1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root ROM: CyanogenMod 6.1.0-RC1

Discussion in 'Android Devices' started by Spaniard85, Oct 28, 2010.

  1. monsterenergy22

    monsterenergy22 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    496
    Joined:
    Nov 19, 2009

    Nov 19, 2009
    496
    53
    73
    Here ya go. Its also in Rom Manager.

    CyanogenMod-6.1 for Motorola Droid V6.1.0-RC3 (10/31/2010) Happy Droid-o-ween! - CyanogenMod Forum

    Latest version: 6.1.0-Droid-RC3 - 10/31/2010
    Download: http://mirror.teamdouche.net/get/sholes/update-cm-6.1.0-RC3-Droid-signed.zip
    MD5Sum: d2ada43519e071a38a013225c708fecb

    Google Addon: HDPI-20101025
    Mirror: http://bit.ly/9D094X
     

    Advertisement

    sbursik likes this.
  2. mihalich

    mihalich Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    425
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    Yeah, it was slightly delayed getting into ROM Manager for some reason. didn't show up till sometime late last night or this morning for me.

    I also read that people can only get the slayher kernel to work with any of the RC's. P3 and Chevy will not boot at this time. I have not verified this myself yet though. I was waiting on the bluetooth issues to be fixed cuz i use that a lot.

    Joe
     
  3. magdelaine

    magdelaine Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    637
    Joined:
    Dec 2, 2009

    Dec 2, 2009
    637
    323
    143
    Female
    Educator, Web Designer, Artist, & Chicken Keeper
    Inyokern, CA
    RC3 solved all of my app/market trouble. Seems to have updated fine, including apps like My Verizon. :)
     
  4. mihalich

    mihalich Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    425
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    I can confirm that the Chevy 1.1Ghz LV Kernel boot loops with RC3, at the M logo.

    Damn...

    My app problems did go away though with RC3.

    Joe
     
  5. SoDroid

    SoDroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    382
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    382
    76
    53
    Denver
    I flashed the P3 250-1100lv and it worked fine. Bluetooth, wifi, 3g, everything worked with no loops. Although, I felt like I had better performance from the stock kernel at a lower speed than I did with the P3.

    RC3 is much better than RC1. If you haven't tried it because of a negative experience with RC1, you won't have that here. Try it, I've never seen CM run so fast and smooth!
     
  6. mihalich

    mihalich Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    425
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    The P3 250-1100lv boot loops for me at the M with RC3.

    Joe
     
  7. SoDroid

    SoDroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    382
    Joined:
    Dec 17, 2009

    Dec 17, 2009
    382
    76
    53
    Denver
    I've flashed at least 4 different P3 kernels on RC3 and have had no issues. I've also read about others getting bootloops from P3 and Chevy kernels. Must be phone specific. Only answer is guess and check, unfortunately.
     
  8. sixstringedmatt

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    80
    Joined:
    Feb 28, 2010

    Feb 28, 2010
    80
    1
    16
    Grad Student
    DC
    The Google Addons, is this required? Flash Rom, Flash GoogleApps then reboot?
     
  9. Eristotle

    Eristotle Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Feb 21, 2010

    Feb 21, 2010
    52
    3
    16
    Rocky Mountains
    That is correct.
     
  10. jdailey1981

    jdailey1981 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    386
    Joined:
    Feb 5, 2010

    RC4 is out. I downloaded and am using now, but can't tell no difference between it and RC3
     
  11. Bunsen Honeydew

    Bunsen Honeydew Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    275
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    275
    33
    43
    Professional Student
    Minneapolis, MN
    I am still running UD 2.0.0. Waiting for themes before I switch back over to CM. Maybe I should port something myself?
     
  12. droidlover91

    droidlover91 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Apr 18, 2010

    Apr 18, 2010
    19
    0
    15
    the only difference between RC3 and RC4 ive seen is the youtube widget lol
     
  13. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
     #12
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,943
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,943
    14,174
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    Is there REALLY an FM radio application in this ROM? That works? And has anyone experienced any Bluetooth issues? Downloading RC4 now... but just hesitant to try it...

    EDIT: Bluetooth WORKS! Not that I can find this mythical FM Radio thingy but on to the tests...
     
  14. bdal1

    bdal1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    246
    Joined:
    Nov 13, 2009

    Nov 13, 2009
    246
    9
    36
    Chief
    I'm gonna foollow suit and give cm a try. I haven't done a cm rom in months. I've been a ultimatedroid fanboy for easily Three months now but the Bluetooth issue on ud2 is a dealbreaker and I can't get ud1 to restore my apps without all kinds of FC problems. So cm is gonna be the flavor of the moment.

    Did you get the FM app working? The only reason I ask is because back in the day (like November 09) some dev dabbled in making it work throught the Bluetooth antenna but I don't think it ever panned out.
     
  15. jdailey1981

    jdailey1981 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    386
    Joined:
    Feb 5, 2010

    I use an FM radio app called Tunein. It has all of my local station, or FM radio stations from all over the country
     
    ballisticn8 and The_Chief like this.
  16. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
     #12
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,943
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,943
    14,174
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    I think that whole FM radio thing is an urban legend because I can't find it anywhere :rolleyes: but CM6 seems to be running well on my Droid so far. I'll keep testing and see how battery life is with the stock kernel today.

    EDIT: Nice to see that TuneIn has our local radio station on it - COOL!
     
  17. ballisticn8

    ballisticn8 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    761
    Joined:
    Mar 15, 2010

    Mar 15, 2010
    761
    158
    113
    Male
    Data Analyst
    Phoenix, AZ
    fm radio wont work on the droid, we dont have the radio in the phone to tune in and pick fm radio band up. i believe its up and working for the nexus one and some other htc phones but it wont work for those of us on the droid.
     
  18. mihalich

    mihalich Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    425
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    Tunein rules. It even has the HD Radio Stations. Nice UI too. Best radio app I have seen by far, so far.

    Joe
     
  19. jdailey1981

    jdailey1981 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    386
    Joined:
    Feb 5, 2010

    This is true, but I don't recommend it unless you have unlimited data, as it is constantly streaming;) beats Pandora if you ask me.
     
  20. bdal1

    bdal1 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    246
    Joined:
    Nov 13, 2009

    Nov 13, 2009
    246
    9
    36
    The FM radio app that CM is referring to in in the RC list is the one they are including with the MIUI roms. It does not work with the Motorola droid, but does work with some other phones.
     
  21. ballisticn8

    ballisticn8 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    761
    Joined:
    Mar 15, 2010

    Mar 15, 2010
    761
    158
    113
    Male
    Data Analyst
    Phoenix, AZ
    thx for mentioning tune in, just downloaded :D
     
  22. mihalich

    mihalich Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    425
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    Anyone else see CM 6.1 RC4 twice in Rom Manager? Is one of them RC5 and they forgot to change the label of it? I don't see any mention of RC5 on the CM forum.

    Joe
     
  23. mihalich

    mihalich Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    425
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    Nevermind. I see a post asking the same question on the CM forum. It is an error...they are both RC4.

    Joe
     
  24. jdailey1981

    jdailey1981 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    386
    Joined:
    Feb 5, 2010

    I hope between now & Christmas, we get Gingerbread....Mmerry Christmas to D1 root users:D
     
    eXsoR likes this.
  25. mihalich

    mihalich Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    425
    Joined:
    Nov 23, 2009

    Nov 23, 2009
    425
    44
    43
    South Orange County, CA
    RC5 is in RM now. I installed it, not having any issues yet.
     

Share This Page

Loading...