1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] Angry Bean / CM 10.1 [build 08.08.13]

Discussion in 'Android Devices' started by Chairshot215, Mar 8, 2013.

  1. XAL2

    XAL2 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    454
    Joined:
    Apr 25, 2012

    Apr 25, 2012
    454
    29
    43
    Male
    Stagehand
    Niles, Illinois
    What PRL are you using?
     

    Advertisement

  2. nsciucco

    nsciucco Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,374
    Joined:
    Mar 1, 2012

    Mar 1, 2012
    1,374
    290
    163
    Male
    SALES
    MASSACHUSETTS
  3. xploPR

    xploPR Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    823
    Joined:
    Mar 12, 2012

    Mar 12, 2012
    823
    167
    93
    Richmond, VA.
    I just finish flashing and setting up this rom, and all i have to say is

    [​IMG]
     
  4. gobucks2k3

    gobucks2k3 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Jan 10, 2013

    Jan 10, 2013
    10
    0
    15
    Anyone else getting poor battery life with this rom?
     
  5. nsciucco

    nsciucco Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,374
    Joined:
    Mar 1, 2012

    Mar 1, 2012
    1,374
    290
    163
    Male
    SALES
    MASSACHUSETTS
    No. I'm getting great battery life.
     
  6. coolblood2

    coolblood2 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Mar 5, 2013

    Mar 5, 2013
    22
    6
    16
    First I'm getting excellent battery life. Second with the current build (didn't try with the other two) my goods is working at all. I enabled it and it shows it is on but whenever I go to navigation it just constantly searches for location. Whenever I try to do it from maps it will look for my location and then roughly in one minute it will just tell me that it failed to find my location.
     
  7. Kilfulgore

    Kilfulgore Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Oct 25, 2012

    Oct 25, 2012
    43
    1
    16
    Chicago, Illinois
    All I have to say is a big THANK YOU to g60madman, and everyone else who have contributed to the development of this rom.

    I have tried many awesome JB Roms, but this is by far the more stable, potent and it has a great performance overall.

    Many thanks for all your effort on putting this Rom for us. :)
     
    g60madman likes this.
  8. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    I just tried out the latest version during lunch. I couldn't get the gesture typing to work (has this been mentioned already?)

    I rebooted, and also turned gesture typing off, and back on...and still nothing.

    It actually goes through the gesture motions, with the blue gesture trail, but no words or letters appear in the text field. Standard typing works just fine. Am I alone in this, or are others experiencing it too?
     
  9. nsciucco

    nsciucco Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,374
    Joined:
    Mar 1, 2012

    Mar 1, 2012
    1,374
    290
    163
    Male
    SALES
    MASSACHUSETTS
    It worKs for me. I HAD THAT ISSUE ON DIRTY UNICORNS
     
  10. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    Did you ever get it working on Dirty Unicorns?
     
  11. g60madman

    g60madman Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    gobucks2k3, I too experienced a hard drop in battery life. Chairshot is digging into to it but I think the colporate was non other than a crappy written Facebook app, surprise surprise. From 11:30pm to 6:00am here is the drop. You may want to check for a rouge app using battery monitor.
     

    Attached Files:

  12. g60madman

    g60madman Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Just used it and it worked great. Make sure the MD5's match on the ROM to make sure you didn't get a bad download.
     
  13. sikk66

    sikk66 Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    86
    Joined:
    Aug 15, 2012

    Aug 15, 2012
    86
    30
    23
    Male
    Web application developer / Music Producer
    Atlanta, GA
    Installed yesterday. Everything was running great. I just rebooted and now I'm stuck in a boot loop. I've rebooted several times with no issues. I had not made any changes or installed anything new prior to this reboot.
    Any way to get out of a boot loop like that?
     
  14. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    How do you use Battery Monitor to determine which app is using power? Or did you mean, look at the history and notice a trend of excessive usage indicating that an app has gone rogue while not being able to tell which one is using it?

    I'm going to drill into Battery Monitor and see if I can find a log of apps, and power usage while waiting to hear back from you, or anyone who has knowledge of this sort of thing.
     
  15. Kilfulgore

    Kilfulgore Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    Oct 25, 2012

    Oct 25, 2012
    43
    1
    16
    Chicago, Illinois
    Go into Bootloader>Recovery and reflash again.
    (Remove battery, put baterry back again, hold on vol down, and power up while holding both. Select Recovery).
     
  16. Chingling

    Chingling Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    439
    Joined:
    Aug 28, 2011

    Aug 28, 2011
    439
    90
    53
    Nerd
    Antarctica
    Bootlooped once again, this time I didn't even touch the reboot button. Happened at the same time, I started up my phone and it never got past the boot screen. Immediately took it to the computer to get logs, and both came up with a Permission Denied error. I made a backup of /system in hopes of keeping any logs, know where I would find them? Had to reflash, just hope it doesn't happen again...
     
  17. StereoOverDose

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Apr 25, 2012

    Apr 25, 2012
    10
    0
    15
    Excellent ROM, just downloaded the latest update but haven't installed yet. Does seem more stable and slightly better battery than Wild for the night. One question that I'm not too sure about the subject matter. I know voicemail doesn't have working notification and I was looking through XDA forum and seems like some use google voice for voicemail. Tried setting it up and it wouldn't work, which seems to be a problem with virgin mobile not letting you do conditional call forwarding? So I change my voicemail service back to my carrier and go into setup to change the phone number, but it wont actually set a different number... Any ideas?? Again awesome ROM though, I would never expect to be using 4.2.2 on my phone!
     
  18. hitmentip

    hitmentip Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    93
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    93
    9
    16
    None
    Rohnert Park, CA
    I cant want to try this on my new phone..that i will be getting on Monday or Tuesday, but i have to ask...does it have the Feature to change the carrier name, and does it have Bests Audio ?
     
  19. Shawnsac2000

    Shawnsac2000 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    298
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    298
    13
    58
    Hell
    New Jersey
    Battery Monitor says Phandroid app is using 46.0% of my battery. And Facebook is using 1.4% SHOCKING! I thought it would be the other way around.
     
  20. efaustus9

    efaustus9 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    160
    Joined:
    Oct 25, 2012

    Oct 25, 2012
    160
    20
    38
    Male
    MA USA
    Does this rom support TV out? If not is there a JB rom that does?
     
  21. myalias

    myalias Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Jan 21, 2013

    Jan 21, 2013
    96
    13
    18
    SoCal
    so if i am correct the right way to install is: wipe data/factory reset, wipe cache +dalvik, format all partitions (except sdcard). then install from sdcard/choose zip from sdcard: cm-10.1-20130313.zip. then then install from sdcard/choose zip from sdcard:gapps-jb-20130301-signed.zip. When all done Reboot?

    but what about if i am just updating up to the new build? do i have to just wipe cache+dalvik then install build or am i wrong?

    ps. i am using 4EXT recovery touch
     
  22. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #22
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,433
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,433
    8,791
    1,053
    Drafter
    Pretty much spot on. However you can choose format all partitions except sd card and it will wipe everything necessary. The other items you mentioned get wiped with that option. As far as updates, it really depends on what gets updated. It's best just to ask in a specific rom thread for the specific update. If it's a small update what you asked is usually fine (dirty flash) . If it's a bigger update (new kernel or android version) you basically want to wipe everything (clean install)
     
  23. XAL2

    XAL2 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    454
    Joined:
    Apr 25, 2012

    Apr 25, 2012
    454
    29
    43
    Male
    Stagehand
    Niles, Illinois
    Formatting all partitions except the sd card option wipes everything so you don't need to do the other wipe options?
     
    ramjet73 likes this.
  24. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #22
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,433
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,433
    8,791
    1,053
    Drafter
    Yes. It formats all of them. System, cache, data. It's basically a super wipe. Just pick that one option and it saves you from having to use multiple steps to wipe
     
    XAL2 and ramjet73 like this.
  25. KevinKonrad

    KevinKonrad Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    29
    6
    16
    I am longer able to build this rom from source. After I did a repo sync (from my last sync for the 3/10/13 build) it says something about removing unnecessary devices and spat out a rather long list of devices (including shooter) unfortunately I lost what it spat out and cant paste it here. But now when i attempt to build i get the following error:
     
Tags:

Share This Page

Loading...