1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][4.0.4][BETA] CM9 for Virgin Mobile and Sprint 10/3/2013

Discussion in 'Android Devices' started by phenomx4, Apr 13, 2013.

  1. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Updated. You no longer need to reflash gapps every update because of the updated scripts.
     

    Advertisement

    hoosiercheetah and helloin321 like this.
  2. zuul

    zuul Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 18, 2013

    Feb 18, 2013
    76
    11
    18
    i've experienced both these issues as well.
     
  3. Bluntmagic95

    Bluntmagic95 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    46
    Posts:
    150
    Joined:
    May 9, 2013

    May 9, 2013
    150
    4
    46
    Male
    Fresno, Ca
    Do we still need to copy the .xml files?
     
  4. spock1104

    spock1104 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    1,038
    Joined:
    Jul 9, 2013

    Jul 9, 2013
    1,038
    905
    223
    Functionally it's the same kernel, but I've made it with a different compiler. Among other things, Linaro maintains a very efficient and cutting edge gcc, so more efficiencies/optimizations that have been discovered over time are implemented. The best benefits come from switching on code optimization, but I've only run it through the size optimization. Even still I'm seeing better I/O and as such load times seem to be better. There's debate on how much switching toolchains helps, but I'm hopeful I can squeeze some extra speed and stability out of this phone. I haven't had much observation time with it either, but battery drain seems to be slightly lower, managed an extra couple hours.
     
    NetSpeedZ and helloin321 like this.
  5. Jack Mickey

    Jack Mickey Well-Known Member
    Rank:
     #147
    Points:
    78
    Posts:
    230
    Joined:
    Aug 5, 2013

    Hey Phenom awesome update Congrats n than on thecam. Sent u a pm if that's cool get back when u can I know ur a busy dude
     
  6. Robert102279

    Robert102279 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    16
    Joined:
    Aug 8, 2013

    Aug 8, 2013
    16
    0
    25
    Male
    Laborer
    Arizona
    I absolutely love the look and feel, its snappy and very clean, a thousand thank to you and all your helpers, only thing I notice on the 8/30 VM Rom is as my wifi and mobile data no longer turn blue, and play store will not connect should I try to flash gapps again
     
  7. Robert102279

    Robert102279 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    16
    Joined:
    Aug 8, 2013

    Aug 8, 2013
    16
    0
    25
    Male
    Laborer
    Arizona
    Update to previous post, after flashing gapps issue fixed everything's blue...shall commence beer drinking again have a nice day
     
  8. atraum

    atraum Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    76
    10
    18
    Central Illinois
    Phenom - Thanks soooo much for all your hard work. Just sent $15 your way, I know it's not much but it's something. Have to say I've been holding off until the camera was fixed since I use it quite often and once I saw you got that figured out I flashed without hesitation. Absolutely loving it!! I don't seem to be having many of the other issues people are running into such as the signal bars not being blue and photos not going into the gallery. Everything appears to be working quite well. Thanks again for all your hard work!!!!
     
    phenomx4 likes this.
  9. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Is anyone having problems with the video recording?
     
  10. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    No, it comes with the updated XML.
     
  11. smokeylt1

    smokeylt1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    64
    Joined:
    Oct 19, 2012

    Oct 19, 2012
    64
    10
    18
    Video recording working good for me thanks for all your hard work
     
  12. schpelTiger

    schpelTiger Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Feb 2, 2013

    Feb 2, 2013
    36
    5
    16
    Currently using the latest build with the kernel spock1104 uploaded and my phone appears to be running much smoother, though I won't know how well it truly runs until after a week or so.
     
  13. atraum

    atraum Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    76
    10
    18
    Central Illinois
    First time I've tried the video camera and it doesn't appear to work on the 8 23 build. The menu works, the button illuminates the outer ring to show it was pressed but it doesn't actually start recording. Tried resetting camera settings to default, internal storage and SD storage.
     
  14. atraum

    atraum Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    76
    10
    18
    Central Illinois
    Hey my bad...I see in the op that 8 30 build fixed the video... I'll flash when I can and report back
     
  15. zuul

    zuul Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 18, 2013

    Feb 18, 2013
    76
    11
    18
    i've noticed with both the 8/23 and 8/30 builds the radio seems to be a bit wonky.

    it switches from blue to grey as some people have noted. when the wi-fi and radio/antenna are grey i can't use wi-fi or data. i have to restart wifi and then the wi-fi and radio turn blue and are functional again.

    also still showing my signal strength less than what it usually is. it's typically one bar lower than what i'm used to seeing wherever i go.

    is this related to the known data issues with OE? or is it something new?

    thx.
     
  16. bigbpc

    bigbpc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Feb 8, 2012

    Feb 8, 2012
    35
    7
    16
    Male
    PC Tech
    The Bend
    No issues so far since the 8/30 flash. Cheers phenom! As soon as I can, throwing some change your way.
     
  17. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    I know what's going with the signal issue and it will be fixed and am looking at the wifi issue now.
     
  18. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    When you say signal issue does that mean evdo will be fixed?
     
  19. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    When the device completely dies and powers down it boot loops on the charger till it hits around 10% can duplicate this.
     
  20. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    I'm loving all the fixes, anyone who is wondering, I'm not updating my Roms yet cause phenom is working to quickly for me :p
     
  21. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    No not that but I've been looking at the issue.
     
    DaveM6 likes this.
  22. Aelurosa

    Aelurosa Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    2
    Joined:
    Aug 20, 2013

    Aug 20, 2013
    2
    0
    25
    Female
    Florida
    Thanks for your hard work, Phenom! I'd never rooted/flashed anything before now, but this inspired me to give it a go. My somewhat-eh phone is a wee beasty now :D
     
  23. mrjello

    mrjello Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Nov 24, 2012

    Nov 24, 2012
    68
    3
    16
    Thanks for the update.

    The gamil issue with the blank page can be annoying. I notice if you kill the app then load it up again it typically works. I enabled killing apps on long press from the dev options.

    I'm confused about this bug. How is it stuck on 1x but give 3G speeds?
     
  24. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    I'm not sure but radio logs and posts in other device forums had a similar issue eg epic 4g etc. They found the issue for them was in the CM Src and the ril so its just a matter of tracking it.
     
  25. DaveM6

    DaveM6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 22, 2013

    Feb 22, 2013
    183
    10
    38
    Phenom, to fix the lack of 3g EVDO on this phone would be the best thing in the world! Can you confirm its a software/coding issue rather then a hardware one?
     

Share This Page

Loading...