1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][Beta][FINAL] CM7 Android For Triumph [Tickerguy Edition, Kernel: mine] 11/19

Discussion in 'Android Devices' started by tickerguy, Sep 1, 2011.

  1. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Tg: That's in the radio code - I can't fix it. The RPC calls into the radio stack return errors instead of accepting the data.

    Motorola has to fix that one, if it's even fixable at all (it may be in the chipset!)
     

    Advertisement

  2. lifeblows10

    lifeblows10 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    471
    Joined:
    Sep 2, 2011

    Sep 2, 2011
    471
    90
    53
    Just another report on the battery life: From 4pm to 11pm, I lost 40% of my battery. I think I sent 1 text the entire time. I will do a full wipe tonight, charge, and see how tomorrow goes.

    It has only been on for 16 hours.... and it is reporting at 8% left. I normally could go 2 entire days (literally 48 hours) on a single charge and still have around 10% left. I think you are right tickerguy, something is screwy on my phone. I appreciate you looking further into this. Is there an app that would help me find out what is eating my battery away?
     
  3. TheGeekRedneck

    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    66
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    66
    13
    18
    Tg, you mentioned watching the charge current earlier when talking about properly calibrating the battery. Do you have an app you use for this?
     
  4. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Battery Monitor Widget. You have to tell it to use "estimated" though as despite multiple requests to the author he hasn't included the Triumph in the XML file (grrr.)

    I do it differently though - I adb into the system and pull a cat on /proc/kmsg - the kernel will log a line every minute or so with the battery state.
     
  5. sinfreealex

    sinfreealex Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    4
    0
    5
    Is anyone else having issues with Twitter and Facebook accounts disappearing. The app remains but when I restart the app it makes me log back in. This issue was non existant in the stock ROM.

    Any hints would be apprecaited.
     
  6. tgpraveen

    tgpraveen Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    61
    Joined:
    Jul 11, 2010

    Jul 11, 2010
    61
    11
    18
    I would like to report a small issue that i am having since the last few builds, whenever GPS is being used say in Google Navigation for instance then my data connection seems to drop off to 1x and then when I exit the navigation it automatically goes back to 3g. Also this is not something that happens every single time but it does happen many times.
     
  7. crafty35a

    crafty35a Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    85
    Joined:
    Sep 26, 2011

    Sep 26, 2011
    85
    12
    18
    Actually, the "Advent Vega" retrieval method option in Battery Monitor Widget works great for me, you shouldn't have to choose Estimated. CurrentWidget should also work -- the author updated it to work for the Triumph when I requested it a month or so ago. At the time he sent me a custom .apk for testing, but I imagine the main app in the market has been updated to include the fix by now.
     
  8. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    163
    Male
    Test hardware, software fo company named Field Dia
    Illadelvall Pennsy

    I had problems with Facebook after flashing but I think my issue is that I had originally restored the app using Titanium from a stock backup which is a system app on the stock Rom. I don
     
  9. frdmspoplr

    frdmspoplr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    235
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    235
    25
    43
    As I suspected would be the case, the popping sound that I and a handful of others were getting while using headphones no longer occurs with the wifi lockup bug fixed. I'm not going to begin to comprehend how on earth the wifi affected the audio like that, but whatever, it's fixed, so that's awesome.

    I'm also willing to bet that a lot of the random reboot and freezing issues I was having were caused by wifi. We'll see.

    And btw, I'm loving that the screen actually turns on instantly when I press the power button. Awesome work.
     
  10. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Crafty: Thank you on the "Vega" tip. I've been pestering the author of that app now for months and he hasn't said crap - I can stop now ;-)
     
  11. idbl_fanatic

    idbl_fanatic Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    403
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    403
    37
    43

    My guess is that you moved those to your SD card. That's what happens for some reason when you do this.
     
    sinfreealex likes this.
  12. thangfish

    thangfish Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    1,311
    352
    163
    The most annoying thing I'm experiencing now (I admit its minor... Shows how good the current build is) is say I'm reading email, this forum, whatever, phone unlocked, and a call comes in, 20 seconds, or 20 minutes... When I hang up, it goes back to lockscreen almost every time (90% or more). Can't narrow down a pattern yet.
     
  13. theenigma

    theenigma Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Sep 30, 2011

    Sep 30, 2011
    9
    1
    6
    Having battery drain issues too, yesterday my phone lasted only 6 hours with my normal use and this started after installing the latest 10/26 update. Before that with normal use, I got at least 15-16 hours with all the other builds since 9/25. As some others have said, the dialer is strangely the second biggest battery hog (26%) according to the battery stats, which is weird because it never was really there before.
     
  14. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    If your call exceeds the timeout setting and you don't touch the phone for that time this is expected behavior. It should go back to the lockscreen since the user interface timed out!
     
  15. bing7625

    bing7625 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    152
    27
    43
    if you want to keep track of your battery drain problems and see how many Ma's you're using at all times and log how the Ma's are being generated by which programs search the marketplace for an app called "CurrentWidget" one word. it's pretty awesome and the last update had a fix in it that allows it to work on our triumphs!!!

    edit: as of now my phone ranges anywhere from 7Ma - 400Ma... depending on what i'm using and what i'm doing and what's running in the background.
     
    sfboy and todd612 like this.
  16. Baru

    Baru Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    3
    0
    5
    I just noticed that I am having a problem on the latest rom where if I have wifi enabled then GPS will try to find a location (like on maps) but come back and say it can't be found. Likewise if I turn off wifi and get the GPS to work then when I try to re-enable wifi (even after maps is closed) it will try to connect but ultimately fail.

    I didn't see anything about wifi and gps not being able to be enabled at the same time, is this a known issue or is there something I need to do to fix it?
     
  17. tickerguy

    tickerguy Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    533
    Joined:
    Aug 15, 2011

    You may have some sort of compatibility problem with things in the /data partition or similar - I don't have problems with both being on at the same time. Just for grins and giggles I powered up the GPS Stauts app while my Wifi was up sitting here and it came up and worked fine.

    Note that Maps will by default use whatever it has, and if you're on Wifi it will first try to get a fix off the Wifi. In my case apparently Google knows that my Wifi network is actually mine ;-)

    The GPS icon flashes while it is looking for a lock, and once it gets one it will use that.

    My guess is that your wifi connection is "unknown" to the Googleplex and as such the initial map location is too when Wifi is running.
     
  18. thangfish

    thangfish Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,311
    Joined:
    Sep 17, 2011

    Sep 17, 2011
    1,311
    352
    163
    Hey bing, I installed currentwidget after you recommended it earlier. I like it. I wonder if it would be beneficial to start a thread on peoples results using it, to see what the biggest amp suckers pan out to be. Anyway, thanks for the tip.
     
  19. bhoff15226

    bhoff15226 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    64
    Joined:
    Aug 24, 2011

    Aug 24, 2011
    64
    12
    18
    Male
    Restaurant Manager
    Pittsburgh, PA
    I had that issue also. My problem was GoLauncher. As soon as I got rid of it, I was able to connect to my PC.
     
  20. dsspain

    dsspain Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Mar 26, 2011

    Mar 26, 2011
    47
    7
    16
    SW Washington
    My Phone has been averaging about two hour from full to 30%
    on stock it was around an hour to an hour and fifteen, i think that is quite the improvement, (i Use my phone hard) the only issue left for me is the random reboots, and they just annoy me a little, I love CM7, thank you tickerguy and isaacj87
     
  21. Tritri

    Tritri Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Oct 27, 2011

    Oct 27, 2011
    9
    0
    5
    TG, how long till u drop the new build with that dank new battery saver you were talking about?
     
  22. Baru

    Baru Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    3
    0
    5
    Having something bad on /data would make sense, I didn't erase it when I updated to the new ROM. I'll try that and see if it fixes things.

    Thanks.
     
  23. tusing

    tusing Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    270
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    270
    60
    53
    Tickerguy, is it possible to dual-boot ROMs? Being able to switch between MIUI and CM7 would be amazing!
     
  24. bing7625

    bing7625 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    152
    Joined:
    Jul 27, 2011

    Jul 27, 2011
    152
    27
    43
    Through the Boot Manager app on the market I think it would be possible, but you would need to get all the settings input manually because our device is not officially supported.
     
  25. djboi2011

    djboi2011 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    194
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    194
    35
    43
    college student -_-
    that would be awesome!
     

Share This Page

Loading...