1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] GB Miui For DX!! (1.9.16.1)

Discussion in 'Android Devices' started by Steven58, Sep 18, 2011.

  1. Steven58

    Steven58 Reformed PH
    Thread Starter
    Rank:
     #3
    Points:
    3,933
    Posts:
    32,978
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    32,978
    25,387
    3,933
    Male
    Original site here.

    -[ROM][9.16.11][MIUI.us OFFICIAL] MIUI4DX 1.9.16.1 for GB Kernel

    [ROM][9.16.11][MIUI.us OFFICIAL] MIUI4DX 1.9.16.1 for GB Kernel (Video coming soon)

    This ROM is built from CM7 nightlies and MIUI.US MIUI translation

    —————————————————————————-
    I want to give special thanks to these people:
    erishasnobattery for donating the Droid X!
    MIUI.us Staff for being so kind and willing to help all the time!
    (n_i_x,stiffspliff,jamezelle)
    I want to thank my tester BrentBlend who was determined from even before I got my DX :)
    I want to thank my other tester raymonddull who tested my port for D2
    Thank you razorloves & droidxchat for your fixes.
    Thank you everyone for the support!
    ------------------------------------------------

    NOTES:
    You MUST be on CyanogenMod 7 or Moto Stock Gingerbread to flash this rom!
    Remember to wipe before flash!

    This is a little long overdue , but I was busy with school :)

    YOU MUST Go to Tools> Superuser > Menu> Setting> and activate Root


    Please consider donating so I can share the love to other devices. :)


    [​IMG]

    [​IMG]

    Presents the Official

    MIUI 1.9.16.1

    This is a community support ROM only!
    The developers do not provide much support for this ROM on these forums
    Support is mostly provided on forums.MIUI.us
    New release come every Friday.



    If you haven’t heard about this ROM yet then check out the videos in the 2nd post to see it in action!
    This is an excellent ROM if for no other reason than it introduces the first non-CyanogenMod/carrier/manufacturer framework overhaul of Android 2.3.5 and boy what an overhaul.
    Changes from base ROM
    Added: Custom Bootscreen | English Translations | Google Maps | Google Voice Search | MIUI.us Forum app
    If you want ADW.Launcher or LauncherPro install them from Market.












    Version: 1.9.16.1

    DOWNLOAD

    EASIER WAY TO DOWNLOAD DIRECTLY TO YOUR DX

    Change Log:

    Weekly Changelog:
    Click here for changelog done via StiffSpliff

    Please consider to[​IMG]

    (Fixes for last version (1.9.16) are here. They are built into the current version (1.9.16.1)).
     

    Advertisement

  2. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    is this the one with the battery fix??? because i already posted this once, but the battery has an error
     
  3. tom108

    tom108 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,672
    Joined:
    Feb 8, 2010

    it has been fixed by Framwork and DXC. i may try it now. it is 1.9.16.1
     
  4. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    yeah the new version is 1.9.16.1 this one that steven posted isnt... so just makes me wonder
     
  5. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    it is not the updated version, so im going to msg steven and let him know, this is the version with the battery problem
     
  6. Steven58

    Steven58 Reformed PH
    Thread Starter
    Rank:
     #3
    Points:
    3,933
    Posts:
    32,978
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    32,978
    25,387
    3,933
    Male
    The link leads to 1.9.16.1, even though their page hasn't been updated. I'll update this page. I know because I've installed it and that's what the system info is telling me.
     
  7. cougar214

    cougar214 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,423
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,423
    157
    143
    Finally. MIUI on GB. Woooohooooo. Umm, sorry, I got a little excited there.....lol
     
  8. Steven58

    Steven58 Reformed PH
    Thread Starter
    Rank:
     #3
    Points:
    3,933
    Posts:
    32,978
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    32,978
    25,387
    3,933
    Male
    I haven't spent more than 5 minutes on miui for froyo, so I'm a froyo newb. However, I'm setting this up, now. It's very interesting.
     
  9. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    its actually very nice, im running it now, and im very happy with it
     
  10. tom108

    tom108 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,672
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Its a GUI you either like or you don't. It is very well thought out.
     
  11. droblyer

    droblyer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    229
    Joined:
    Aug 19, 2010

    Aug 19, 2010
    229
    19
    38
    Have they fixed the issue of getting a hot boot after using the screen capture? I read they were working on a fix but don't know if it has been updated yet. Anybody have any issues with this build yet?
     
  12. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA
    I'm one of the people that don't like MIUI :D
     
  13. colchiro

    colchiro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    It was available for the Nook Color tablet, but most of us refused to try it since it used softkeys for menu, back, etc. instead of the nice tablet tweaks buttons that CM7 had.

    Since the X has hard button, I might decide to try it for laughs and giggles.

    I assume this is based on CM7 so has the camera that doesn't do panoramic pics. :D
     
  14. droblyer

    droblyer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    229
    Joined:
    Aug 19, 2010

    Aug 19, 2010
    229
    19
    38
    Alarm clock doesn't seem to work. Force closes every time I try to set time. Awesome now I have to sbf back to froyo and reinstall 1.9.9 I guess,lol.


    Edit: Rebooted and now it is working. At least Im able to set alarm time, hope it works in the morning!!
     
  15. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    my alarm clock works just fine...
     
  16. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    So is this new build a winnar?

    Yay or nay?
     
  17. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    i give it a yay, but any airplane mode bugs found need to get the update, i will ask steven to update his current post with the link to the bug stomper.

    somehow the airplane mode bug fix got overwritten with the battery fix, but its been included now, and if you dont have time to redownload the rom, check out the bug stomper fix
     
  18. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Gosh so wait. Its got the airplane mode bug? But the bug stomper fix cures that?

    Sorry I am working on little sleep. May have to wait till later to flash so I dont mess anything up.

    Thanks vs.
     
  19. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    it might, some may have downloaded the version that had the bug still, but they updated the download to now include it, but for those who just need the fix they can download it, instead of redownloading the rom again
     
  20. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Roger that.

    So I just downloaded 1.9.16.1. Should I be ok?

    Should I mount system for the install?
     
  21. Steven58

    Steven58 Reformed PH
    Thread Starter
    Rank:
     #3
    Points:
    3,933
    Posts:
    32,978
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    32,978
    25,387
    3,933
    Male
    Update: Added fix for version 1.9.16 in OP. (Thanks to VoidedSaint)
     
  22. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    i have never mounted system for anything. but its your call if you want to :p

    and yes you should be ok
     
  23. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Lol ok thanks.

    Are you running this?
     
  24. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    yes since last night, its very nice so far, make sure once its installed, go to tools, superuser, hit your menu button, settings, and enable root.
     
  25. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA
    You only need to mount system if the mod/Rom doesn't do it in the install script. Most mount it for you, but I always mount system just in case the script doesn't call for mounting system (not all mods require system to be mounted, but some do) this way I don't have to go through all the steps again to install the mod in case the script didn't mount the system :D
     

Share This Page

Loading...