1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root restarting rooted optimus v..

Discussion in 'Android Devices' started by ilovefarts, Jan 15, 2012.

  1. ilovefarts

    ilovefarts Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    114
    4
    56
    www.cruizing.com
    arizona
    I'm loving my phone, thanks to those who have helped in the past.

    Simple question, should I be practicing restarting my phone on a regular basis? I'm wondering if that will help speed up my phone a bit and possibly have it run smoother. Thanks ahead

    Ilovefarts
     

    Advertisement

  2. brotherswing

    brotherswing Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    3,054
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    3,054
    1,282
    323
    Male
    Full time Dad, cook
    In my living room.
    You don't really need to. Linux based systems (like our phones) don't have problems with uptime. It isn't unusual for a Linux box to run for many months without rebooting and never have an issue. With windows based systems, rebooting every now and then helps them run smoothly, but the same doesn't apply to your phone.
     
    ilovefarts likes this.
  3. ilovefarts

    ilovefarts Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    114
    4
    56
    www.cruizing.com
    arizona
    And I'm used to windows so this is all new to me
     
  4. G19

    G19 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    648
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    648
    102
    93
    This may be true but I've noticed if I restart every couple of days my phone seems to run a lot faster with little to no freezes and force closes
     
  5. ilovefarts

    ilovefarts Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    114
    4
    56
    www.cruizing.com
    arizona
    I don't have any problem with freezing or force closes, just slight lagging. I'm curious if it's my launcher after having this conversation. I'll reboot anyways, it's been a while. what do you guys now about go launcher being the home launcher with CM7?
     
  6. brotherswing

    brotherswing Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    3,054
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    3,054
    1,282
    323
    Male
    Full time Dad, cook
    In my living room.
    I used to use Go Launcher, but ADW is faster. The only thing missing is multiple pages of dock icons.
     
  7. ilovefarts

    ilovefarts Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    114
    4
    56
    www.cruizing.com
    arizona
    Do you mean like a scrollable dock? I don't really use it. Go launcher has a great message widget that use. That's my only reserve for making the switch, but you are right, the speed is wearing on me.

    Original question was solved by the way read on at your own risk.

    Swype tries to spell some of the funniest things. I Swyped dock, but you can imagine what it spelled. Thank Tebow that I spell checked it.
     
  8. benslgdroid

    benslgdroid rockstar
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,568
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    2,568
    859
    213
    Male
    production assistant (pa), graphic artist
    Magrathea
    Ha!
     
  9. benslgdroid

    benslgdroid rockstar
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,568
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    2,568
    859
    213
    Male
    production assistant (pa), graphic artist
    Magrathea
    Your cache builds up causing this and when you reboot it clears it but if you get a good cache cleaner it does the same thing.
     
  10. ilovefarts

    ilovefarts Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    114
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    114
    4
    56
    www.cruizing.com
    arizona
    What's a good cache cleaner? I've got cache mate, but I'm not sold on it. I uninstalled go Locker and my phone send to be running faster. Also, I'm thinking of getting rid of a few apps I don't use, but keeping a back up.
     
  11. benslgdroid

    benslgdroid rockstar
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,568
    Joined:
    May 18, 2011

    May 18, 2011
    2,568
    859
    213
    Male
    production assistant (pa), graphic artist
    Magrathea
    The one I use is just called app cache cleaner
     
Tags:

Share This Page

Loading...