allowed in a "locked" phone. Further, while hitting the "back" button from the email screen sends it back to the locked home screen, the "home" button sends it to the regular - unlocked - home page. Seems to me that I shouldn't be able to do all that without intentionally unlocking the phone.

    3. Similarly, the Battery Left widget interaction opens an information screen about battery life and usage. Hitting the home button from that screen also goes to the unlocked home screen.

    Do I have something not set or set incorrectly that would stop the "backdoor" unlocking of the phone?

    Thanks to all.
     
  11. kevin@teslacoilsw

    kevin@teslacoilsw Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    183
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    183
    130
    68
    WidgetLocker developer
    Chicago
    The "Loading" shows even if you've given a long time for it to load in the background?


    What phone and android version? (I know this is an incredible forum but it has others in it too).


    This is tricky because either way makes sense. Some people feel that launching an app, say the web browser, from WidgetLocker means that their phone is now unlocked. Some people feel that they should need to slide to unlock to unlock it and everything else is just extra. I added an option for this but it is hard to explain so I put it in Advanced, but it sounds like you want to turn on Settings > Advanced > Block Home in other apps
     
  12. gidget

    gidget Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    250
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    250
    37
    43
    takoma park, md
    i am having the weather animation not showing up problem, too. i am on an incredible running 2.1 update 1
     
  13. Dmark

    Dmark Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    50
    3
    16
    Kevin - I'm also using an incredible with 2.1 update 1.
     
  14. SeattleYanksFan

    SeattleYanksFan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    932
    Joined:
    Mar 1, 2010

    Mar 1, 2010
    932
    242
    93
    USA
    I turned on the animation just now to check whether it still works for me (I disabled it due to the issues I mentioned the other day). It still works, so it's not plaguing all users. I'm trying to think what could cause yours to not work, but am coming up empty.
     
  15. Diabl0

    Diabl0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    185
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    185
    80
    53
    South Central, PA
    My weather animation is working fine as well on 2.1 update 1. I also turned it off because it plays through everything which is annoying.

    Maybe just reboot the phone? :thinking: Or restart Widget Locker?
     
  16. RadYOacTiVe

    RadYOacTiVe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,588
    Joined:
    Dec 10, 2009

    Dec 10, 2009
    1,588
    416
    163
    Male
    Mine works without any issues as well but I think I am going to turn it off for the same reason.

     
  17. Diabl0

    Diabl0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    185
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    185
    80
    53
    South Central, PA
    I noticed that if I have the weather animation on, when I start an app like the camera right after I unlock the phone, I get the animation playing on my camera. I don't know if it's just my phone, but it is annoying. :)
     
  18. rcrott1

    rcrott1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    730
    Joined:
    May 23, 2010

    i do find it interesting the amount of people who ranted about missing this option, and now everyone is ranting about having it on there.............
     
  19. Xahz

    Xahz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    12
    0
    15
    When I make a slider to check my Handcent inbox and use it to read an unread message, the icon on my home screen still gives me an indication that I have an unread message when I back out of Handcent. Not sure if this is a bug with WidgetLocker or Launcherpro, but it only happens when I use the slider to access it, not when I use the dock icon.
     
  20. Diabl0

    Diabl0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    185
    Joined:
    May 27, 2010

    May 27, 2010
    185
    80
    53
    South Central, PA

    I don't know why since you can turn it off. I was just getting used to not having it when the update came with it. At first I disabled the entire program until I came on here and read that you could turn the weather off. I'm perfectly happy without it. :)
     
  21. j006

    j006 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    Mar 18, 2010

    Mar 18, 2010
    37
    1
    16
    Is there a way to have our unified inbox icon on widget locker screen? I'm using SMS Unread Count for missed calls and texts, but can't seem to figure this one out. Adding a shortcut to the one of the Sense homescreens shows the unified inbox unread email count, but when I add the same shortcut to the Widget Locker screen, no bubble appears to give you an unread count. Workaround?

    Cheers.
     
  22. SeattleYanksFan

    SeattleYanksFan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    932
    Joined:
    Mar 1, 2010

    Mar 1, 2010
    932
    242
    93
    USA
    Let me preface this by saying that I love WL and couldn't care less if I have to disable the weather animation like I have.

    That said, as someone who asked for the animations back, I wanted the feature back, but only the way it worked with HTC Sense's unlock. The fix Kevin implemented changes the functionality of the animation and, IMO, is undesirable. Clearly I'm not alone here. In fact, I've only seen one person like the way the animation plays over anything you do on the phone until it finishes. When you unlock the phone to an animation that doesn't stop when you open another app, it wastes time and is distracting.

    To give an analogy, if WL stopped my alarm clock from working and then the alarm clock feature was put back in, but it was impossible to turn off for at least 30 seconds, I wouldn't be happy. The original functionality, while reinstated, acting in a way that adversely affects the purpose of the function is not what was asked for.

    Just keep in mind the alarm clock issue I made up (mine works just fine with WL and always has) and I thank Kevin for his efforts, it just seems HTC has made it such that the animations the way most of us prefer are impossible with a 3rd party lock screen. And that's okay.
     
  23. SeattleYanksFan

    SeattleYanksFan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    932
    Joined:
    Mar 1, 2010

    Mar 1, 2010
    932
    242
    93
    USA
    This is exactly what I was looking for. I do have one request, but understand you may not like it.

    Say I wake phone and click on Gmail. Then I hit home and, now with this setting, it goes back to WL. It always gives the pop up "Home button disabled in Lock Mode." Because this is my most used feature of WL (opening apps from WL and then returning to lock screen), this pop up can get annoying.

    Any way around this?

    Maybe an option to choose if we want warnings?
     
  24. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Yeah. With 1.2.3 it was BAM right away to the homescreen with no loading. With 1.2.4 its back again. Next time I reboot, I will let my phone sit a few minutes and report back.

    Thanks.
     
  25. kevin@teslacoilsw

    kevin@teslacoilsw Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    183
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    183
    130
    68
    WidgetLocker developer
    Chicago
    Settings > Advanced > Hide Interaction Warnings

    This will block other ones too however.
     
    SeattleYanksFan likes this.

Share This Page

Loading...