1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] CyanogenMOD 6.1

Discussion in 'Android Devices' started by NoShftShck16, Oct 28, 2010.

  1. LaCeS OuT

    LaCeS OuT Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    74
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    74
    6
    16
    New York City
    Installed CM6.1 Stable. Have 1 minor issue that is bugging me. Phone keeps going in 1X mode. No 3G no matter what I do. Sometimes, several reboots will get the 3G back but then it disappears after some time. Any ideas?
     

    Advertisement

  2. NoShftShck16

    NoShftShck16 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    637
    Joined:
    Mar 16, 2010

    Mar 16, 2010
    637
    69
    78
    Marketing Analyst/Web Developer/Social Media Analy
    Philadelphia
    put your phone into airplane mode then take it out. that should solve it. once you reboot you will probably have to do that again.

    did you do a full wipe prior to install? if not thats probably your issue, but the AP mode fix should do the trick
     
  3. NoShftShck16

    NoShftShck16 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    637
    Joined:
    Mar 16, 2010

    Mar 16, 2010
    637
    69
    78
    Marketing Analyst/Web Developer/Social Media Analy
    Philadelphia
    Includes new thread from XDA for Stable Release
     
  4. greatchief1

    greatchief1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    48
    7
    16
    No FC's here but I am getting unresponsive screen when trying to wake from sleep mode. The weird thing is that it only happens on occasion. Its almost like the governor is not responsiding well from sleep mode. I when I manage to unlock it, it goes SUPER SLOW. Only way to fix is to pull the battery and restart. When it restarts, it works like a charm but some time later it repeats.

    By the way...No SETCPU and it has happened with two different kernels. Anyone else?:thinking:
     
  5. Lev16

    Lev16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    199
    Joined:
    Apr 4, 2010

    Apr 4, 2010
    199
    27
    43
    Hey all. Just came over to 6.1 from MIUI. So far so good.

    One quick question: does anyone know if I can use a theme from MIUI with CM? Specifically I was using the SWG theme, and I'm missing the icons now. Everything was looking very nice and uniform.

    I know that certain themes are generally specific to the ROM, but I was curious since CM and MIUI are both AOSP if the themes were transferable. Thanks
     
  6. cougar618

    cougar618 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    24
    12
    18
    I had one question and one issue:

    First, ROM manager gives the option to wipe the cache, etc. when installing the rom. would there be a reason not to? are apps, settings stored int he cache?

    Secondly, I've noticed that my apps2sd is broken, in the sense that if i mount the sd card to the comp then unmount, the apps stored on the sd card will force close, the only solution i've figured out was to manually unmount and remount the card in settings. Is that a known issue, and/or anyone else experience this? Tried to use the Googles but nothing came up.

    TIA
     
  7. Kennyc11

    Kennyc11 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    86
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    86
    7
    16
    Student (Computer Programming)
    New York
    Anyone having issues with beautiful widgets? I flashed 6.1 last night, and when i woke up I check the system panel app to see if any apps were misbehaving. I noticed that beautiful widgets had a cpu time of 10 minutes (usually has 1-2 minutes throughout an entire day). This caused a noticeable drain on my battery. I uninstalled and reinstalled but seems to still be happening. I ran it on virtuous 3.2 and didn't seem to have any problems.
     
  8. djkeller3

    djkeller3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    650
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    650
    44
    68
    Business Owner
    Lexington, KY
    Just came over to Dinc from original Droid, was running CyanogenMod 6.1.2 on it, just flashed this version of 6.1 on my Dinc and maxed out SetCPU, and all I can say is that this thing is insanely fast, stable, and buttery smooth. The UI of course, is precisely the same as it was on my OG. I couldn't be happier. CyanogenMod has been my favorite ROM for recent months, and I'm glad it was available for the Dinc.

    Everything works... wifi, wireless tether, 3G most of the time, no issues with any apps, sweet perfection!! I love this ROM, and I love my Incredible!!
     
  9. s_franchise

    s_franchise Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Sep 21, 2010

    Sep 21, 2010
    64
    5
    16
    i flashed CyanogenMod tonight, and i dont see an android stock market in my app drawer. im really confused by this! am i missing something here? im new to flashing this was my first one.
     
  10. djkeller3

    djkeller3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    650
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    650
    44
    68
    Business Owner
    Lexington, KY
    You have to download Google Apps and install the file in ClockworkMod Recovery.
     
    s_franchise likes this.
  11. s_franchise

    s_franchise Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Sep 21, 2010

    Sep 21, 2010
    64
    5
    16
    Thank you! Also no copy and paste?!
     
  12. CramRazz

    CramRazz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    It's there, but like other Android releases, it differs from one app to the next (LAME). In the browser it's: Menu > More > Select Text. In text message: long press on the message and select copy. Long press to paste in a text entry field.
     
  13. s_franchise

    s_franchise Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Sep 21, 2010

    Sep 21, 2010
    64
    5
    16
    Ive tried long pressing on text in the stock mail app to copy my launcher pro code and nothing happened. idk if it has anything to do with the new gingerbread keyboard thats in CyanogenMod?
     
  14. medwa

    medwa Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    177
    Joined:
    Aug 21, 2010

    I installed this rom the other day, and so far I'm loving it. Its very fast and smooth. Its my first rom, and there's a noticeable difference from stock.

    The only thing is, I'm stuck with the old market. I tried clearing the cache and data, but it hasn't worked. How do I update it?
     
  15. djkeller3

    djkeller3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    650
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    650
    44
    68
    Business Owner
    Lexington, KY
    Did you download and install the most current version of g-apps? If you did a restore from a prior backup, you might have selected an older verson by mistake.

    You can download the most current g-apps here:
    http://forum.cyanogenmod.com/files/category/25-htc-incredible/
     
  16. CramRazz

    CramRazz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Flash the zip in this thread: New android market - CyanogenMod Forum

    Hot damn that sucks. I guess it depends on the app. Bummer :(
     
    medwa likes this.
  17. medwa

    medwa Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    177
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Sorry, I'm kinda new to this. To flash it, I just download to the root of my SD card install rom from SD card with rom manager?
     
  18. CramRazz

    CramRazz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Almost. Place it on your sd card and boot into recovery (volume - and power while phone is off). From there select "install zip from sdcard". Find the zip and select it. Select "Yes" and you are good to go.
     
    medwa likes this.
  19. medwa

    medwa Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    177
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Thanks! Ill do it tonight.
     
  20. medwa

    medwa Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    177
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Anyone else notice that this rom seems much faster and smoother with LPP running on top of it? The screen transitions are flawless. Even my quadrant scores are higher (for whatever that's worth).
     
  21. WBMc36

    WBMc36 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    467
    52
    73
    Full time student
    Pittsburgh/Erie
    do i flash this file also after i have flashed the rom?
     
  22. CramRazz

    CramRazz Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    If you didn't download this package through ROM Manager then you will want to flash Google apps.

    EDIT: Flash Google apps before rebooting with CM. If you download and flash CM + Google apps through ROM Manager, the application will take care of it for you.
     
  23. WBMc36

    WBMc36 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    467
    52
    73
    Full time student
    Pittsburgh/Erie
    Ok, i just rooted this morning and flashed CM and was like wtf where are my google apps, came on here, tried to look in rom manager but i don't have the paid version and was unsure of where to find the google apps. Glad android forums has an answer for everything. Still new to the whole ROM manager interface and trying to get used to this new world of opportunities that awaits with my rooted Inc.
     
  24. djkeller3

    djkeller3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    650
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    650
    44
    68
    Business Owner
    Lexington, KY
    Yes, I posted the link for G-apps in post #65 in this thread.
     
  25. WBMc36

    WBMc36 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    467
    52
    73
    Full time student
    Pittsburgh/Erie
    one more question, i really like the way CM runs minus missing a few things from sense and the gingerbread keyboard seems to act silly sometimes, i am having an issue with the led when used for notifications. Can i set it so it only flashes green. I went into the settings and changed it but when i received a notification it flashed from green to orange, any suggestions?
     

Share This Page

Loading...