1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Ringtones

Discussion in 'Android Devices' started by zetroc, Apr 29, 2010.

  1. zetroc

    zetroc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
     #238
    Points:
    88
    Posts:
    702
    Joined:
    Mar 3, 2010

    Mar 3, 2010
    702
    99
    88
    Male
    Association Management
    Iowa City, IA
    How or where should I store mp3 files that I want to use as ringtones, but don't necessarily want in my music library? I know you use the Music app to set a ringtone, but it only shows the files in the MP3 folder... I added a "Ringtones" folder, but I guess it's not reading it...
     

    Advertisement

  2. eleazar

    eleazar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    167
    Joined:
    Oct 21, 2009

    Oct 21, 2009
    167
    65
    73
    Ohio
    I was wondering this too. I want to make sure my ringtones don't get added to my music library. When I had a Droid for a few days I couldn't figure out how to do it but I'm sure it can be done...right?
     
  3. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,940
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    2,940
    564
    213
    Real Estate Agent
    M A dub'l dolla sign
    Usually it would be in your internal memory or sdcard, I do mine like this /media/audio/ringtones.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  4. answerman

    answerman Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    285
    Joined:
    Apr 20, 2010

    Apr 20, 2010
    285
    46
    63
    Appleton, WI
    That's what worked for me. Didn't even need to open the Music app or mess with the library at all.

    Plus, I was able to add a custom SMS notification tone by putting it in /media/audio/notifications. This was discussed in another thread... I'm just passing it on.
     
    TzuDohNihm likes this.
  5. incredible_addict

    incredible_addict Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    93
    Joined:
    Apr 1, 2010

    Apr 1, 2010
    93
    28
    43
    South Dakota
    Okay.. I am confused. I have ringtones that I created and e-mailed them to myself to put on my blackberry. I can access the e-mail from the incredible but I cant figure out how to move them to the sd card... no options other than to play them. ???
     
  6. moutaindewdope

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    58
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    58
    0
    15
    Just mount the Incredible to your computer select Disk-Drive, and then create /media/audio/ringtones folders in either of the drives that pop up.

    Drag the MP3 into /media/audio/ringtones and ur done. No Email required lol

    This aint ur ordinary Dumphones, Open Source FTW
     
  7. TzuDohNihm

    TzuDohNihm Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Apr 18, 2010

    Apr 18, 2010
    155
    20
    38
    Please tell me this would allow the HTC Messages App to read a ringtone I want as a text message ringtone?

    I would also like to make the notification different for text vs. picture messages.

    *EDIT* And does this allow the individual contacts to read from here? I have some set already but those files are being read from the library right now obviously.
     
  8. Flyguy94

    Flyguy94 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    132
    Joined:
    Apr 1, 2010

    Apr 1, 2010
    132
    19
    38
    Helo Driver/Sanitation Engineer
    KSRQ
    Coming from widows mobile and I got the ringtones changed but can't figure out the text or email notification sounds. Any help would be greatly appreciated.
     
  9. bryn987

    bryn987 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    120
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    120
    5
    36
    ya, would be nice if they had the folders already created.

    Anyone know where the bookmarks are stored?
     
  10. Crashumbc

    Crashumbc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    1,810
    Joined:
    Apr 7, 2010

    Apr 7, 2010
    1,810
    550
    223
    IT god
    B'more

    ^^ this, I found out where the "default" ringtone was set, but can't figure out how to set them for individual contacts? do you need a app to do that ?
     
  11. tremdaniel

    tremdaniel Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    6
    0
    5
    Service Desk Analyst
    You can also use an app called RingDroid(Free app); which will allow you to create ringtones and notifications from your phone. It's user friendly and very simple.
     
  12. dalumberjack

    dalumberjack Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    198
    Joined:
    Mar 24, 2010

    Mar 24, 2010
    198
    31
    43
    San Jose, CA
    I think my phone has issues as my wifes incredible doesn't have my problem:

    I set custom ringtones (mp3 or made by ringdroid) for certian people. When ever they call my default ring tone always plays. I can't figure out why it wont play the one that is selected under the contact. My wifes is set up jsut like mine and her has no issues. Plays ring tones per the contact.

    any ideas?

    Very odd thing is that if I pull the battery and reset, then the ring tones work. But some where during the day they will just stop.....
     
  13. dylo22

    dylo22 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    743
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    743
    119
    93

    I don't know the solution to this, but just a thought...do you have some kind of auto task killer that may have killed a background processes? Or perhaps you installed a third party app that may have messed with this function. I know you said you had the exact setup as you wife, but does that include apps also?
     
  14. dalumberjack

    dalumberjack Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    198
    Joined:
    Mar 24, 2010

    Mar 24, 2010
    198
    31
    43
    San Jose, CA

    I do have that advanced task killer app.

    I tried the ring tones with out killing any apps (after pulling battery) and they worked. I then killed all processes and they still worked. Ill check back in tonight as i have a feeling in a few hours all of a sudden they will stop working again.
     
  15. Flaring Afro

    Flaring Afro Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    445
    Joined:
    Mar 21, 2010

    Mar 21, 2010
    445
    57
    53
    college (Computer Science)
    VA
    BUT you have to unplug your phone from your computer before it can be read. Apparently, when you mount the cell's drives onto the computer the cell cannot read them anymore. I spent 20 minutes trying to figure it out today when I realized that was the problem. :mad:
     
  16. jamesdean

    jamesdean Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    633
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    633
    80
    78
    Try Zedge from the market.
     
  17. TzuDohNihm

    TzuDohNihm Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    Apr 18, 2010

    Apr 18, 2010
    155
    20
    38
    BLESS YOU SON!!! MAY GOD SHINE HIS FAVOR UPON YOU FOREVER AND EVER!!!!!!

    You just made me keep this phone!!!!!!!!!!

    Holy shit this open source stuff is freaking cool as hell.

    NOW, is there anyway to differentiate the ringtone notification for pic vs. text?
     
  18. mz_

    mz_ Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    14
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    14
    9
    16
    Florida
    I'm creating some ringtones from MP3's, and was just wonder what the maximum length should be? I've read 15 and 30 seconds, what is the consensus here?
     
  19. dubious_rascal

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 8, 2010

    May 8, 2010
    2
    0
    5
    So after messing around I think I might have it figured out. I uninstalled Task Manager and the ringtones started working. I reinstalled it and it is still working. Will keep checking to make sure this is a consistent solution and let you all know. Hope this works for others :)
     

Share This Page

Loading...