1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Restoring nandroid?

Discussion in 'Android Devices' started by heartburnron, Apr 26, 2012.

  1. heartburnron

    heartburnron Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    67
    Joined:
    Dec 20, 2011

    Dec 20, 2011
    67
    3
    16
    Technical Analyst
    Dunbar - Scotland
    I've had it with d4 rom and ics . Too many apps freezes and other little niggles. Want to go back to check rom where EVERYTHING works as it should. I have my nandroid but dont know how to restore it. Can anyone advise?
     

    Advertisement

  2. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    433
    Posts:
    4,095
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,095
    1,911
    433
    Male
    UK
    Just go into cwm recovery, go into backup + restore, then select restore from internal, or external depending on where you backed up to, then select your desired backup
     
  3. heartburnron

    heartburnron Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    67
    Joined:
    Dec 20, 2011

    Dec 20, 2011
    67
    3
    16
    Technical Analyst
    Dunbar - Scotland
    Thanks. Just tried that but when I select restore back up I'm just getting a blank screen? Is there another way?
     
  4. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    433
    Posts:
    4,095
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,095
    1,911
    433
    Male
    UK
    Can you remember what kernel you had installed when you performed your backup?
     
  5. Shotgun84

    Shotgun84 Android Expert
    Rank:
     #54
    Points:
    443
    Posts:
    5,976
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    5,976
    3,799
    443
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    It could be a problem with restoring a GB nandroid while on ics. So it might be worth reflashing checkrom and then restoring the nandroid.
     
  6. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    433
    Posts:
    4,095
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,095
    1,911
    433
    Male
    UK
    I've gone back and fore gb and ics on numerous occasions without any problems, but what shotty mentioned is certainly worth a pop. It may however be incompatibility between cwm versions.
     
  7. heartburnron

    heartburnron Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    67
    Joined:
    Dec 20, 2011

    Dec 20, 2011
    67
    3
    16
    Technical Analyst
    Dunbar - Scotland
    It's cool I just powered off, did the vol home power key manoeuvre and restored that way.

    I'm gutted about having to go back to GB. I was really enjoying the new look and features on d4 and the improvement to my wifi connection was remarkable but, alas, the pros have failed to offset the cons.

    The cons were as follows:

    * certain apps freezing (battery out jobs)
    * a few gameloft games failing to load
    * no task manager (tried some others on the market but none like the stock Sammy)
    * file managing tasks a real pain compared to GB.

    I did a nandriod of my d4 set up so maybe I'll go back to it when I'm not so pissed off...
     

Share This Page

Loading...