1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] ApeX 1.3.1 for Droid X - Running, running, as fast as it can (12/16/10)

Discussion in 'Android Devices' started by Fabolous, Dec 10, 2010.

  1. Buckeye Boy

    Buckeye Boy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    377
    Joined:
    Jul 30, 2010

    Jul 30, 2010
    377
    34
    43
    Cleveland,Ohio
    is there a way to disable the slide lock in this ROM? i hate having to unlock it everytime i wake up my phone. i am stupid so please step by step me. thanks:D
     

    Advertisement

  2. cmathis

    cmathis Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    90
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    90
    1
    16

    No, I don't have that problem. For some reason, my MIN has "hashing problems" according to Verizon.
     
  3. Shamrock13

    Shamrock13 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    622
    Joined:
    Mar 17, 2010

    Mar 17, 2010
    622
    117
    93
    Hermitage, PA
    Go to the market and download No Lock, then add the widget to your home screen, and you can change whether you want to unlock it or not anytime.
     
    Buckeye Boy likes this.
  4. Buckeye Boy

    Buckeye Boy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    377
    Joined:
    Jul 30, 2010

    Jul 30, 2010
    377
    34
    43
    Cleveland,Ohio
    thanks:D
     
  5. cmathis

    cmathis Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    90
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    90
    1
    16
    My battery life sucks. I just hit 80% at 4.1 hours with VERY little use. Display time was less than 20 minutes. My phone is set up exactly as it was with stock 2.3.340. With stock, I was hitting 80% around 8 hours with pretty heavy use. Any ideas?
     
  6. Serpentine

    Serpentine Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    64
    4
    16
    Male
    Internet based interstate commerce.
    Silicon Valley, CA
    I'm not experiencing any problems on my DX.

    Actually, now with Apex, my reception has improved, web browsing greatly improved, hands-free voice dialing improved, and my battery life is amazing.

    I'm on the phone most of the day, then charge at night.

    I'm wi-fi connected for calls and Internet, so that may have something to do with it, but I still get great speed and battery life on 3G away from home.

    I just followed the dev's instructions carefully, here, http://wiki.fabdroid.com/index.php?title=Installation - and did exactly what he said. This was my first attempt at rooting from stock, and though I was sweating bullets when I did it, it was simple and easy and I'm glad I did it.

    Now that I have my phone set up exactly like I want it, what is the preferred way of backing the whole system up to the SD card, bootstrap, Titanium?

    Thanks again to the dev.
     
  7. ekyle

    ekyle Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,771
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    1,771
    108
    143
    Male
    Software Engineer
    Central NY
    for the whole system I prefer a nandroid backup from the bootstrap. otherwise i backup using titanium when i switch ROMs
     
    Serpentine likes this.
  8. k0smo86

    k0smo86 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    373
    Joined:
    Oct 26, 2010

    Oct 26, 2010
    373
    29
    43
    Software Developer
    Florida
    Nandroid backup from bootstrap will allow to restore to exactly how the phone was when you backed up, immensely useful.
     
    Serpentine likes this.
  9. cmathis

    cmathis Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    90
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    90
    1
    16
    I did that before I went to Apex, but now my backup is gone.... Never had that problem before.
     
  10. mrbasher

    mrbasher Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    1
    0
    5
    I can confirm that this fixes the issue with hot rebooting. Just did it. Although, my issue was when trying to restart after setting my LCD density using an app that "hot reboots"
     
  11. bhavlo

    bhavlo Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    70
    Joined:
    Dec 14, 2010

    Dec 14, 2010
    70
    0
    35
    Electrical Engineer
    Montana
    I would say my battery life is similar to yours, I have to plug in during the day to make sure I can make it through. I have only my Droid X a couple weeks and I have tried to keep useage down but I am also disappointed in battery life.
     
  12. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    to any one having issues lately......have you guys done your installs correctly?wiped data/cache?are you installing themes on top of each other?are you restoring data with tibu?...i only ask since something has to be wrong i am not saying anyone having problems has not followed directions and apex is perfect but i and many others have had a smooth run ,,,maybe this is also due to the x being so fickle from one build to the next kind of the way it is with overclocking,,,,just trying to remind anyone who is having issues to make sure it might not be user error
     
  13. jreed2560

    jreed2560 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,922
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    3,922
    439
    183
    Male
    Sales Specialist/Wireless Consultant
    Tennessee
    I get a system force close every now and again as well as a little lag lately. I have auto killer set to ultimate. Turning it down to extreme for now to see if that was the issue. Anybody else seeing this?
     
  14. Serpentine

    Serpentine Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Nov 11, 2010

    Nov 11, 2010
    64
    4
    16
    Male
    Internet based interstate commerce.
    Silicon Valley, CA
    Another compliment for this ROM is that the hands free voice dialing works like a swiss watch now. One thing I missed about the blackberry and Vlingo.

    Somehow I changed the the English US default to Australian English (just liked the ladies voice), but would like to switch it back to US English and forgot where that setting was. Anyone know?

    Thank you.
     
  15. pCarson92

    pCarson92 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    21
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    21
    10
    18
    Fabolous, any news on the next update?
     
  16. dellbx

    dellbx Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    63
    Joined:
    Aug 24, 2010

    Aug 24, 2010
    63
    7
    16
    San Diego, CA
    I think he is suffering from a serious case of new car fever...
     
  17. russ8793

    russ8793 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    1
    0
    5
    So how did you do it? I don't want to re-invent the wheel and all that jazz... :) Did anyone make a update.zip of this yet. Thanks all!
     
  18. cmathis

    cmathis Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    90
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    90
    1
    16
    I installed it correctly, but i DID restore apps+data via Titanium... Should I not have done that?
     
  19. bhavlo

    bhavlo Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    70
    Joined:
    Dec 14, 2010

    Dec 14, 2010
    70
    0
    35
    Electrical Engineer
    Montana
    Chances are I did something wrong installing ApeX on my DX, it was my first and only Rom install.
    What do you suggest I do at this point to fix it?
     
  20. novemberwhiskey

    novemberwhiskey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    491
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    491
    43
    43
    Sbf and start over
     
  21. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Well some people do restore data through tibu and don't have problems while others have.....if there is data from an app that may be causing problems or something then if you restore it you may be restoring a problem ......unless the data is vital to you then it may be best to just not restore data and redo your settings and as far as the apps themselves go after you install a rom that requires data wipe on install and you go through the process of signing in to your google account etc...turn on wfi and open up the market and your apps will auto restore through the cloud ....this usually takes 5-10 minutes at the most and if you notice one or two did not install just go to your list of downloads via market and they should be there .....when installing a new rom I think its best to have a "clean"install ....full data/cache wipe while installing from a clean base and not restoring data .....some may think this may be overkill but I personally have flashed almost every rom out and found this method works best :D
     
  22. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    After you rooted hopefully you made a backup prior to installing a rom that you can restore and flash apex again (this is your most important backup for rom installs and accepting ota when they are released without a headache)if you didnt then you can either just try to reinstall apex and wipe data cache upon install and hopefully you wont have issues ...if problems persist then I would sbf ....make a backup then reinstall apex
     
  23. bhavlo

    bhavlo Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    70
    Joined:
    Dec 14, 2010

    Dec 14, 2010
    70
    0
    35
    Electrical Engineer
    Montana
    Yes I made all the recommended backups including the Stock_OTA backup. I want to redo and do things right. Can you tell me what SBF stands for?

    I know I saw a thread on how to SBF with links for the needed files, but now for the life of me I can't find it again, I would appreciate a little help finding it again.
     
  24. ECFfighter7232

    ECFfighter7232 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,493
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    1,493
    336
    163
    Maryland
    an update zip of which ones? I've made a couple for 1.3.1
     
  25. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    If you have that stock backup there is no need to sbf ....just restore your backup and reinstall apex .....I can't remember what the technical term is for sbf ....but you will not need to sbf as long as you have the backup or you brick your phone
     

Share This Page

Loading...