1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][CM9 KANG][Alpha] Updated 3.5.5---6/27/12

Discussion in 'Android Devices' started by johnny424, Mar 28, 2012.

  1. uknow

    uknow Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    581
    Joined:
    Jul 20, 2012

    Jul 20, 2012
    581
    60
    78
    Male
    Will this work on precedent
     

    Advertisement

  2. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    not sure..it may..my limited but growing amount of experience with android is going to warn you that it is never a good idea to flash a ROM made for another phone..be careful:)


    Ubuntu 12 SUCKSSSSSSS..sorry guys had to get that out
     
  3. inigomontoyasr

    inigomontoyasr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    383
    Joined:
    Jul 9, 2011

    Jul 9, 2011
    383
    215
    68
    What's the problem with ubuntu, Johnny? 64 bit 12.04 has been my os since a month after release. It doesn't lend itself to development but I dual boot with 32 bit 11.04 to do kernels and such. I have to keep Windows in a virtual box so I can watch Netflix though. That's my only gripe about Linux. And I never got used to unity, I use kde and/or Cairo
     
  4. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    well..I upgraded from dual boot 11.10/win7 which was a compete freaking nightmare for me and my poor USB wireless adapter..so strangely enough I met an old school unix guy on a service call a couple weeks ago and he was showing me his whole VM setup on his pc..so I decided to go with a VM and I'm using 12.04 but it doesn't seem very developmental friendly..I don't think this is the choice version for compiling from source eay? kernels will compile wonderfully though..still looking for a good VMware appliance image/ISO of Ubuntu 10.04..which I believe to be the Ubuntu version of choice for most developers..I will say this..I love windows ..the wife and kids use windows as well..but I need Ubuntu in order to further my backwoods developmental education lol :D
     
  5. inigomontoyasr

    inigomontoyasr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    383
    Joined:
    Jul 9, 2011

    Jul 9, 2011
    383
    215
    68
    can't you just format your current appliance and install 10.04 fresh?
     
  6. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    I imagine so..but I searched high and low for a 10.04 image in ISO format in order for my VM to recognize it..but every one I have found on the net won't work..I guess they were all different some how..I found a few but the site wanted you to pay like 10 bucks for free software..maybe because it was already in ISO form and ready to be loaded into and set up in the vm..working on any fun projects lately?
     
  7. inigomontoyasr

    inigomontoyasr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    383
    Joined:
    Jul 9, 2011

    Jul 9, 2011
    383
    215
    68
    bought a 16Gb Nexus 7. my prevail is now essentially just a mobile hotspot.

    seriously the best device i've ever owned or even used. supremely fast, portable, battery like nobody's business. it has no rear camera because if they did that it would be THE perfect device. i wouldn't feel like a heel snapping pictures or movies with this thing.

    sure, i've tried compiling and tweaking roms and tinkering with kernels but it works great right out of the box so all that's just for the hell of it... educational value.

    I do run paranoid android for the status bar tweaks, but no overclock, no ram scripts, no lag, no crashes. ever.

    it's so good it's almost no fun, if that makes any sense. unlock and root took 3 minutes. i may sell it for a 32Gb version with 3g and get a T-Mobile sim. they have the $30/mo unlimited data/text plan which would suit this guy just fine. i use less than 100minutes talk time monthly anyway and i can get an unlocked galaxy nexus cheap and just swap the sim over when i want to call someone.

    anyway, that's where i've been. you been keeping at it?

    edit: as for the vm, i use virtualbox so i'm not sure how vmware does it but any official iso from ubuntu has worked just fine for me. in fact, any iso i've thrown at it works. i have used arch, gentoo, slackware, backtrack5, peppermint (which is very nice as a daily) and some more i can't think of but they have all installed fine. what seems to be going wrong?
     
    johnny424 and Lordvincent 90 like this.
  8. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,445
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    I couldn't agree with you more! The nexus is a BEAST!
    I'm also running Paranoid Android. This thing is SOOOOO smooth.
    As of now... my pevail is just being a phone/modem... admittedly an awesome phone/modem but still...

    I even have Tablet Talk so I can Bluetooth pair the two and use my n7 to send texts through the prevail... (although I did oc it, but its the default with the kernel I'm using, so I left it)
    Check it out
    [​IMG]
    [​IMG]
    :cool::cool::cool::cool:
     
    johnny424 likes this.
  9. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    pm me your xda sn ..mine is the same with all my accounts..I was so close to buying an unlocked nexus from Google and using it on tmo's unlimited data plan..but tmobiles coverage couldn't touch at&t in my area..I have heard great things about the 7 and new nexus line coming out..save your money and get an unlocked lg nexus 4..quad core 1500mhz Qualcomm s4..I haven't been doing any work to share but have been messing with compiling kernels..nothing serious..just trying to figure out what kind of setup I wanna start getting serious with..VMware seems kinda laggy..but may just be my lame PC lol..

    check out either faux123 or imoseyon's kernels..you won't be disappointed ..all the same developers work on all the high end devices..same developers working on the 7 work on all s3 variants..oh yeah one more thing..I think you and Vincent will be pleasantly happy with 4.2 when it comes out in a few more weeks the tabs will get the majority of new features
     
  10. tad1073

    tad1073 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Sep 6, 2012

    Sep 6, 2012
    36
    3
    16
    Male
    Powder Springs, GA
    Unable to save oc settings as init.d script.
     
  11. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    that's an issue with voltage control..has always been kinda sketchy that's why it recomends at boot settings..just use at boot instead:)
     
  12. aago1254

    aago1254 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 12, 2011

    Oct 12, 2011
    3
    0
    5
    i tried the camera and its still not working

    wondering if there is anything being in the works or if this is a dead project.

    let me know guys thanks
     
  13. vce2005

    vce2005 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    961
    Joined:
    Jun 29, 2012

    Jun 29, 2012
    961
    275
    113
    Male
    Clovis, NM
    As far as I heard, there are NO camera drivers available !!
     
  14. johnny424

    johnny424 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,500
    Joined:
    Nov 2, 2011

    Nov 2, 2011
    1,500
    466
    183
    HVAC Sheetmetal Mechanic/ Service Tech
    Washington Dc
    sorry bro..no cam..I don't own a prevail anymore..but I would encourage anyone to continue this project using this ROM as base
     
  15. RTLflat

    RTLflat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    372
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    372
    80
    53

    In the init.d script there a line that say "wait 20"

    Change to "wait 40"

    Will stick unless you wipe dalvik cache

    But if you reboot again right after that it will fix itself
     
  16. Seraph08

    Seraph08 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    1,043
    Joined:
    Mar 5, 2012

    anyone having problems loading up CM9 to a unsecured wireless conection this is a way I have solved it for myself.

    (not sure if its been mentioned before but here it goes)

    go to wireless settings
    scan
    goto add new network
    type in the name of the unsecured network
    then turn off and turn on wireless connections
    and it should automatically connect

    once again to all those who had a hand in making this ROM thank you.
     
  17. Seraph08

    Seraph08 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    1,043
    Joined:
    Mar 5, 2012

    yes it does, ive been using it on my precedent from its first Alpha release
     
    johnny424 likes this.
  18. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,445
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Long press, connect to network
     
  19. JasonMndz

    JasonMndz Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 18, 2012

    Dec 18, 2012
    1
    0
    5
    ok so i have CTMOD with clockwork but i found this, can install that in my prevail? or do i need to install CM9 first?
     
  20. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,445
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    This is cm9... how would you install this before you install this? :D

    Just be aware that its still an alpha, meaning not everything works (namely the camera and the video playback)
     
    jdogrambo likes this.
  21. gamer965

    gamer965 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 18, 2012

    Dec 18, 2012
    1
    0
    5
    sorry for being dum here but do u need to be rooted to do this? is there a vid on how to do this? never done this before but i want ics on my prevail

    any help
     
  22. Prepaidguy9081

    Prepaidguy9081 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    667
    Joined:
    Sep 28, 2012

    Sep 28, 2012
    667
    54
    78
    You need cwm recovery. U can pop ur phone into download mode and flash that via odin, then flash this in cwm. Follow the directions for both, make sure you have the right boot loaders to if coming from froyo.
     
  23. arnandtara

    arnandtara Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    323
    Joined:
    Oct 6, 2012

    Oct 6, 2012
    323
    68
    53
    What's the difference between cm7 and cm9? Not trying to sound like an idiot, but this is the only Rom I haven't tried. Does it run better than cm7?
     
  24. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,445
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Cm7 is gingerbread (2.3.7)
    Cm9 is ice cream sandwich (4.0)

    Cm7 is fully functional.

    Video playback and the camera don't work on cm9... beyond that its very functional
     
    arnandtara likes this.
  25. arnandtara

    arnandtara Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    323
    Joined:
    Oct 6, 2012

    Oct 6, 2012
    323
    68
    53
    Thank you, I'm going to stick with this magical cm7. ;-)
     

Share This Page

Loading...