1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][BETA][4.4.4] CyanogenMod 11 for Virgin Mobile and Sprint 6/27/2014

Discussion in 'Android Devices' started by phenomx4, May 4, 2014.

  1. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,952
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Updated.
     

    Advertisement

    brakedown and saidiadude like this.
  2. xry75

    xry75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 26, 2013

    Mar 26, 2013
    126
    26
    63
    Male
    xray tech
    when they have a sale on it, im grabbing it
     
  3. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    I wish I can get it but I just got the Optimus f3
     
  4. xry75

    xry75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 26, 2013

    Mar 26, 2013
    126
    26
    63
    Male
    xray tech
    How is it? I wanted that one until the volt came out. Sorry to hijack your thread.
     
  5. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    Lol, I love this phone, Still haven't rooted it yet but I am gonna root it eventually. And yes sorry Phemnom for making this off topic...
     
  6. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    Cm11 feels a lot more responsive then slimkat. I do have some questions. In the recovery twrp I formatted the System and it world not let me flash any more. So I tried to reboot and it said that my phone was not rooted and asked if I wanted to install supersu I said no what would have happened of I would have said yes after the reboot it flashed? Also the patch you uploaded messed my phone up and caused me to have to re flash. Last question how do to make the menu go transparent?
     
  7. EmoUzuma

    EmoUzuma Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    63
    Joined:
    Dec 22, 2013

    Dec 22, 2013
    63
    14
    18
    It appears that the Gapps link does not work. At least for me.
     
  8. armymartinez

    armymartinez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    166
    Joined:
    Jan 20, 2014

    Jan 20, 2014
    166
    17
    48
    Trying latest now. Finally made a Nandroid backup, so hopefully recovery from Sleipnir will be quick if necessary. :)

    This one appears to do a lot better than the prior version. I was able to install everything no problem. Run multiple apps initially worked well, but I've bogged it down now. I was able to get Candy Crush working. I've set my app limit to 3 and we'll see how it goes. But it's way better than before.

    Waze and Google Maps both seem to work much better. Maps didn't require Text-To-Speech which seemed to be required in the prior version (and failed).

    As far as Google Apps, I'm using the version that was there previously without issue.

    Given this version is so much better I'm going to give it a good try!

    My only real complaint so far is that I can't get rid of Google Search. And it heads every page.

    Google Calendar needs to be updated to work.

    Now the thing has problems installing apps... Sometimes it won't start download. Sometimes, it will. Sometimes it gives 961 error. Right now it's trying to install Action Launcher and it's taking forever. It shouldn't. I've fixed permissions and cleared out Google Play's memory. Who knows... Edit: Latest play store seems to have fixed it - thanks @Dark One.
     
  9. Dark One

    Dark One Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    785
    Joined:
    Jan 15, 2012

    Jan 15, 2012
    785
    188
    93
    Just grab the latest minimal gapps from here. Goo.im Downloads - Browsing 4.4.2 They keep updating it and replacing the old version so the direct link stops working.
     
  10. armymartinez

    armymartinez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    166
    Joined:
    Jan 20, 2014

    Jan 20, 2014
    166
    17
    48
    Working like a champ now - Wifi / wireless data are both unreliable, maybe that was the cause of my store issues?

    It was unreliable also with 4.2.2 (used testboot.zip to fix it). Is that still a viable fix for this build? Under Wifi / Advanced, I've unchecked "Wi-Fi optimization". That didn't help.

    Hrmm. @Phenom, any idea? Thanks.
     
  11. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    this CM 11 seems kind of buggy with xposed compared to slimkat. Enabling Boost Mode on Greenify causes an infinite softreboot. Boost mode works fine on slimkat.

    xposed just doesn't work with CM11.
     
  12. blazinsaddles

    blazinsaddles Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Mar 15, 2014

    Mar 15, 2014
    17
    2
    16
    I am having issues with gapps not working, tried it on slimkat with no problems going to try CM11 again here in a bit with an update...Phenom you be awesome!!
     
  13. xry75

    xry75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 26, 2013

    Mar 26, 2013
    126
    26
    63
    Male
    xray tech
    jumped to cm11 today.... im impressed so far. great job phenom
     
  14. blazinsaddles

    blazinsaddles Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Mar 15, 2014

    Mar 15, 2014
    17
    2
    16
    after a second install she is working...time to play...
     
  15. blazinsaddles

    blazinsaddles Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Mar 15, 2014

    Mar 15, 2014
    17
    2
    16
    new update hace appear to be having problems installing and using apps, they crash and then the report crashes...lol going to try a few thing and update soon
     
  16. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    Did you flash the music patch. I had apps crash when i flashed it so that could be the problem.
     
  17. blazinsaddles

    blazinsaddles Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Mar 15, 2014

    Mar 15, 2014
    17
    2
    16
    So here is a run down of what i am doing. The issues I am having is that some apps are not installing and some will ,but some of the ones that do install crash when they start up, I will then get a "close/report" screen I click to report and that crashes to. but then some will work fine. so that being said this is how I am flashing my rom

    1 wipe data/factory reset
    2 wipe cache
    3 wipe dalvik
    4 wipe batt stats
    5 format cache/system/data/emmc
    6 install vm696cm11/5-16 pt2 gapps min 442/musicpatch
    7 wipe cache
    8 wipe dalvik
    9 reboot

    also, when i get a phone call and pick up the damn thing is still ringing while i am talking...
     
  18. xry75

    xry75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 26, 2013

    Mar 26, 2013
    126
    26
    63
    Male
    xray tech
    the only issues im having is my apps will disappear from my screens, not off the phone, but just disappear from the home screens........and when i boot to recovery and clear cache, it tells me root is gone and asks if i want to root, after that some of my apps disappear.
     
  19. xry75

    xry75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 26, 2013

    Mar 26, 2013
    126
    26
    63
    Male
    xray tech
    seems its the apps on internal sd card storage>>>hmm. when i reboot, some disappear from home screens
     
  20. armymartinez

    armymartinez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    166
    Joined:
    Jan 20, 2014

    Jan 20, 2014
    166
    17
    48
    I mentioned this before - it's a problem with the launcher. I use Action Launcher and it's fine.

     
  21. xry75

    xry75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 26, 2013

    Mar 26, 2013
    126
    26
    63
    Male
    xray tech
    gotcha, didnt see that post,thanks.
     
  22. willmon22

    willmon22 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Jun 17, 2013

    Jun 17, 2013
    44
    4
    16
    It is nice to get some roms for this phone. Seems like anytime I am able to get roms it is when I switch to a different phone and that phone doesn't have any roms at the moment and then when it does I switch to another phone. Anyways to get on topic I have tried this rom and it seemed to work good when just powering it on and opening a few things. But I could never get the google account manager to work so no google play. They both kept force closing as well as the built in browser when I tried to use it. I had even tried slimbean and put the small gapps on it and still I was having the same issues. I think it is because the system is full all the time which makes no since as the system is like 350MBs I believe and 180 for the rom as well as 150 for the gapps is not over 350. Yes they are compressed and all but the compression for most things isn't much over 25% thus equaling about 350 after they are decompressed and installed to the phone. I must have something wrong with my system partition with it saying it is full all the time after trying to install gapps.
     
  23. armymartinez

    armymartinez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    166
    Joined:
    Jan 20, 2014

    Jan 20, 2014
    166
    17
    48
    I've improved my performance quite a bit by changing the CPU Governor... Although it seems unreliable (may be killing the battery fast). It's hard to find details on all of them and what they do, but just in the settings tab, they don't all seem to adjust the CPU. Certainly the ones that stick at the high speeds are far better than those that move around.

    Edit: Not sure what I did, but the lock screen doesn't come on (won't go to sleep even if display is off for x seconds). And, for whatever reason the Torch started coming on seemingly randomly. For that, I may just disable the app.
     
  24. xry75

    xry75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Mar 26, 2013

    Mar 26, 2013
    126
    26
    63
    Male
    xray tech
    well,its been fun. this rom is the best one for the elite....but i got my lg volt activated. good luck to you all.
     
  25. armymartinez

    armymartinez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    166
    Joined:
    Jan 20, 2014

    Jan 20, 2014
    166
    17
    48
    Yeah, looks like Phenom is done. My battery life has gone to hell - device does not go to sleep (so it won't lock). Back to Sleipnir, I think. I'll still troll around here to see if anything crops up. So very close. :)

    Edit: Oh my... Sleipnir gonna be painful.
     

Share This Page

Loading...