1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][Beta][FINAL] CM7 Android For Triumph [Tickerguy Edition, Kernel: mine] 11/19

Discussion in 'Android Devices' started by tickerguy, Sep 1, 2011.

  1. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    New build up - wifi lockup appears to be fixed. No other major changes. Note that I am not enabling ext4 right now because it requires both a new clockwork and a data wipe as the kernel has to be changed and Clockwork has a copy of the kernel in it distinct from the booted and running system. I will be doing it (and including the overclock kernel) but not at this moment in time for compatability and debugging reasons. Priority on the "fix list" remains the GPS. The kernel in the latest build IS ext4-capable.

    Also, very bad news on Wifi Tethering (native) - none of the other "similar" devices I've been able to find ROMs for have a wifi driver that will load and run. There are, it appears, hardware differences that are sufficient to preclude those drivers from working. That's very bad news as it implies that this phone may be a cousin of the Huwei (and others) but it is NOT functionally (other than the CDMA radio) identical and the apparent intentional removal of the driver symbols will preclude the hotspot from working unless we can either get source to libra.ko or find a compatible copy of that loadable that has not been stripped.
     

    Advertisement

  2. munkymedic

    munkymedic Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    92
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    92
    6
    16
    Does the new build require a data wipe? I flashed it, just wiping system, and the good news is that it doesn't lock up when locked. Bad news is it reboots instead.

    Wait, is it possible Juice Defender trying to disable WiFi on lock could cause a reboot?
     
  3. wsimon

    wsimon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    164
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    164
    98
    53
    Ticker, thanks for the new build.

    I was wondering- is the wifi fix supposed to disconnect wifi every time the phone sleeps (and reconnect on wake)?

    While this is a good workaround and better than having the phone freeze up- to me it isn't a great permanent solution. Some networks require manual re-authentication each time a device is connected and so this would become annoying for me (some also take a while to assign IPs and such). Also it seems like this would interrupt downloads if the phone goes to sleep in the middle of it.

    I also noticed that the screen take a couple of seconds to come up when waking it on this latest build.

    I hope I don't seem like an ungrateful downer- I just wanted to express my concern.
     
  4. JollyRoger87

    JollyRoger87 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    403
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    403
    85
    53
    UPS
    Phoenix, Az

    Oh I was itching to get ext4. Since it is compatible can I make the change to ext4 anyway?
     
  5. isaacj87

    isaacj87 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,139
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    1,139
    1,793
    313
    Full-time college student
    Dallas, TX
    Yes, that's how it should be. The libra card should sleep when the phone is suspended.
     
  6. P-Men

    P-Men Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    30
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    30
    19
    18
  7. wsimon

    wsimon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    164
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    164
    98
    53
    Interesting... is that a cm7 "feature" to save battery? Stock doesn't do that...
     
  8. isaacj87

    isaacj87 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,139
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    1,139
    1,793
    313
    Full-time college student
    Dallas, TX
    Well, you can adjust the WIFI sleep policy within the Wifi settings. Just press the menu button and go into advanced.

    What I should of said is that the card *should* be able to sleep. On my builds, the WIFI will never sleep even when set to sleep during screen off.
     
  9. wsimon

    wsimon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    164
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    164
    98
    53
    Okay, well it looks like now on Ticker's build, it'll always sleep even when set to never.

    I tried a couple of WiFi lock programs and neither of them worked... fully. It seemed like they may have prevented WiFi from disconnecting when the phone sleeps, but the WiFi would disconnect (and then reconnect) anyway when the phone woke up.
     
  10. P-Men

    P-Men Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    30
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    30
    19
    18
    Yes, that's completely true.

    I thought the WiFi Lock apps were working, but they're not. And isaac just made me realize that they're pointless, since you can already do that from the advanced settings, which I didn't know.

    But still, I think it's way better this way than how it was before.
    Even though, like munkymedic, I've come across a few reboots instead of lockups when coming from sleep mode.
     
  11. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    I am not running any sort of wifi management program in the background. With the change I made Wifi will always sleep when the phone goes to sleep. There appears to be no capability in the interface code to play nice otherwise. What's worse is that it appears there's no choice on this one, as none of the other drivers I have access to that are allegedly for the same chip work at all.

    That is, trying to use the Cherry, AndroID or Huawei Wifi drivers result in a driver that refuses to load. I found this option and its effect while attempting to get tethering working. It's not a complete solution but it does stop the lockups 100% of the time on my phone and I've had no blow-ups. If you're using some sort of software to try to "manage" Wifi beyond the stock OS software I have no idea what it will do - unload that and see if the problem goes away. I'm kinda bummed that even with the sleep policy set to "never' it still sleeps, but that beats the alternative. I don't have an issue with sleeping while plugged as I have the Application tab set to "never sleep while plugged" anyway.
     
  12. elflip88

    elflip88 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    49
    3
    16
    Anyone else not getting the camera shutter sound when taking a pic??
     
  13. Cable123

    Cable123 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    79
    2
    16
    had anyone got this new cm7 and know if can play order chaos online i know on other one can download it but not play it and i try ed the ThunderProp and i couldn't get the phone boot with it . if any you can or know it works and if so how get work i be very thankful im use the Princely ROM V2.5 and the prop atm but i love go back to cm7
     
  14. bing7625

    bing7625 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    152
    27
    43
    ok question about the wifi lockup fix... if you are downloading something with wifi and your phone goes to sleep automatically will wifi continue to download the file until it is complete and then shut off, or will it auto shut off when the phone sleeps and download will finish via 3g or 1x? just wondering...
     
  15. Triumphfeen

    Triumphfeen Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Aug 26, 2011

    Aug 26, 2011
    36
    1
    16
    brooklyn NY
    When can we expect a front cam fix?
     
  16. agentc13

    agentc13 Daleks Über Alles
    Rank:
    None
    Points:
    923
    Posts:
    7,916
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    7,916
    5,482
    923
    Skaro

    Asking for a timeline seems not right, in my opinion.
     
  17. schwaggg

    schwaggg Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    18
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    18
    5
    16
    The ffc is the only reason im waiting for this rom, as well as registering, ill donate 100.00usd to someones paypal. I want the ffc for videochat, its useless to even have the camera if its not useable gps should not be a priority imo as you can usethe 3g network which is faster anyway, considering the gps doesnt work 90% of the time anyway.
     
  18. caduedu

    caduedu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Sep 13, 2011

    Sep 13, 2011
    8
    1
    6
    Don't. Push. Ticker is doing a great. Job.Just give to him time.
     
    bradhoschar likes this.
  19. PsyberS

    PsyberS Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    70
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    70
    7
    16
    While that may be true for you and your use of the phone, that is not necessarily true for everyone. I personally would rather have GPS over the front camera (as I dont know anyone I can video chat with anyway).

    So just let Tickerguy do whatever pleases him (which is fixing GPS). Afterall, if he isn't happy then he will just get mad, take his ball, and go home. ;)

    Thanks a ton for fixing the wifi lockup and all your hard work so far Tickerguy! I hit that wifi lockup 4 times today so your timing is awesome to me! :D
     
    bradhoschar likes this.
  20. schwaggg

    schwaggg Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    18
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    18
    5
    16
    There are hundreds of posts online about the gps sucking in this phone, im not saying its everyones but the vast majority of people that have bought this phone say the gps is terrible, so unless hes planning on fixing the already flubbed gps i as well as numerous other people will be sticking to the network for location. And i was offering 100.00 usd via paypal for a fix. Thats a pretty big chunk of change. So its up to him, he can continue working on the gps for nothing or get paid for fixing the ffc.
     
  21. wsimon

    wsimon Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    164
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    164
    98
    53
    See this
    and this
    and this

    The GPS issues are not a hardware problem, they are a software problem. I am guessing Ticker will integrate these fixes into his build of CM7, so yes the GPS will be fixed. My GPS is very quick after integrating these fixes.
     
  22. elflip88

    elflip88 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    49
    3
    16
    My sensor is not workin right, whenever Im on the phone talking the screen turns off and on over and over again.
     
  23. rvarn1

    rvarn1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    186
    Joined:
    Aug 4, 2011

    I wiped everything except data, and flashed the 9?18 build with the Google apps as well. it wouldn't boot, so i rewiped, flashed back to previous version, wiped, flashed, and it worked... however, with a fresh install of the google apps, and a fesh sign in for my gmail account, everything to do with Google force closes; such as voice dialer, google music, gmail, etc. I really like my music ya'll! I am redownloading the Rom, but any tips outside of terminal would be good. Should I wipe everything after backing up to computer first(apps only lol) please advise...
     
  24. indelibo

    indelibo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Sep 9, 2011

    Sep 9, 2011
    8
    1
    6
    Others have mentioned this...the phone tends to reboot once I wake it up from sleep. At first I thought it was because I didn't format /data but even after I did that the problem persisted.
     
  25. Only_Mike

    Only_Mike Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Sep 4, 2011

    Sep 4, 2011
    14
    0
    15
    EDIT: I wiped the cache -- but I need to check some things. I think that I'm going to reload the ROM and see if I can repeat what happened.

    I retract my WiFi bug comment. After using the latest version of ClockworkMod Recovery and reloading the latest ROM -- I let the phone sleep all night charging....and all day today at work with WiFi on....and NO lockups.
     

Share This Page

Loading...