1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Replace HTC Lockscreen, an Incredible Find!

Discussion in 'Android Devices' started by whitewallman, Jul 17, 2010.

  1. REYES

    REYES Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    93
    Joined:
    Aug 24, 2010

    Aug 24, 2010
    93
    4
    16
    I would rather not just push a button but I hate the look of the slide outs (in your picture, the flashlight as well as the green X). I know I can change the actually unlock slide to Sense UI and or Rotarty etc... ,personally those are my two favourites, but I would love to be able to change the look of those slide outs. I would rather it just be like, the bottom sense UI unlocks the screen but you can have two top sense UIs which perform different functions. You know? Am I making any sense? I know it's asking a lot but those are my reasons for not liking the widget locker program.

    EDIT: sorry, I'm terrible at explaining this crap.
     

    Advertisement

  2. DGRYAN1977

    DGRYAN1977 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    152
    4
    36
    How do you change the Icons on the lock? I want to change my right one.

    Thanks
     
  3. Terabethia

    Terabethia Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,071
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    1,071
    311
    163
    Northern Virginia
    You do it when you set up the widget. There will be drop down menu's for both the right and left buttons as well as an option to add something to do the middle if you like.
     
  4. DGRYAN1977

    DGRYAN1977 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    152
    4
    36
    So I can't change it after its initial set up?
     
  5. DGRYAN1977

    DGRYAN1977 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    152
    4
    36
    Nevermind!!! I figured it out!! Thank you!
     
  6. pdykstra

    pdykstra Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    128
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    128
    11
    38
    how do you add something between the sliders? isnt that where the "trash" is located.. anything i drag there is deleted?
     
  7. freddyttt

    freddyttt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    493
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    493
    45
    43
    simple. first trash your slider. now long press the screen, custom slider then add what you want. when you go to move it to the bottom just drop it just short of the trash. and your done.
     
  8. freddyttt

    freddyttt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    493
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    493
    45
    43
    simple. first trash your slider. now long press the screen, custom slider then add what you want. when you go to move it to the bottom just drop it just short of the trash. and your done.
     
  9. isoelectric

    isoelectric Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    33
    1
    16
    How do I set it so the volume buttons can not wake my phone? I've tried disabling various things but the volume buttons are still waking it up.
     
  10. JayCizzo

    JayCizzo Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Aug 18, 2010

    Aug 18, 2010
    65
    7
    16
    Tampa, FL
    Under Settings \ Advanced, make sure "Easy Wake Mode" is not checked.
     
  11. Goatdriver

    Goatdriver Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    3
    0
    5
    I am a newbie, so please excuse my ignorance.

    I don't mind the unlock drag down feature that came with the phone, but I really have issues with the unlock to answer feature. Often, when I take the phone out of my pocket, it will either answer or reject the call because it is getting moved as I try to pull it out of the pocket.

    Will this application fix this too? Help will be greatly appreciated. I am an idiot to this phone so far.
     
  12. Dmark

    Dmark Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    50
    3
    16
    Goatdriver- when you use widget locker you get the default screen with "Answer" & "Decline" buttons. It's the screen you would get if the phone wasn't locked. Don't know if that'll worker better for you than the slide to answer screen...but I like it that way.
     
  13. Goatdriver

    Goatdriver Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    3
    0
    5
    Thanks. That probably won't help me either, as I would most likely end up accidently pushing one of the two choices as I grab the phone out of my pocket. I was hoping to find something that let me slide it left or right, as that wouldn't normally happen when I try and pull the phone out of my pocket. The up and down just doesn't work well for me. Wife has Droid X and I seem to like the sideways slide. Any ideas?
     
  14. SeattleYanksFan

    SeattleYanksFan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    932
    Joined:
    Mar 1, 2010

    Mar 1, 2010
    932
    242
    93
    USA
    There is a setting in WidgetLocker under Popups menu called "Hide Incoming Call." Choose that and you're all set.
     
  15. Goatdriver

    Goatdriver Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 4, 2010

    Oct 4, 2010
    3
    0
    5
    What happens when someone calls?
     
  16. kevin@teslacoilsw

    kevin@teslacoilsw Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    183
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    183
    130
    68
    WidgetLocker developer
    Chicago
    WidgetLocker only replaces the lock screen, it does not replace the incoming call screen.

    I don't consider the Hide Incoming Call setting a selling point of WidgetLocker as it's pretty simple and I don't want people to have false expectations/hopes.

    The idea is that when the phone is ringing you see WidgetLocker, as a lock screen. You can't see who is calling. You can't answer or ignore. You can however unlock WidgetLocker and then you see the standard call screen. This extra step of unlocking WidgetLocker before answering fixes the pocket answer problem for some users.
     
  17. RadYOacTiVe

    RadYOacTiVe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,588
    Joined:
    Dec 10, 2009

    Dec 10, 2009
    1,588
    416
    163
    Male
    Kevin,

    The problem is when I get a call while on a call, widgetlocker forces me back to the lock screen. Is there a way around this?

    Thanks,
    Rad
     
  18. paulmz

    paulmz Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    958
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    958
    619
    173
    Male
    Graphic Web Designer @ maurices.com
    Duluth, MN
    WidgetLocker strongly suggests to attach the Home Key to their HomeHelper. This is supposed to help WidgetLocker work for reboots, etc. I didn't like the lag, either, so I tried it without HomeHelper.

    Go into the WidgetLocker app, press [MENU], press [Behavior], then press [Clear Default Home]. Exit the app, press the home key, and when the dialog box pops up, select [HTC Sense] and make sure to check the "Use selection everytime" box at the bottom.

    I've found that the problems WidgetLocker says might happen not using HomeHelper haven't happened yet. I didn't like the 1-second delay every time I hit the [HOME] key using HomeHelper. The main thing about using Sense as the [HOME] button action is it doesn't reset the lock screen fast enough after you turn the screen off (which was a problem with LockBot, too). So if you turn it back on within 5-seconds of turning it off, the HTC lock screen comes on instead of WidgetLocker, and then the Widgetlocker lock screen comes on after it loads. But I rarely wake the screen immediately after turning it off, so I think this is really not a problem compared to the home screen delay when using HomeHelper.

    Hope this helps!
     
  19. paulmz

    paulmz Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    958
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    958
    619
    173
    Male
    Graphic Web Designer @ maurices.com
    Duluth, MN
    Here's mine:
    [​IMG]

    The two widgets at the top are Weather forecast widget donate and Digital Clock Widget. I like to have those things right on the first screen so I don't have to unlock the phone just to see the temperature outside.

    The three sliders are just WidgetLocker sliders, the top one being a custom slider to the TeslaLED Flashlight, the sound on/off/vibrate slider, and the unlock slider.

    Hope this helps!
     
  20. paulmz

    paulmz Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    958
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    958
    619
    173
    Male
    Graphic Web Designer @ maurices.com
    Duluth, MN
    Open the WidgetLocker app, hit [MENU], [Settings], then [Advanced]. Place a check mark in the "Hide Notification Icon" box, and that's it. (Other notification blocks are on the Advanced screen as well.)

    Hope this helps!
     
  21. geeza23

    geeza23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    2
    0
    5
    hmm kinda stuck in a situation atm but first things first great app and absolutely loving it!!much better than lockbot pro who seems to have virtually no customer support ,so heres the thing i'm rooted and using leedroids rom and launcher pro and my weather widget is the Weather & Toggle Widget, and i have it both in the lockscreen and homescreen and i've enabled animations for it just like the htc default ones and its animating both in the lockscreen and homescreen?how can i disable it for one (lock) as disabling it means both screens have no animations cheers!
     
  22. rcrott1

    rcrott1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    730
    Joined:
    May 23, 2010

    when i was playing around in the settings today, in the animations options, there are 3.... disabled, home only, or any application.
     
  23. nkk

    nkk Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    758
    Joined:
    Mar 10, 2010

    Mar 10, 2010
    758
    565
    163
    After the update, widgetlocker now allows access to the phone through the notification bar and totally ignores my lockscreen. Running Fourth wave (no more CM6 for now).

    Anyone else experience this? I am going to play with some settings to see if there is anything else that could be causing it.

    -Nkk
     
  24. kevin@teslacoilsw

    kevin@teslacoilsw Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    183
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    183
    130
    68
    WidgetLocker developer
    Chicago
    I assume you mean it's bypassing your security lock? Is it possible it is just that your ROM has some kind of lock screen timeout?
     
  25. DGRYAN1977

    DGRYAN1977 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    152
    4
    36
    How do I delete the two sliders that are kinda stock with the app? I cant delete them, only add more.
     

Share This Page

Loading...