1. Download our Official Android App: Forums for Android!

ROM flash on unlocked phone?

Discussion in 'Android Devices' started by guinter810, Jan 2, 2013.

  1. guinter810

    guinter810 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    2
    0
    5
    not sure if im posting this in the correct area ... but anyways. I have a Samsung Galaxy S2 tmobile sgh-t989 and I have it unlocked and rooted.

    Was thinking of upgrading the ROM but with my phone being unlocked will the flash work or just make my phone unusable??? cant really find an answer to this on google lol so thought is try the forum out :D

    my current kernel is 3.0.8 and running ICS 4.0.4
     

    Advertisement

  2. Digital Controller

    Digital Controller The Real Bass Creator
    Rank:
    None
    Points:
    953
    Posts:
    12,644
    Joined:
    Sep 5, 2012

    Sep 5, 2012
    12,644
    3,555
    953
    Male
    Civil Engineer
    Cincinnati, Ohio
    Hey guinter,

    I have moved this thread into the S2 T-Mobile Root Forum to get some better feedback.

    If you flash the right ROM your device will probably be much smoother and have better battery life :)
     
  3. alextop30

    alextop30 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    798
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    798
    123
    93
    Male
    security and surveillance and finance
    Windy City of Chicago
    Note my answer is what I think not necessarily what will happen! Once you flash a rom I think you should not have problems with sim lock especially if you think about using CM10 or any other rom that uses its own radio. The radio should work with any of the carriers on a custom rom. You can try it out but make sure you make a nandroid or twrp backup depending on your recovery so if something is not working right you can always restore back to the stock or your current rom without losing any functionality of your device!

    Hope this helps!
     
    Atma likes this.
  4. guinter810

    guinter810 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    2
    0
    5
    I'm running titanum backup so that should work to back up everything right? I'm new to rooted phones so im kinda clueless to all of this
     
  5. alextop30

    alextop30 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    798
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    798
    123
    93
    Male
    security and surveillance and finance
    Windy City of Chicago
    Titanium Backup does a backup of your apps only. Make sure you do a backup in the recovery as well. Clockworkmod or TWRP which ever you use. They make a system image so you can restore your system state at any point in time. Titanium is for the data that you have on your phone!
     

Share This Page

Loading...