1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Thread Status:
Not open for further replies.

Root [ROM] Mobster Rom HD/Lite - 031513

Discussion in 'Android Devices' started by Mobstergunz, Jun 14, 2012.

  1. BigBossman

    BigBossman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    248
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    248
    6
    36
    True I put out a post trying to get devs to help out (as you can read I pretty much failed)

    That sucks but the great thing with HTC is that it is that their phones are pretty much impossible to brick haha.

    2 Off topic questions but...
    1-Can you run programs on that Mobz?
    2-I have Unity through the Terminal Method and it's distorted as you can see below but is there a way to correct it?
     

    Attached Files:


    Advertisement

  2. mastersoup

    mastersoup Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    Dec 17, 2011

    Dec 17, 2011
    369
    54
    53
    So found out something interesting to some people. The stock keyboard doesn't allow me to save words and edit my custom dictionary. When I double tapped a word, it crashed.

    If you have this installed
    https://play.google.com/store/apps/...iY29tLnpsLnByb3ZpZGVycy51c2VyZGljdGlvbmFyeSJd

    It will default to the Kii keyboard dictionary and allow you to edit and save. This must be because Kii keyboard is essentially a retooled version of the stock 4.2 keyboard. I don't know if this requires you to have Kii keyboard installed, but I know you can use the stock keyboard with the Kii plugin.
     
    Palmetto Fellow likes this.
  3. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    This problem has been mentioned in this thread a few times. I've been content waiting for Mobster to patch this up in the next release, but for all I know, this is the route he'll take anyway.

    I installed it, but it doesn't seem seamless to me. When I touch the word to save it, I then go to the patch, and can save the word. The very next time I type that word, and touch it, I am given the option to save it again. In addition, the word is underlined in red when I type it, so the system still thinks it's misspelled., so the keyboard isn't fully using this patch for me.

    I must admit, I've only done it with one word so far...I'll keep playing with it some.
     
  4. FoxyDrew

    FoxyDrew Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    395
    Joined:
    Mar 29, 2012

    Mar 29, 2012
    395
    58
    73
    Male
    Right here, Right now!
    Hypothetically of coarse... What would happen if you flashed this ROM with s-on
     
  5. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,432
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,432
    8,789
    1,053
    Drafter
    Assuming you are on the correct hboot version and using either 4ext recovery with smartflash, or booting recovery through fastboot to flash the rom, it would most likely work.

    If it requires a downgraded hboot and you are s-on, then you will get stuck in a bootloop after flashing. Not a huge deal as you can restore a backup or flash another rom, but if it requires a lower hboot version, then you have to be s-off in order to downgrade the hboot before flashing.
     
  6. FoxyDrew

    FoxyDrew Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    395
    Joined:
    Mar 29, 2012

    Mar 29, 2012
    395
    58
    73
    Male
    Right here, Right now!
    This from doesn't specify an boot version and what's smartflash??
     
  7. davidmargolin

    davidmargolin Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    957
    Joined:
    Mar 6, 2012

    Mar 6, 2012
    957
    229
    93
    Male
    Brooklyn, NY
    it should work perfectly fine but make sure to enable smart flash in 4ext...
    it is a setting that can be found under the tools menu when in recovery..
     
  8. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,432
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,432
    8,789
    1,053
    Drafter
    The rom doesn't display your hboot version. You see that by booting into your bootloader. Do a battery pull then hold volume down+power to get to bootloader screen. It will show your hboot version at the top.


    Yep, what he said. With smart flash option enabled in the tools menu, I think at the very bottom, it should work fine.
     
  9. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    I initially installed this on 1.57 j bear. Then I switched to 1.50 j bear and it works.
     
  10. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    Perhaps he meant that this thread for mobster doesn't indicate compatible hboots.
     
  11. BigBossman

    BigBossman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    248
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    248
    6
    36
    It would still work
     
  12. BigBossman

    BigBossman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    248
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    248
    6
    36
    Does anyone have an issue with USB Mounting when connected to a PC? When I mount in recovery through 4EXT I can access my SD through my PC but not through the phone's interface when it actually asks me if I want to use it as a mass storage device.
     
  13. xstefen

    xstefen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    981
    Joined:
    Dec 10, 2012

    Dec 10, 2012
    981
    207
    93
    Male
    EUC Specialist @ Fidelity Investments
    Under your bed
    I have not had that issue. Does your pc detect your device when in in disk mount mode?
     
  14. BigBossman

    BigBossman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    248
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    248
    6
    36
    No that's my problem it doesn't.
     
  15. xstefen

    xstefen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    981
    Joined:
    Dec 10, 2012

    Dec 10, 2012
    981
    207
    93
    Male
    EUC Specialist @ Fidelity Investments
    Under your bed
    Try a different USB port/Reboot PC?

    I have 2 ports that I have to alternate using adb, one will detect my phone and the other will not sometimes. It's weird.
     
  16. BigBossman

    BigBossman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    248
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    248
    6
    36
    I rebooted the PC and the phone and the only time I can access the SD while plugging the phone is when I manually mount it through 4EXT
     
  17. xstefen

    xstefen Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    981
    Joined:
    Dec 10, 2012

    Dec 10, 2012
    981
    207
    93
    Male
    EUC Specialist @ Fidelity Investments
    Under your bed
  18. FoxyDrew

    FoxyDrew Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    395
    Joined:
    Mar 29, 2012

    Mar 29, 2012
    395
    58
    73
    Male
    Right here, Right now!
    this is exactly what i meant but it doesnt matter any more i already flashed the rom and it works and i already knew i was on hboot 1.57:D
     
  19. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,432
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,432
    8,789
    1,053
    Drafter

    Lol, yep I read it wrong the first time. :eek:
     
  20. nsciucco

    nsciucco Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,374
    Joined:
    Mar 1, 2012

    Mar 1, 2012
    1,374
    290
    163
    Male
    SALES
    MASSACHUSETTS

    You know what's funny. The Mount SD DOESN'T work using 4ext. It does with TWRP. I still prefer 4EXT
     
  21. Subzer0

    Subzer0 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    300
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    300
    49
    63
    Male
    McCormick, SC
    Gonna try this one for a while..
     
  22. BigBossman

    BigBossman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    248
    Joined:
    Jul 27, 2012

    Jul 27, 2012
    248
    6
    36
  23. gothicnerd1033

    gothicnerd1033 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    583
    Joined:
    Jan 25, 2013

    Jan 25, 2013
    583
    151
    93
    Male
    Philli, PA
    Is it possible if you can intergrate USB OTG into this ROM? I have tried and failed to get it to work in this ROM(Both Sense and Senseless with OTG capable kernels). I know it has to be the ROM because the antrax kernel and buttered toast kernel both work inside of Harmonia(OTG capable ROM) and would like to see it inside here if possible. :)
     
  24. ArchyEV3D

    ArchyEV3D Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 10, 2013

    Feb 10, 2013
    3
    1
    6
    It works for me Its under Toggle USB I think
     
    BigBossman likes this.
  25. Palmetto Fellow

    Palmetto Fellow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    2,022
    Joined:
    Sep 24, 2010

    Sep 24, 2010
    2,022
    323
    183
    SC
    Good luck with that. I can't leave this ROM for a whole day. I keep coming back to it. :D
     
Tags:

Share This Page

Loading...