1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][4.0.4][BETA] CM9 for Virgin Mobile and Sprint 10/3/2013

Discussion in 'Android Devices' started by phenomx4, Apr 13, 2013.

  1. Junkyarddog269

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    I bought this phone because it was cheap and the specs were better than my optimus v. With the stock rom this phone was crap constant random reboots and fc and overheating . With this rom the phone runs much better can't wait for the finished version making me not regret buying it lol.
     

    Advertisement

  2. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    It actually is on 3g but it thinks it's on 1x all the time
     
  3. jeremydrumond

    jeremydrumond Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Jun 1, 2013

    Jun 1, 2013
    25
    2
    16
    when are thinking about releasing cm10 for the lg optimus elite
     
  4. jeremydrumond

    jeremydrumond Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Jun 1, 2013

    Jun 1, 2013
    25
    2
    16
    everything is working great with this rom i have the camera working great on snapchat i just cant figure out why it isnt working for instagram when ever i hit the record button the app just crashes
     
  5. DaveM6

    DaveM6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 22, 2013

    Feb 22, 2013
    183
    10
    38
    Correct I have noticed that.... but I mean more along the lines of the 3G connection repeatedly dropping. For instance, since day 1, as soon as I get a 3g connection it'll hold until I stop using data for about 20-30 seconds.... then it drops to 1x and I've gotta make a call or airplane mode toggle for the 3g lock to come back...... I've literally cruised on cdma only for months lol
     
  6. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Yeah the camera is still buggy. It works with some apps and with other apps the camera doesn't work.
     
  7. jeremydrumond

    jeremydrumond Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Jun 1, 2013

    Jun 1, 2013
    25
    2
    16
    i guess its ok that the video doesnt work on instagram cuz im still able to take pic..thnx you so much for making this rom, now i am able to download the vine app on my phone
     
  8. hokiescoot

    hokiescoot Member
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    66
    Joined:
    May 3, 2013

    May 3, 2013
    66
    13
    28
    At some point between flashing the new cm9 versions between 8/21 and 8/30 I have lost facebook and twitter notifications. I get text message and email notifications, but not fb and twitter. I checked in their apps settings and everything looks okay. Anyone else experiencing this? Anyone know how to fix this?
     
  9. schpelTiger

    schpelTiger Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Feb 2, 2013

    Feb 2, 2013
    36
    5
    16
    I've had issues with other apps not showing notifications (Tapatalk specifically). I think I fixed it by clearing data then logging back in to my account.
     
  10. jeremydrumond

    jeremydrumond Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Jun 1, 2013

    Jun 1, 2013
    25
    2
    16
    My internet signal icon is gray but I'm connected to Google idk wat to do
     
  11. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    If the Internet works I won't worry about. What you signal like? How many bars or better yet wats you dBm? Go to setting-about phone-status. Its there and will tell you. post it
     
  12. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    By the way anyone notice any perfomance or longer battery time with spock1104 kernel. Have you tried it phenomx4?
     
  13. hashoil1o1

    hashoil1o1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Jun 9, 2013

    Jun 9, 2013
    33
    1
    16
    my battery lasts about 10-12 hours on average, i also have the upgraded 1800mah battery's, so once one is drained i got the other one on the charger and i just swap battery's. i never plug my phone in to charge anymore.. BTW Nice Job Phenom, This rom works perfect i think it would be qualified for a final non beta release soon.
     
    ronii likes this.
  14. jeremydrumond

    jeremydrumond Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Jun 1, 2013

    Jun 1, 2013
    25
    2
    16
    The battery doesn't last on this rom wat can I do to make it better
     
  15. bigbpc

    bigbpc Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Feb 8, 2012

    Feb 8, 2012
    35
    7
    16
    Male
    PC Tech
    The Bend
    I get 16hours and 40 minutes of battery life after a full charge, and so far, that's been accurate. I don't have alot going on with my phone tho. I have Maps for live gps and OsmAnd for offline. Pandora for my car radio, and a couple messengers(facebook, skype). If I'm driving around, only a gps and pandora are going. At home, I disable gps and 3g data completely, and turn off my messengers. But, I have a pc at home. My vmphone is basically a really smart gps and radio. If it applies to you, turn off all the hardware you don't need (Gps, wifi, 3g). I got the stock battery, my guess is your apps are draining you.
     

    Attached Files:

  16. PizzaBandit

    PizzaBandit Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Mar 22, 2013

    Mar 22, 2013
    9
    0
    5
    In my opinion performance is better, and no problem so far with use of the camcorder by itself, the battery seems to drain faster though. The main battery usage coming from 'Media Server' and 'Maps'. On the VM stock Rom I woudd usually force close maps but never noticed media server under battery usage in stock Rom. Nice update though, Thanks
     
  17. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    Any special procedure to flash the kernel other than clear cache/dalvik?

    Appreciate the explanation.
    ------------
     
  18. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    Just flashed 8-30-13 Build. Camera works fine (including the Volume up for taking photo. Video will record, however, when playing back, error dialog is displayed, 'Sorry, this video cannot be played'. Pressing OK on the error and then replaying the video does not generate any error dialog.

    After playing the video and exiting camera app and then going back into camera app, an error dialog is displayed, 'Can't connect to the camera'. Pressing the OK button exits the camera app. Going back into the camera app does not render any errors - with the exception of the video problem explained earlier.

    ------------
     
  19. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    This is already known. Some sort of conflict between lib camera and genlock crashes the mediaserver after leaving preview or exiting the camera.
     
  20. mrjello

    mrjello Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Nov 24, 2012

    Nov 24, 2012
    68
    3
    16
    FYI - I have two elites (actually one is my wife's) - One on CM9. I've found they get the same signal strength under "About Phone" status but CM9 just shows fewer bars. I'm guessing stock just shows more bars with the same signal compared to CM9.
     
  21. Junkyarddog269

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    I have always figured that was the case but had no way to prove it
     
  22. DaveM6

    DaveM6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 22, 2013

    Feb 22, 2013
    183
    10
    38
    Anyone else having trouble downloading mms sometimes ?
     
  23. spock1104

    spock1104 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    1,038
    Joined:
    Jul 9, 2013

    Jul 9, 2013
    1,038
    905
    223
    Clearing cache and dalvik cache shouldn't be necessary, just flash over the build and you're good to go.
     
  24. ymerejo42

    ymerejo42 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    27
    Joined:
    Jun 1, 2012

    Jun 1, 2012
    27
    1
    36
    Male
    I have kind of a weird issue. I use Llama for automatically setting profiles, based on my location. The notification icon is displayed very oddly with CM9. I'm attaching a screenshot, the icon should be a picture of a llama with three dots over it, the dots aren't showing up properly. When I have it on my loudest profile, it displays what looks more like a line, with part of it being red, instead of 4 cyan dots.

    I'm attaching screenshots showing both icons. I can also attach ones showing the icons on Sleipnir, using my girlfriend's Elite, if needed.
     

    Attached Files:

  25. jeremydrumond

    jeremydrumond Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Jun 1, 2013

    Jun 1, 2013
    25
    2
    16
    I can't wait for cm10
     

Share This Page

Loading...