1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] Starship Triumph - The Final Voyage - (7.31.2012)

Discussion in 'Android Devices' started by Chairshot215, Jun 24, 2012.

  1. baudie

    baudie Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    May 15, 2012

    May 15, 2012
    38
    8
    16
    California
    it's the auto focus of the front cam causing the crash, the rear cam focus appears fine. At least with mine that was the best issue. Disabling front focus stopped the crashes.

    It was the only thing in the gapps that stuck out. So I tested it, and sure enough.
     

    Advertisement

    Chairshot215 likes this.
  2. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male
    Are you using the Gapps package posted here or another package? The package posted here is honestly a little old, using it because with the first build I used an updated package including the Play Store and a bunch of Apps had not showed in the Market so tried this package that had been posted with CM7 and they would all show.
     
  3. baudie

    baudie Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    May 15, 2012

    May 15, 2012
    38
    8
    16
    California
    Yeah that was my problem.. I was using the gapps that was posted here.. I updated.. all good now.

    So if anyone is still having cam issues.. update gapps :p
     
  4. baudie

    baudie Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    May 15, 2012

    May 15, 2012
    38
    8
    16
    California
    Specificly.. the posted gapps is missing the gtalk/video package.. which fixes the cam issue.
     
    Chairshot215 likes this.
  5. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male
    Would explain why not everyone is experiencing the issue. With that said I Just posted a new .zip I have tested a few times this morning with the posted Gapps package and so far have been using the front Camera without issue. No other difference then what was previously posted other then some changes to the Camera so if you don't have the issue probably no need to flash again. Not a bad idea to wipe the Camera data in Application settings before using it if you do. Will look at this further after work and check with a few other Gapps Packages. If you don't mind pointing me to the updated package you had used?

    Edit: If anyone else can confirm that 1.6.6 is not having this issue let me know and I will make an addition to the OP.
     
  6. baudie

    baudie Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    May 15, 2012

    May 15, 2012
    38
    8
    16
    California
    Confirmed.. here... gave me something to do while getting a root canal :p

    You are the man!
     
    Chairshot215 likes this.
  7. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male

    Awesome Thanks!

    Good luck had some major dental not long ago, was not fun at all.
     
  8. SyberTiger

    SyberTiger Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    32
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    32
    3
    16
    ASIC Designer
    Orlando
    Is the current build based on CM7.2 or is it a pre-7.2 build?
     
  9. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male
    Pretty much 99.9% of the code is from G60's CM7 minus the images so yes is based on 7.2.
     
  10. mr0chris

    mr0chris Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Loving the rom but I have a question about theme manager's exclusion. Is it incompatible with the rom or would I be able to download it from somewhere to have it back?

    If the latter is true does anyone know where I can get it?
     
  11. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male
    Probably but would also include the Theme chooser as you would need it to select the theme or would otherwise need to set it in the build.prop. Easiest thing would be to download CM7 and then just unzip the package and take out the APk's and then put them ware you found them in the extracted CM7 zip. With that said I have done a few things that go beyond what a CM7 Theme can do, not much but could not guarantee adding an additional theme would not make things look a bit funky as after applying you would still have bits of Starship mixed in with other images depending on what theme is used.
     
  12. b_randon14

    b_randon14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    910
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    910
    628
    163
    Pizza Delivery Driver
    Somerset, KY
    Hey chairshot, have you had any issues with connecting to a secured wireless network? I could always connect to my home network, then I added some build prop edits that you had in starship, it was the disabling jni checking in the dalvik vm that specifically caused it, because I added then, and tested out my build and it wouldn't connect to it. I then commented out the ro.kernel.checkjni=0 and rebooted and I could connect. And it's weird cause I added both that and the ro.android.checkjni=0 to the system l.prop but only the ro.kernel.one was in the final build.prop after the rom built!

    I don't know what it was but I just wanted to see if you ever had any issues with it!
     
  13. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male
    I had experienced the same with adding ro.android.checkjni=0 to the system Prop and it not showing in the build.prop after building. Think I remembered running getprop in the terminal and not seeing it set either. I eventually found ware the value is set in the build directory a few lines above ware the dalvik flags are set. I can let you know when I get home from work in an hour or so as it looks like I did not add to my Github.

    Edit: was build/core/main.mk

    So far I have not run into an issue with connecting with a secured wireless network, that I have been told about anyway. I am currently connected to a secured network at work but could be other variables as we store allot of data for other companies and have been told the network is far from what could be considered a standard set-up.
     
  14. b_randon14

    b_randon14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    910
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    910
    628
    163
    Pizza Delivery Driver
    Somerset, KY
    Yeah mine is on a simple hone network setup using time Warner cable internet, an old cable modem and an even older Linksys router with a wpa2 security setup on it. Alright yeah let me know how you fixed that!
     
  15. b_randon14

    b_randon14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    910
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    910
    628
    163
    Pizza Delivery Driver
    Somerset, KY
    Well it appears the problem is deeper. It connected fine to my network yesterday after commenting out that line, but now it won't connect to any network and the line in the build.prop is still commented out. It seems to be a dhcp issue cause I'm getting dhcp time out errors in the logcat.

    I have no clue and it could have been an upstreamchange I pulled in causing this aswell!
     
  16. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male
    I did my forks around the 4th and planned on tackling upstream over the weekend. From what I hear it can get a bit messy at times, guess I will soon find out.
     
  17. alliedbass

    alliedbass Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 12, 2012

    Mar 12, 2012
    2
    0
    5
    Thanks a bunch. I have this running with GoLauncher EX and Antutu and I am loving it. Very crisp very nice very rejuvenating for the phone.:D:D:D
     
  18. ShinHadoukenX

    ShinHadoukenX Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Feb 9, 2012

    Feb 9, 2012
    19
    1
    16
    Hey chairshot. I'm currently using your rom. When I try to send a video message it says that my size limit has been reached. I switch to mms before recording and it's less than 30 seconds long. Any advice on how to fix that?
     
  19. b_randon14

    b_randon14 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    910
    Joined:
    Aug 13, 2011

    Aug 13, 2011
    910
    628
    163
    Pizza Delivery Driver
    Somerset, KY
    Yeah pulling in upstream changes can be pretty bad! Lol merge conflicts suck! But usually got ain't too bad but even if it builds right there can be underlying issues from some of the changes.

    I pull alot from the cm gerrit review to to pull in unmerged changes and fixes people have added!
     
    Chairshot215 likes this.
  20. MikeRL

    MikeRL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    450
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    450
    194
    68
    Male
    College Student
    A new version of Play Music just hit the Play Store. Any chance of integrating in the update with the next release?
     
  21. dsmryder

    dsmryder Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,418
    Joined:
    May 28, 2011

    May 28, 2011
    2,418
    502
    213
    mechanic
    NE Florida
    Wouldn't Play Music update through the PlayStore like normal? Or do you mean updating the gapps?
     
  22. MikeRL

    MikeRL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    450
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    450
    194
    68
    Male
    College Student
    For some reason, it doesn't show up under the Play Store. Does it show up there for you? UPDATE: I still cannot update it through the Play Store, I had to replace it with a newer version from the web (just Google it). Would be nice if Chairshot could include the updated Music APK whenever a new one comes out, if possible.
     
  23. Chairshot215

    Chairshot215 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #97
    Points:
    173
    Posts:
    767
    Joined:
    Aug 20, 2011

    Aug 20, 2011
    767
    669
    173
    Male

    Yes and thanks for looking out, was just about to say this will be the last Starship build until the completion of CM7.2.0 when I saw this and recompiled. Pretty much deleted the old APK and it showed in the Market so I downloaded and swapped out the APK's. Needed to re-sync my music but worked fine after.

    Going to put things on hold and see if I cant make myself useful with CM7.2.0. Probably not so much but is a good opportunity to familiarize myself with Device Files. With that said this build along with the previous GPS.conf fix also contains G60's BoardConfig fix as a gimps into the future for CM7, so make sure you give thanks to the Madman for all the hard work he has been doing and in the immortal words of Sean Price, P!.


    Now I'm on my Kindle in the dark, dam nature.

    Also, old music apk I took when i decompiled the Razor stock Rom so probably why it had not updated. New one was downloaded from the market and will probably update on its own going forward.
     
    MikeRL likes this.
  24. MikeRL

    MikeRL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    450
    Joined:
    Apr 8, 2012

    Apr 8, 2012
    450
    194
    68
    Male
    College Student
    I've already thanked him with donations, and also, good luck wrestling those device files!
     
    g60madman and Chairshot215 like this.
  25. hitmentip

    hitmentip Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    93
    Joined:
    Mar 10, 2012

    Mar 10, 2012
    93
    9
    16
    None
    Rohnert Park, CA
    Okay its a very good rom but the cm7 theme.apk was not there so i had to get it out of one of my backups. it would be great if u could add that too the next update..also Instagram does not work on your rom it says that the camera requirements does not meet..and i use alot of instagram...so idk if u can fix that or not..but over all its a very good rom
     

Share This Page

Loading...