1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Ringtones

Discussion in 'Android Devices' started by chukka63, Nov 20, 2013.

  1. chukka63

    chukka63 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    359
    Joined:
    Mar 5, 2013

    Mar 5, 2013
    359
    32
    63
    Male
    General Builder
    Norfolk
    In the past i have successfully and unsuccessfully made my own ringtones via ringtone cutter apps.
    Since getting my replacement handset i can create a ringtone,assign it but it won't play.Instead i get a single note repeating.
    What am i doing wrong ?.
     

    Advertisement

  2. Rukbat

    Rukbat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    843
    Posts:
    10,392
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    10,392
    2,893
    843
    Male
    Being retired and writing Tasker tasks.
    Fayetteville, NC, USA
    Copy the ringtone file to your computer and play it. I suspect you''ll get the same single note playing. I further suspect that whatever app you're using to make the ringtones is bad. (I use Audacity on a PC to cut and edit ringtones, and never have a problem.)
     
  3. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    6,420
    Joined:
    Feb 21, 2012

    Feb 21, 2012
    6,420
    1,204
    353
    Male
    MECHANIC OBDII. NOS. FUEL INJECTION. Saving a Life
    Park Ave., HELL
    You have to lable a folder as ringtones on your external drive and put all made ringtones in this folder you will need a application such as.

    com.hlidskialf.android.tonepicker.apk

    This application will allow you to play thoes extra tones from that folder. These tones can be put as anything from ringtones to sms and alarm sounds . This can be done rooted or unrooted . Also you can delete those sounds and unwanted tones taking up so much space . Just make a backup just in case u need to return the device back to the company fro repairs or programs such as tmobile jump etc .
     
  4. angus242

    angus242 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 13, 2013

    Feb 13, 2013
    32
    11
    18
    Will County, IL
    You need to have the file type be .ogg. To loop, you need to open the properties and in the file info create a field called ANDROID_LOOP and set value to "true".
     
  5. chukka63

    chukka63 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    359
    Joined:
    Mar 5, 2013

    Mar 5, 2013
    359
    32
    63
    Male
    General Builder
    Norfolk
    I appreciate your replies but in the past ive never had to create files etc to make ringtones.I've just created them on ringtone cutter or MP3 cutter,well known , popular apps.


    *edited*
    Just did the long reboot and edited my contacts and hey presto,the ringtones now work.No files just ringtone cutting
     
  6. mrsmumbles

    mrsmumbles Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    464
    Joined:
    Sep 19, 2013

    Sep 19, 2013
    464
    75
    53
    Hi chukka, what do you mean by long reboot and editing contacts?

    1) did you just turn the phone off and on?

    2) did you delete some contacts? Or change the names/numbers on contacts?

    Thanks!
     
  7. chukka63

    chukka63 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    359
    Joined:
    Mar 5, 2013

    Mar 5, 2013
    359
    32
    63
    Male
    General Builder
    Norfolk
    I hope that makes sense,im a bit of a technophobe
     
    mrsmumbles likes this.
  8. mrsmumbles

    mrsmumbles Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    464
    Joined:
    Sep 19, 2013

    Sep 19, 2013
    464
    75
    53
    Yes, thank you! I don't completely understand the holding the power and home button though since I've never tried that for anything yet. :thumbup::beer:
     
  9. angus242

    angus242 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    32
    Joined:
    Feb 13, 2013

    Feb 13, 2013
    32
    11
    18
    Will County, IL
    Just letting you know how Android expects the files to be. I didn't make it up, just passing along the info.

    BTW, in the past I've been able to use mp3s without issue and sometimes not. It's been hit or miss for me. oog files always have worked.

    Sounds like you got it working, glad to hear!
     
Tags:

Share This Page

Loading...