1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][DROIDX] ApeX 2.0.0 Release Candidate (RC4) (10/9/2011)

Discussion in 'Android Devices' started by Fabolous, Aug 28, 2011.

  1. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    i didnt have any kind of data issues or the airplane mode bug at all for the 6 hours i had it on my phone :p
     

    Advertisement

  2. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Lol I hate you.

    For me I would go into airplane mode at about four hours or so, like clockwork.
     
  3. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
  4. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Yeah it was lame. I only know of one other person that it happened too. Its weird.
     
  5. Steven58

    Steven58 <--Insert Witty Saying Here-->
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,953
    Posts:
    33,401
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    33,401
    26,142
    3,953
    Male
    New Jersey, US of A
    Apex is amazing for me. Fast! And it sips battery like nothing I've seen.
     
  6. colchiro

    colchiro Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    Apex running great here, but I think I had better battery life with stock rom with bloat frozen.
     
  7. Steven58

    Steven58 <--Insert Witty Saying Here-->
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,953
    Posts:
    33,401
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    33,401
    26,142
    3,953
    Male
    New Jersey, US of A

    Maybe, but the rom seems quicker to me.
     
  8. GandalfTehGray

    GandalfTehGray Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    846
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    846
    84
    78
    Texas
    So i SBF back to froyo today then tried to install this, i have had success up until the initial boot. All im getting is the screen saying Google. I cannot seem to get into anything else either from this screen with a battery pull. Is the method to get into system recovery different ?
     
  9. colchiro

    colchiro Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    Froyo? You need to be on GB 602 to install this.
     
  10. GandalfTehGray

    GandalfTehGray Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    846
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    846
    84
    78
    Texas
  11. mruno

    mruno Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    946
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    946
    179
    103
    Male
    Home
    lovin the new apex
    missing the hdmi driver
    :(
     
  12. gizbug

    gizbug Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    189
    Joined:
    Nov 15, 2009

    Nov 15, 2009
    189
    4
    36
    Chicago, IL
    Hope an update (RC4) comes soon...............
     
  13. trale

    trale Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    96
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    96
    11
    18
    I'm having an exact same problem I had with stock GB 602 - dual locking screens (slider lock + pattern lock).

    I thought I read that with Apex, if you set a pattern lock, the slider lock will not appear. Is there a setting for this? Am I overlooking something? Having two lock screens is very annoying.
     
  14. PolishPauL

    PolishPauL Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    74
    Joined:
    Jul 2, 2010

    Jul 2, 2010
    74
    4
    16
    You can flash the BWC theme
     
  15. Kenmichi

    Kenmichi Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 28, 2011

    Sep 28, 2011
    1
    0
    5
    So I'm new to custom ROMs and chose APEX because of the praise to the increased battery life and overall performance. The performance has definitely been increased from rooted stock Moto.Blur, but I absolutely miss the Moto.Blur Battery Manager which absolutely saved my battery life. Using the BH6X extended battery on stock Moto.Blur using the 'Battery Saver' setting I could easily get 20 hours of use per charge, and I mean use not from 100%-20%. But after 3 days with APEX I've dropped down to 19 hours total from 100%-20%.

    However, last night I totally drained my battery to 0 and charged it today to 100. So far its been unplugged for 6 hours, I've used it several times for texting and gtalk and I've lost 3% battery life. There is a possibility my battery is dead and therefore misreporting but I'm hoping this is a good sign because I actually do like the APEX ROM.

    A few more updates:
    I am having ENDLESS problems booting to recovery mode since installing APEX. Do I need to go about it differently? SOMETIMES rebooting through ROM Manager works and it never works through Bootstraper. It shows the bootlogo, but then a blank screen which can only be fixed with a battery pull.

    I've noticed a significant reduction in touch screen response. Sometimes I have to swipe my notification bar down 10+ times before it does recognize the gesture.

    I enjoy what this ROM brings to the table, but sometimes the downfalls really make me question why I chose a ROM over stock Moto.Blur. Yeah.

    Not sure if this is a bug or standard with APEX 2.0 and it's rather situational but VERY inconvenient. If I'm browsing the market and boot up to the front page, do a couple searches, maybe check out some other apps made by the same author, look at some related apps... Really venture away from the home page. If I back out of the market using the 'home button', boot up another application (browser/gmail) which contains a link to a different app, the 'back button' forces you to back ALL the way back to the home page of the market before you can go back to wherever you were before.

    Sometimes the 'back button' will also take me the home screen even when I originated from the app drawer.

    I am using Go Launcher Ex and not the stock APEX launcher, but with Moto.Blur I never experienced these problems.
     
  16. rdswords

    rdswords Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 30, 2011

    Sep 30, 2011
    2
    0
    5
    I came from Apex 1.4.1 without any probs using the AIO with no probs; however there are some bugs/behaviors in Apex 2.0 that I wanted to mention. Some may have been mentioned before but without a resolution:

    1) I am having probs with getting the dual lockscreens if I set a pattern lock. I thought this was supposed to have been corrected previously, but I still have to swipe the defaut lock to reveal the second lock screen with the pattern lock.

    2) I'm having some syncing issues with Gmail similar to what others have mentioned. It's sporadic. Sometimes I will get notifications and new mails show up, and sometimes nothing will show up and I will only notice new mail if I open Gmail in a browser. Also, if I delete emails via my phone, they don't get deleted in gmail. They don't seem to be marked read either if I read them on my phone. I can open Gmail in a browser hours later and all of the emails are still there and unread. I haven't noticed any particular issues with Calendar though.

    3) I cannot get the Blur camera to install. I tried uninstalled the stock camera first, but it made no difference. I try to install via Root Explorer and the install completes with a "Application not installed" message and no further info.

    4) When I do get email notifications, the LED is white. I'm used to it being Green for email, and I would definitely like to change the LED color if possible. Can anyone advise me on whether this can be done?

    5) There is now no reboot option when holding the power button. This is pretty inconvenient when all I want is a standard reboot (not into recovery). Any way to get a reboot option to become available again?

    6) The auto brightness setting also seems to be unpredictable. Sometimes it will work and sometimes the screen will stay really bright in a dark room.

    7) I thought I was imagining things at first, but I just noticed that the appearance of the buttons and the dots at the bottom of the home screens randomly changes between two styles. One keeps the dots horizontally aligned with each other, and the other has the dots in a triangle arrangement on the left and right sides. One had the three buttons at the bottom of the screen smoothly joined together, and the other has the buttons separated with a small space between each one.
     
  17. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    do you have a screen protector by any chance? is your screen dirty? maybe golauncher is the issue.. try a different launcher and see what happens

    these are issues if i were you pm fabolous about, as he doesnt visit this section a whole lot, but will respond and answer quick questions about his rom
     
  18. rdswords

    rdswords Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 30, 2011

    Sep 30, 2011
    2
    0
    5
    OK, PM sent. I'll update if anything comes of it.
     
  19. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    good let us know, he should respond very quickly
     
  20. gthrift

    gthrift Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Is there anything you can do about the market breaking when changing the screen density? 240 is way too big for this screen and I would like to set it to either 220 or 200 but it breaks the market. Is there anyway to get around that?
     
  21. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    as far as i know, i dont think so, there are some ways to change the density and reset the phone to use that density, but it will cause alot of problems with other apps, and i guess the newest market is one of them, if you can, grab the old bwc, and grab bouchigo's market apk from there
    vendor.apk (should be)

    or ask him if he can extract it for you.
     
  22. Tantoes

    Tantoes Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Oct 19, 2010

    Oct 19, 2010
    11
    0
    15
    Has anyone else flashed the rc4 test succesfully? If so, can I get the md5 sum? 'Cause I just keep boot looping and I'm pretty sure its my computer's fault because it frequently doesn't download the whole file....
     
  23. GandalfTehGray

    GandalfTehGray Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    846
    Joined:
    Dec 19, 2010

    Dec 19, 2010
    846
    84
    78
    Texas
    Where do you see that?
     
  24. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    if fab hasnt released the rc4 to the forums yet, it means he only wants it going to his testers for the time being
     
  25. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA
    You can find the link in one of his twitter posts a couple of days back, maybe yesterday, I can't remember now :D
     

Share This Page

Loading...