1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][Beta][FINAL] CM7 Android For Triumph [Tickerguy Edition, Kernel: mine] 11/19

Discussion in 'Android Devices' started by tickerguy, Sep 1, 2011.

  1. Bryceb04

    Bryceb04 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    55
    8
    16
    Nope, not just you, but if tickerguy can't duplicate the error, it will be difficult for him to troubleshoot. That and he's already stated problems with the wifi drivers being non-existent for this phone. I've just had to revert to the 9/12 build for now. It works ok for me and I can do without wifi on battery (and gps) for the time being.

    I'm still hopeful these issues can be worked out over time, but tickerguy and issac have done wonders for this phone already, so I'm not complaining at all, especially for what these dev's are charging for their time :) Battery life is amazazing, among other things. For other phones there are source leaks from the manufacturer, but it seems this one is clamped down pretty tight, unfortunately.
     

    Advertisement

  2. Only_Mike

    Only_Mike Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Sep 4, 2011

    Sep 4, 2011
    14
    0
    15
    Yeah, I'm definitely not complaining at all. I'm just reporting the locking and rebooting so that everyone knows that the problem still exists so that it can possibly be fixed in the future -- all part of the development process....
     
  3. highline

    highline Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Sep 22, 2011

    Sep 22, 2011
    6
    0
    5
    Seattle, WA
    Why can't I play videos correctly from YouTube or any of my own? Seems to be all glitchy :p
     
  4. TheGeekRedneck

    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    66
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    66
    13
    18
    Because the rom is alpha in nature and there are plenty of littler bugs to be fixed? Turn the phone on its side (landscape mode) and the videos won't glitch.
     
  5. bing7625

    bing7625 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    152
    27
    43
    is it plausible to flash this then flash the GAPPS zip file from isaac's thread then flash the umph kernel over it and everything work fine?
     
  6. munkymedic

    munkymedic Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    92
    Joined:
    Aug 14, 2011

    Aug 14, 2011
    92
    6
    16
    Gapps are not needed and umph is made for 2.2 only.
     
  7. bing7625

    bing7625 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    152
    27
    43
    yep that's what i thought....., but i will say that if this ever wants to be included on CM7's main page then the Google Apps need to be taken out, or they will never endorse it as a true CM7 build from what i hear because it infringes on Google.....
     
  8. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Gapps IS needed if you want to be able to sign into Google (e.g. contact sync, the market, etc.)

    I'm not opposed to removing it from the build (it's not a big deal from my point of view) but without it how the hell do you do anything that requires authentication (any paid market app, etc)?

    Turning off the wifi sleep is not hard if you want to, but it will cause lockups. Go into /system/etc/firmware/wlan and edit qcom_cfg.ini - change "gEnableSuspend" from "2" to "3".

    That is what was originally there.
     
    Bryceb04 likes this.
  9. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53

    That looks awesome. What theme are you using / how do I get it? What background is that?


    Update: I got it. It's the Mystic Halo Live wallpaper with the blue Cyanbread theme in CM7 Theme Chooser, for any other noobs like me out there.
     
  10. streetpounder

    streetpounder Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    108
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    108
    9
    36
    That backgroud is available through an app called picspeed hd. I ran it for a while as well.
     
  11. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    You guys made an awesome build.

    But I have a small problem. I think it's only me, but...

    When I try to wake from sleep, it takes 2-5 seconds, and sometimes, it just freezes with a black screen trying to wake from sleep, and the phone restarts. Any idea what this might be?
     
  12. bradhoschar

    bradhoschar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    106
    Joined:
    Dec 4, 2010

    Dec 4, 2010
    106
    10
    38
    School
    Pittsburgh
    Im pretty sure that was from the build before the 9-20 one. I haven't had any problems with wake time with the current update! But, then again, there are oddball phones out there!:cool:
     
  13. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    Using 9/20 right now, not oddball (or atleast I don't think I am). :thinking:

    PS It worked fine on Isaac's build, so there must have been something I messed up in the CM settings, I remember tweaking them quite a bit.
     
  14. Bryceb04

    Bryceb04 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    55
    8
    16
    Check out tg's post just above here about the wifi setting in \system . that cured it for me, but the phone will lock up if it goes to sleep with wifi on.

     
  15. andrew.johnson

    andrew.johnson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    101
    4
    36
    So can we just do this to isaac's build if we want to fix the wifi lockup to use the overclock kernel?
     
  16. isaacj87

    isaacj87 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    1,139
    Joined:
    Dec 17, 2010

    Dec 17, 2010
    1,139
    1,793
    313
    Full-time college student
    Dallas, TX
    Yeah, you can, but I never uploaded a new version with the GPS fix.
     
  17. ebnight

    ebnight Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    136
    Joined:
    Jan 11, 2011

    Jan 11, 2011
    136
    27
    43
    Any one notice that the screen never turns off when you put it to sleep?? I hit the lock button and left it in my pocket for a while and then looked at it in low light, and the screen is still on. Not showing the lock screen or anything, its just on.
     
  18. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    Wi-Fi sleep is not enabled on my phone. D:
     
  19. johnburtjab

    johnburtjab Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Sep 6, 2011

    Sep 6, 2011
    27
    3
    16
    I was updating to the 9/20 build (factory reset) and after selecting reboot my phone is dead. when powering on it constantly vibrates until the battery is pulled. when connected to a computer it detects a drive (100mb MOBILE E:) with nothing in it. any ideas!?? or am i screwed?
     
  20. andrew.johnson

    andrew.johnson Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    Aug 31, 2011

    Aug 31, 2011
    101
    4
    36
    That's really no biggie..it never really worked anyways lol...not to be pushy though but do think there's anyway you could upload that kernel or just let me know if theres a way to extract it from your rom myself? it's my gf's phone and she hates it when i wipe everything for some reason lol.
     
  21. zhengtli

    zhengtli Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 22, 2011

    Sep 22, 2011
    4
    0
    5
    I went back to the 9/5 version.

    Even though it has the bug of wifi lockup, I figured out that once I install the software "QQ", a Chinese software for instant communication, and run it all the time, the wifi will not lock up.

    I don't know why. Guess the QQ software keeps the wifi awake?
     
  22. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    If a log of what happens when I turn my screen on/off/on would help, I'll get alogcat and post it.

    OFF TOPIC: Never go into GPStest or any other GPS program and clear/update your agps data. I accidentally pressed it and my GPS gor borked.
     
  23. ceejay83

    ceejay83 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    110
    Joined:
    Mar 22, 2011

    Mar 22, 2011
    110
    19
    38
    i've noticed there's like a 2 second delay for the screen to turn on when waking up the phone. on stock rom the screen turned on instantly. anyone else notice this?
     
  24. bradhoschar

    bradhoschar Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    106
    Joined:
    Dec 4, 2010

    Dec 4, 2010
    106
    10
    38
    School
    Pittsburgh
    I've read in a couple forums that the new PRL build was in this 9-20 build of Ticker's....any truth to that, and if so, what's the number?
    Just curious...if this is wacky info I read, please disregard!




    Ticker for president 2012!
     
  25. zhengtli

    zhengtli Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 22, 2011

    Sep 22, 2011
    4
    0
    5
    Sorry, but how to edit /system/etc/firmware/wlan/qcom_cfg.ini ? I tried vi but I do not have special keys like "esc"...
     

Share This Page

Loading...