1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][4.0.4][BETA] AOKP ICS for Virgin Mobile and Sprint 10/3/2013

Discussion in 'Android Devices' started by phenomx4, Sep 28, 2013.

  1. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    uploadfromtaptalk1382120304638.jpg
    uploadfromtaptalk1382120344493.jpg
    Not sure if there's anything useful here...
     

    Advertisement

  2. wuzdat

    wuzdat Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Mar 20, 2012

    Mar 20, 2012
    50
    5
    16
    just wanted to let you know that after installing the last "testboot.zip' from 10/16, almost all of my lag issues have been cured, and the system handling memory seems awesome, I seem to have more memory free more often, it feels quicker & just all around smoother to me, i do still have the slight screen tears as others have mentioned, thanx for hard work
     
  3. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    I've also experienced almost no lag issues. I also do not experience any of the screen issues others are reporting. Granted, I do not use the stock keyboard (use Swiftkey) and I do not use stock lockscreen (use Widget Locker).

    The only issue I currently have is the SMS messages do not split automatically, therefore, any text message over 160 doesn't send.

    ------------
     
  4. atraum

    atraum Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    76
    10
    18
    Central Illinois
    I cannot reproduce the 160 split issue. In fact I just sent a test message that split itself into 5 parts. You sure you have SMS split set in the messenger menu?
     
  5. David Dubz

    David Dubz Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    258
    Joined:
    Aug 3, 2012

    Aug 3, 2012
    258
    71
    53
    Male
    United States
    Edit - Sorry wrong topic
     
  6. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    Don't see that setting.

    ------------
     
  7. Bluntmagic95

    Bluntmagic95 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    150
    Joined:
    May 9, 2013

    May 9, 2013
    150
    4
    46
    Male
    Fresno, Ca
    Go to the messaging app and press menu
     
  8. wuzdat

    wuzdat Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Mar 20, 2012

    Mar 20, 2012
    50
    5
    16
    Has anyone else run into this issue... my display brightness will not change when I try to change it, I have to wait until it locks or sleeps or manually lock it..then its changed when I wake it again whats weird is that it does that with ANY app or widget I try to use I've downloaded tons of apps and Widgets to test and its same with all of them... any ideas???
     
  9. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Haven't encountered this although I haven't used an ICS rom in awhile
     
    wuzdat likes this.
  10. wuzdat

    wuzdat Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Mar 20, 2012

    Mar 20, 2012
    50
    5
    16
    after looking back thru the comments I noticed that most users don't have any problems with the MMS working on this AOKP ICS rom. It worked fine for me on the CM9 version, but when I changed over to this AOKP version my picture messaging stopped working all together. I've tried the MMS that comes with this Rom, I have also installed other MMS apk's to test with no luck.
    It just won't send a picture message at all. It just sits, saying "Sending" and that's about it.
    I was hoping that someone could give me some hints to how I can fix this, or is there another MMS.apk I can install that will get the picture messaging working? Any help is greatly appreciated....

    and by the way.. @phenomx4 - to get around that issue with my display brightness not changing, I was able to install one of those "Screen Filter" apps, and now when I enable the screen filter app it in turn darkens my display to where I need it to be without having to change my brightness setting. So i'm able to "get around" the problem for now.
     
  11. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    I noticed this as well. MMS does not work on Jelly Bean AOKP either. Please fix on both versions.

    ------------
     
  12. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Works fine here make sure your apns are set correctly. I've had no issues with either CM10 or JB MMS. (Virgin Mobile)
     
    wuzdat likes this.
  13. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    Have no idea what an APNS is or how to ensure it is set correctly.
     
  14. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Open your voice dialer app.
    Say "open apns"
    Then make sure your apn 0 look like this...
    uploadfromtaptalk1384274520909.jpg
    uploadfromtaptalk1384274537982.jpg
    uploadfromtaptalk1384274553433.jpg
    uploadfromtaptalk1384274605197.jpg

    If not edit it in the settings options. Save then exit.
     
    wuzdat likes this.
  15. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    Confirmed these settings. Must have already changed these at some point, however, MMS continues to 'hang' when sending.

    I have problems with data and WiFi Hotspot as well. Never can get consistently connected to WiFi HotSpot. Chrome browser (in status area) just says 'resolving DNS' and then displays screen stating the connection can not be made. Also tried other browsers. Same result.

    ------------
     
  16. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    I'd consider a reflash. Something sounds off with that.
     
  17. Linoleum

    Linoleum Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    99
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    99
    9
    16
    FYI - I am back on this ROM and really like it. It's great and I plan to stay here in the near future. That is all.
     
  18. wuzdat

    wuzdat Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Mar 20, 2012

    Mar 20, 2012
    50
    5
    16
    Regarding the mms problems I was having...I looked into the APNs info that was mentioned above & that was the issue, I went thru a few different routes of trying to fix it...like installing the APNs file for virgin mobile that was posted, setting different ones, etc., none of these workarounds fixed my problem so I just randomly selected settings in that "open APNs" window mentioned above then hit "restore defaults", rebooted and WOW my picture messaging with the roms messaging app started working fine...so I guess somewhere along the way the APNs were changed somehow
     

Share This Page

Loading...