1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Ringer settings while in the Dock?

Discussion in 'Android Devices' started by cnjmorris, Feb 20, 2010.

  1. cnjmorris

    cnjmorris Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    28
    Joined:
    Feb 17, 2010

    Feb 17, 2010
    28
    0
    15
    Is there an application that allows me to setup my phone with 1 ringer setting in the Multimedia Dock and 1 setting as soon as I remove it?

    So if I wanted to have my notifications (especially email) turn off during the night, but on during the day, it would be as simple as placing it in or taking it out of the dock.

    I have tried searching, but I'm not seeing application with this feature.
     

    Advertisement

  2. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Toggle Settings has something similar - it has a night profile that you can set up as well as a charging profile (as well as 9 other profiles).

    I use it and rules to turn off notifications when I am at school, have it turn off WiFi when I leave the house and turn on WiFi when I come back.

    It allows for custom volumes as well as custom ringtones, and even allows to have a separate alarm volume, so you can disable all notifications and still use the alarm.

    Oh, and it is free.
     
    cnjmorris and 3devious like this.
  3. cnjmorris

    cnjmorris Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    28
    Joined:
    Feb 17, 2010

    Feb 17, 2010
    28
    0
    15
    Thanks, I'll contact the Devs and ask them to add multimedia dock. They have a rule for car dock but not one for multimedia yet. But... it means it shouldn't be that much work for them.
     
  4. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    True - good point.

    I'm contacting them to allow for adding our own profiles as well as renaming existing profiles....
     
  5. cnjmorris

    cnjmorris Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    28
    Joined:
    Feb 17, 2010

    Feb 17, 2010
    28
    0
    15
    Open app. Click menu button > Customize > Profiles. Choose one of the profiles. Hit menu button. Click "rename profile".

    Still can't add more but you can rename current ones.
     

Share This Page

Loading...