1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM] UD 3.0.0. beta released (GB)

Discussion in 'Android Devices' started by Quinolin, Jan 6, 2011.

  1. barry99705

    barry99705 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    876
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Gps was working for me.
     

    Advertisement

    alnova1 likes this.
  2. alnova1

    alnova1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    555
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    555
    27
    68
    Virginia
    Thanks..I might try another wipe and install.
     
  3. alnova1

    alnova1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    555
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    555
    27
    68
    Virginia
    Thats weird..I did a backup so I could redo 3.0 again and after reboot I have GPS..oh the wonderful world of beta's...:D
     
  4. SNeitzel

    SNeitzel Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    637
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    637
    102
    93
    Anybody else not a fan of the way the apps in the drawer scroll off of the top and bottom of the screen?
    Neat effect but seemed very laggy to me.
     
  5. alnova1

    alnova1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    555
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    555
    27
    68
    Virginia
    Not laggy for me and I love it...Stock...:D
     
  6. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
     #46
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    OK, that is the default 3D home screen that was introduced in 2.1 / 2.2 (I think it was Eclair 2.1.x but it might not have made it until 2.2 ForYo).

    If you don't like it turn it off - or else use a third party launcher such as ADW or Launcher Pro. Both of those have the ability to disable the 3D home screen as well (LP comes with it disabled by default, ADW may, I don't know b/c I've never used it).
     
  7. breadnatty08

    breadnatty08 pain rustique
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    19,889
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    19,889
    6,121
    1,413
    District of Columbia
    Yeah, it came in Eclair, but I believe it was only for the N1, and phones beyond it. The OG never got the 3D app drawer, just the live WPs. I think it's actually quite smooth using LPs 3D drawer vs. the stock launchers'.
     
  8. SinfulDragon

    SinfulDragon Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    614
    Joined:
    Jan 6, 2010

    Jan 6, 2010
    614
    36
    88
    Network Admin
    Indiana
    GPS Working without issue.

    Did run into the airplane mode switch needed after a call. I'm ok with it actually.... odd. Everything else is simply so fast and smooth that this one thing just doesn't annoy me enough to remove the ROM
     
    johnlgalt likes this.
  9. barry99705

    barry99705 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    876
    Joined:
    Nov 9, 2009

    I was getting occaisonal reboots. Couldn't pin down what was causing it though. Once was just scrolling in tweetdeck, and another time was fireing up the music player while in the car dock.
     
  10. Liebensaft

    Liebensaft Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    61
    8
    16
    The Dirty T
    Same here. The only things wrong with this ROM, from my experience, are the auto-brightness not working and the data dropping out after phone calls. It's a really easy fix though, considering I already used the handy power widget on one of my home screens. All I did was put the brightness adjustment and airplane mode button on it, and since I'm not making more than 5-10 calls a day at most, it doesn't really get me down. Everything else about this ROM is just awesome. Super fast, looks great, almost never have any lag issues, no random reboots, GPS and navigation work, all of my apps came back from the market, etc. Great stuff and I really can't wait for the last few bugs to get figured out. I've been checking threads on this ROM constantly. Exciting stuff!
     
    johnlgalt likes this.
  11. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
     #46
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Apparently a new build was pushed out early this morning but the DL link is leading to a 404 error (complete with cute little Shockwave Flash page).

    More when it comes back up. The version number hasn't changed, and neither has the changelog (from what I can tell) so I'm not sure why it was pushed this morning...or why it is not there now.
     
  12. vincentp

    vincentp Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,640
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,640
    59
    128
    Mortgage Underwriter
    Rochester, NY
    Tried this ROM for a day. Loved it for the most part, unfortunately it's not suitable for daily use. Many people have been reporting 3G drops, and I was getting them in spades. Every 10-15 minutes the phone would lose data entirely (3G and 1X). My typical solutions (toggling WiFi, toggling Data, toggling Airplane Mode) did not work, so I found myself rebooting the phone 3-4 times per hour just to get a data connection back which only proceeded to work for another 15 minutes or so, if I was lucky.

    I'll definitely go back to it once this issue has been resolved.
     
  13. Liebensaft

    Liebensaft Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    61
    8
    16
    The Dirty T
    Is it from UD or the thread on droidforums (which I've noticed you posting in ;) )? I only tried one of Jeff's builds but it was buggier for me than this one is, so I went back to Froyo before giving this one a shot. I've always been a UD fan in the past and this ROM is nearly perfect as well.
     
  14. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
     #46
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    I'm one of the extremely few lucky ones in that this is not occurring for me at all, thus far. Of course, I am on WiFi at home, and with the wintry weather we had last night this is my 4th day at home continuously...

    From the UD thread. I tried Jeff's also, but the UD beta is already chock full of stuff that makes my phone usable again, even with tons of apps installed.
     
  15. Quinolin

    Quinolin Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    62
    Joined:
    Aug 15, 2010

    Aug 15, 2010
    62
    21
    18
    Pennsylvania
    I could get the updated beta (last updated today, 1/10, @ 5:34pm) from UD forum. The ftp link on DF appears to work as well.

    From what I saw on UD-forum, the dropped call issue is still unresolved.

    edit: updated OP with current change log
     
  16. ronaldramsayii

    ronaldramsayii Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    588
    Joined:
    Mar 31, 2010

    Mar 31, 2010
    588
    118
    93
    Entrepreneur
    Atlanta
    Yeah John I don't see a changelog either. I don't know what's different in the update. I did notice Nexus S is now on the list, or maybe it's been there a while....It's odd there's no changelog if there's an update
     
  17. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,118
    Posts:
    13,886
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,886
    14,060
    2,118
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    The only thing BlackDroid did was replace a broken link with the same beta. Nothing has changed in UD3 (YET).
     
  18. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
     #46
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Yeah, that is yet another update. The previous one showed the file had been updated this morning at 12:54 AM

    To be more precise, I'm seeing the same Changelog as before.

    Hmm, interesting. The file sizes and the File hashes are the same as well....

    Same file most definitely. Hence the lack of a new changelog / version change.

    Thanks, Chief.
     
  19. vincentp

    vincentp Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,640
    Joined:
    Nov 11, 2009

    Nov 11, 2009
    1,640
    59
    128
    Mortgage Underwriter
    Rochester, NY
    I'm starting to wonder if there's a new baseband that's supposed to be out that would fix this. Maybe a piece of the puzzle is missing.
     
  20. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
     #46
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    If there was everyone would have jumped on it by now. Remember, GB has been released to AOSP, but has not been officially released for the DROID.
     
  21. barry99705

    barry99705 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    876
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Anybody get ad blocking working? The adfree app gives a java io error and the ultimate settings doesn't do anything.
     
  22. corrado_driver

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    24
    0
    15
    I know where to get it it wont install The problem is you need to uninstall the launcher that comes with the ROM. I swapped back to 2.5 since I was having issues with reboots and not all programs worked or downloaded.

    Larry
     
  23. barry99705

    barry99705 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    876
    Joined:
    Nov 9, 2009


    No you don't. It should just install. Next time you hit the home button it will ask which one.
     
  24. corrado_driver

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    24
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    24
    0
    15

    It gets a signed error and wont install
     
  25. JamisonMP

    JamisonMP Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Jul 30, 2010

    Jul 30, 2010
    27
    2
    16
    Does this have native FLAC support?

    Edit: No, it sure doesn't. Andless doesen't work in 2.3 either. What a bummer. Anyone know how to integrate it in there?
     

Share This Page

Loading...