1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][4.0.4][BETA] CM9 for Virgin Mobile and Sprint 10/3/2013

Discussion in 'Android Devices' started by phenomx4, Apr 13, 2013.

  1. DaveM6

    DaveM6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 22, 2013

    Feb 22, 2013
    183
    10
    38
    Anyone figured out why mms is only working sometimes? Only 25% of my incoming pic texts can ever be downloaded :(
     

    Advertisement

  2. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    Is WiFi Hotspot/Tethering on the 'fix list'?

    Never really got third party WiFi Tethering apps to work at all except for Barnacle - and that was very inconsistent.

    ------------
     
  3. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Do you have the 8/21 build? If so can you pull the Mms.apk from system/app and I think I can fix the mms issue.
     
  4. DaveM6

    DaveM6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 22, 2013

    Feb 22, 2013
    183
    10
    38
    I'm on the newest build :(
     
  5. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    I have it fixed temporarily till phenom gets to it standby...

    Temp fix, its my themed version I'm using and also includes full screen caller id for the phone.
    Wipe cache and dalvik then mount system, flash zip and profit. Report any issues on my CM9 theme thread. If you don't follow the instructions don't post issues. Thanks in advance.
    http://db.tt/0D7hrJDn
     
    DankVader and DaveM6 like this.
  6. mrjello

    mrjello Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Nov 24, 2012

    Nov 24, 2012
    68
    3
    16
    I'm also seeing very high battery usage at times. The battery will suddenly drop quickly often with little or no use. I have mine set to 1401 MHz Max with SMARTASSV2 governor.

    Its showing that Cell standby, Android OS, and Google Services are using the vast majority of battery.

    I notice the Current CPU Freq will jump from 245 to 1401 MHz when just pulling down the status bar. Is that normal?
     
  7. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Took a small break from deving. I'll start working on the issues tomorrow.
     
  8. mrjello

    mrjello Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Nov 24, 2012

    Nov 24, 2012
    68
    3
    16
    Seems the battery percent reported is not accurate. My phone showed like 7% when I turned it off and 20% when I turned it back on. Maybe wiping the battery status will fix these issues?
     
  9. atraum

    atraum Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    76
    10
    18
    Central Illinois
    General Question - Is the ability to show calendar items on the lock screen a native ICS feature or a CM feature? I love it!
     
  10. DaveM6

    DaveM6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 22, 2013

    Feb 22, 2013
    183
    10
    38
    That worked :). Thanks. Now if only a fix for the 3g that won't stay locked on a signal ;)
     
  11. DocSooter

    DocSooter Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    9
    Joined:
    Sep 7, 2013

    Sep 7, 2013
    9
    2
    16
    Teacher
    Pacific Northwest
    I've noticed that on some apps a portion of the screen gets cut off. Most recently I saw this when I was messing with the Android Central Forums app, the start up screen shows the word forums and the bottom of what looked like AC. It also looks like the options button at the top left in Gmail is cut off a bit. Are my settings jacked up or is this an actual issue and not user error like most of my problems lol?
     
  12. wuzdat

    wuzdat Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    50
    Joined:
    Mar 20, 2012

    Mar 20, 2012
    50
    5
    16
    Could someone tell me what the best or recommended CPU settings are that help to prevent lag issues? The 8/30 build runs great, no reboots & such. But it lags or hangs intermittently at random functions. I haven't been able to pin it on any certain app b/c its so random.
    Just wondering if the CPU settings can help this or is it more of a memory issue?
     
  13. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    I honestly think for this device the radio needs updated and this will have to come from Sprint, Virgin or LG...
     
    DaveM6 likes this.
  14. DaveM6

    DaveM6 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 22, 2013

    Feb 22, 2013
    183
    10
    38
    That sucks.... because you know they'll never do it lol
     
  15. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Does anyone know if the ZV4 baseband (if there was a different one) was better?
     
  16. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    I'm still on the ZV4 baseband and it seemed the same as the ZV5
     
  17. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Everything I've read said wiping battery stats is a "old wives tale"...
    So far best battery life has been with this set up.
    1.2ghz Max
    368 Min
    On demand
    Noop
    Brightness 50% (or less)
    Sync Off
    Location off
    Background data off
    Use Wi-Fi whenever possible as the radio eats a ton of battery.
    One screen on Apex Launcher
    No Widgets

    Roughly 10 hours and some change with moderate usage.
     
  18. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Wish I still knew some of the HTC guys that had radio editing talents. :(
     
  19. DankVader

    DankVader Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 6, 2013

    Jan 6, 2013
    21
    6
    16
    Anyone else having problems connecting to hidden ssid's over wifi.
     
  20. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    I'll try that out now.
     
    DankVader likes this.
  21. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    My router doesn't seem to support that option.
     
  22. atraum

    atraum Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    76
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    76
    10
    18
    Central Illinois
    Anyone notice a delay at times with a call coming in and the ID info being pulled in from contacts/people?
     
  23. DankVader

    DankVader Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 6, 2013

    Jan 6, 2013
    21
    6
    16
    Thanks for trying the hidden ssid anyway phenom. Great rom. Big thanks for bringing the optimus elite into the 4.0 realm. :) God knows the providers and manufacturers abandon products on a daily. Without Great devs like yourself, many of us would be stuck in the stone ages, with devices that still have life within them. Thanks again for the hard work. Looking forward to updates, keep up the great work man.



    Edit:

    My phone will connect to my routers hidden ssid if my router is also broadcasting another channels ssid. (Main account hidden ssid, guest account broadcasting ssid) I can connect to the main hidden ssid. However if my router is only broadcasting the hidden ssid, and not the visble guest as well it does not see the hidden ssid at all(says out of range). I will investigate further into this mystery.
     
  24. DankVader

    DankVader Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 6, 2013

    Jan 6, 2013
    21
    6
    16
    Atraum try flashing the file starkraving posted. Worked a champ. Its post #1855
     
  25. NetSpeedZ

    NetSpeedZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    440
    Joined:
    Apr 3, 2012

    Apr 3, 2012
    440
    31
    43
    Male
    IT Engineer
    Southwest
    Would like to find a fix (other than clearing cache/fix permissions) for the GMail/Android Email problem of displaying blank message body. This happens three or more times a day. Very annoying.

    I don't want to use K-9 or MailDroid or any other third party email client.

    Don't recall this being an issue under Gingerbread.

    ------------
     

Share This Page

Loading...