1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Rom manager

Discussion in 'Android Devices' started by cyrus_08, Feb 20, 2011.

  1. cyrus_08

    cyrus_08 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    19
    0
    15
    georgia
    On nobody answerd this ? In the milestone sect so i thought somebody would. Ok i have a moto milestone A854 which they say doesnt have a locked bootloader. i have rom manager and when i open it and click on load rom it bring my phone type as a droid. would it hurt my phone to pick the droid selection? And if not how would i load and use it still on alltel network? Info would help
     

    Advertisement

  2. bamaredwingsfan

    bamaredwingsfan Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    525
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    525
    27
    88
    Mail Carrier
    Cullman, AL
    Wrong it does:(
     
  3. cyrus_08

    cyrus_08 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    19
    0
    15
    georgia

    The A854? Theres two. The A853
     
  4. teddyearp

    teddyearp Android Expert
    Rank:
     #93
    Points:
    233
    Posts:
    2,411
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    2,411
    839
    233
    Store Manager
    Pinetop, AZ
    And that is correct, there are two Motorola Milestone phones. One is the A853 which is the GSM model and defiinately has the locked bootloader.

    The A854 is the CDMA model, and the rumor has it that all the droid A855 roms will work on it, but I only know that from reading the results of a very few. I still don't know for sure if it has the locked bootloader. Can you install a custom recovery on it and if so can you boot directly into it at phone start up? I.E. power off the phone, slide out the keyboard, press and hold the 'x' button while powering the phone on. Then describe what you see there. Or do you have to use bootstrap?
     
  5. cyrus_08

    cyrus_08 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    19
    0
    15
    georgia

    Ok i tryed it. I dont have anything like clockworld recovery or anything but i powerd it on holding x and it pops up with a triangel with a ! In it and a phone under it and boots up regular but idk if i have to have a boot recovery app or anything im new to roms and such
     
  6. cyrus_08

    cyrus_08 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    19
    0
    15
    georgia
    Plus rom manager thinks my A854 is a droid CMDA
     
  7. teddyearp

    teddyearp Android Expert
    Rank:
     #93
    Points:
    233
    Posts:
    2,411
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    2,411
    839
    233
    Store Manager
    Pinetop, AZ
    In that case, then, use rom manager to flash clockworkmod recovery and see if it takes. Make sure you get a success message within seconds. If not, just repeat until you do. Then use rom manager to 'backup current rom' and see if it works. If all that works, then may as well try a custom rom if you want.

    good luck
     
  8. coonster

    coonster Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Oct 30, 2010

    Oct 30, 2010
    54
    1
    16
    Does anyone see the paradox with Android and running it on a Motorola phone with a locked bootloader?
     
  9. lbaxter

    lbaxter Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    127
    3
    36
    Mobile, AL
    I also have the cdma Milestone (A854) and Rom Mgr works fine on it (using the Droid settings). All roms I've used for Droid work fine (until recently...lost 3G capabilities for some reason, but that may be unrelated).
     
  10. cyrus_08

    cyrus_08 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    19
    0
    15
    georgia
    I got the cwmr for under the droid but when i goto install the rom and goto recovery all it shows is the yeild sign and a phone under it. Thats all it shows.
     
  11. icecold

    icecold Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    667
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    667
    75
    98
    WI
    Sounds like ClockWork didn't flash properly. Go into ROM Manager, flash ClockWork. Then flash other recovery. Reflash Clockwork, and try booting into recovery.
     
  12. teddyearp

    teddyearp Android Expert
    Rank:
     #93
    Points:
    233
    Posts:
    2,411
    Joined:
    May 19, 2010

    May 19, 2010
    2,411
    839
    233
    Store Manager
    Pinetop, AZ
    Yes.

    +1 ^^^ this.
     
  13. cyrus_08

    cyrus_08 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Oct 25, 2010

    Oct 25, 2010
    19
    0
    15
    georgia

    The A854 doesnt have a locked bootloader
     

Share This Page

Loading...