1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] ApeX 1.3.1 for Droid X - Running, running, as fast as it can (12/16/10)

Discussion in 'Android Devices' started by Fabolous, Dec 10, 2010.

  1. BIG CAT 7

    BIG CAT 7 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    435
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    435
    34
    43
    MICHIGAN
    It said it was enabled but I don't see it??? Do I have to reboot? Nevermind, answered my own question.... Thanks...
     

    Advertisement

  2. dwcasey

    dwcasey Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    156
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    156
    9
    36
    "This ROM is only for Droid X users who have done the .320 leak or have gotten to .340 via OTA update or SBF. This is not compatible with 2.3.15"

    DX newb here...I was stock yesterday. Found the .340 update.zip, applied it fine. Does getting to .340 via update.zip from .315 qualify me to install this?

    After applying the update.zip to .340, I rooted, then Bootstrapped and installed ROM Manager as well. I've completed a backup.
     
  3. BIG CAT 7

    BIG CAT 7 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    435
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    435
    34
    43
    MICHIGAN
    If you are running .320 or .340 then you can flash away....
     
  4. imronburgundy

    imronburgundy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    368
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    368
    24
    38
    Yeah I guess just call me lazy. I'll forget to do it then need it and have to go into the menu and activate it. Right now its a prime example haha.
     
  5. Fabolous

    Fabolous Superuser
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,635
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    Hey guys, did you get the Market/Gmail FC's figured out? I'm pretty sure it's because I updated all the Gapps to the latest versions, but if you came frome 1.2.1, they were downloaded from the market and are on /data

    What you end up with is 2 copies of the same thing, and that's confusing :D

    I've gone ahead and updated the instructions for 1.2.1 users that want to keep data, that they should just uninstall updates to all Gapps before flashing and they should be fine.
     
  6. BIG CAT 7

    BIG CAT 7 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    435
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    435
    34
    43
    MICHIGAN
     
  7. xx DROiD ERiS xx

    xx DROiD ERiS xx Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    180
    Joined:
    Jan 1, 2010

    Jan 1, 2010
    180
    6
    36
    Toyota Service Writer
    Jerseyy
    okay i had to sbf to the stock .320 and im now in the process of rerooting my phone with z4root..can i just bootstrap recovery then instal this rom from my sd card? will it deodex automatically..i know newb questions i apologize in advance
     
  8. Fabolous

    Fabolous Superuser
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,635
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    ROM manager has been really flaky of late. Here's what I'd do.

    Just use it to download the file, but don't actually install it.

    Go into bootstrap recovery and bootstrap, then reboot recovery. You can then manually install .zip from sd card from within recovery. Anything you downloaded from my section in here:

    clockworkmod/downloads/fabdroid.com/
     
    BIG CAT 7 likes this.
  9. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    Clock removal mod worked fine for me using bootstrap.
     
  10. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    yes i am well aware of that, i was wondering if he was going to make themes based off of gingerbread.

    i installed the 1.2 revo theme, but noticed the force closes on gmail, adding accounts wasnt helping, so flashed back to 1.3 stock rom no theme, and thought to myself, the revo theme's web icon stays gingerbread but the dialer doesnt, weird.

    and i am wondering if he developes a theme in which the circle battery indicator is green, along with the network, just a green android theme to go with gingerbread, may make the revo theme perfect, for me and some others, cause im sure im not the only one who misses the circle battery.

    however i am aware that fab is a busy man so when he gets time to configure these themes, i know he will make sure they are up to par before he releases them to us.
     
  11. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    The only issue I've encountered is I can not send any gmail, it just shows sending. I've tried resending it a bunch of time but no luck. I am able to receive gmail.
     
  12. mikeydooodie

    mikeydooodie Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    382
    Joined:
    Jun 19, 2010

    Jun 19, 2010
    382
    14
    38
    bronx ny
    need to know the same thing
     
  13. RedWingsFanEd

    RedWingsFanEd Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    35
    Joined:
    Sep 18, 2010

    Sep 18, 2010
    35
    13
    38
    CFO
    Redlands, CA
    I fixed by by going to the settings/applications/manage applications selected gmail and cleared the data.
     
  14. binary visions

    binary visions Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,334
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    3,334
    1,443
    413
    Yes, that is all you have to do.

    Airmaxx23, I just tested my Gmail (sending messages) with this ROM and it works. Not that it helps you, just letting you know it's not a global problem with the ROM.
     
  15. BIG CAT 7

    BIG CAT 7 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    435
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    435
    34
    43
    MICHIGAN
    Yes, that will do it...
     
  16. kishin14

    kishin14 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    423
    Joined:
    Jun 29, 2010

    Jun 29, 2010
    423
    121
    68
    I'll be honest. I've tried several roms. I like to give all devs a chance. The latest was tranq 3.6, which is a perfectly good rom with a great, responsive dev in p3droid. But I always find myself coming back to Apex. This last update (1.3) is simply super.

    Fab, I've been enjoying your roms for so long, I'd feel like I'm stealing if I didn't donate. So I did. It was only a few bucks (have a kid on the way so I need to save as much as possible). But if you continue to crank out great roms and themes at your current pace, I'll have no choice but to donate again. Damn conscious.
     
  17. Scooter70

    Scooter70 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    237
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    237
    27
    43
    Typically when GMail force closes after applying a theme it's because there's two copies of GMail. You'll need to either uninstall GMail before applying the theme or open up the theme zip file and remove the gmail.apk and then apply the theme. (I know Fab just said something similar above but I wanted to clarify.)
     
  18. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313

    Thanks, that did it.
     
  19. Scooter70

    Scooter70 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    237
    Joined:
    Feb 11, 2010

    Feb 11, 2010
    237
    27
    43
    Something else that I noticed... applying NexTheme 1.2.1 over this moves the lock screen slider back up to where it was previously. I'm not sure whether or not I prefer the new position or not. I'll have to give it some time.
     
  20. Fabolous

    Fabolous Superuser
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,635
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    yeah, it's just defined in framework-res.apk, but I used the .340 version in 1.3.0

    I kind of like it because I use the lock screen music controls a lot, and this gives it a lot more space. Previously, they were right up on the sliders.
     
  21. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313

    How do we turn on lock screen music controls?
     
  22. Caveman419

    Caveman419 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    623
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    623
    85
    98
    Male
    Financial Systems Support Specialist
    Last cave on the left
    Flashed this as soon as I got to work this morning. All I can say is Amazing! This runs so smooth and the level of customization is great.

    My only question is can someone provide a list matching all of the .apk files in the removedapps-1_2 ZIP with the actual name of the app? I can figure out what most of them are, but there a several that i am not sure about.
     
  23. Fabolous

    Fabolous Superuser
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,635
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    3,635
    2,126
    313
    Multi-platinum Rapper
    Illinois
    Just use the default music player, they only show up when music is playing.
     
  24. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    Ah...I've been using musicmod, I really like the swipe gestures.
     
  25. mikeydooodie

    mikeydooodie Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    382
    Joined:
    Jun 19, 2010

    Jun 19, 2010
    382
    14
    38
    bronx ny
    market and gmail FC's here. came from .320 with .340 sbf was running apex 1.2.1 on that but bricked then sbf .340 what should i do?
     

Share This Page

Loading...