1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][Unofficial] MoKeeOS v71.2 for Moto E4 Plus "owens"

Discussion in 'Android Devices' started by bcrichster, Apr 20, 2018.

  1. bcrichster

    bcrichster Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    6,083
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    6,083
    4,275
    713
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    ----- Moto E4 Plus "owens" -----
    ----- XT1775 METRO/T-MO -----
    ----- XT1776 SPRINT/BOOST/VM -----

    MoKee OS !!
    MoKee.jpeg
    For real tho, this one is a trip, very foreign and unusual but I figured I'd share.
    What is MoKee OS?
    MoKee Open Source is based on the Google AOSP. We update our source code frequently to keep up with the latest development, and not forgetting to merge in special features of our own at the same time.

    A small group of people from around the world who are interested in Android launched this project on the 12th of December 2012, and is committed to make this ROM better and better. Like most contributors of open source projects (Omni, CyanogenMod, Slim AOSPA etc), we are doing all these in our free time as our passion...


    Since this project is open source, anyone interested can participate in the development (maintain new devices, contribute code etc). Newcomers are always welcomed!

    Read here for developer application: http://www.mokeedev.com/en/developer-application, you can host your unofficial MoKee builds on our server!

    Device:
    Tree - https://github.com/Bcrichster/android_device_motorola
    Kernel - https://github.com/Bcrichster/android_kernel_motorola_msm8937
    Vendor - https://github.com/Bcrichster/proprietary_vendor_motorola

    ROM Source -
    https://github.com/MoKee/android/tree/mkn-mr1
    android_device_qcom_common -
    https://github.com/LineageOS/android_device_qcom_common/tree/cm-14.1
    android_external_bson -
    https://github.com/LineageOS/android_external_bson/tree/cm-14.1
    android_external_sony_boringssl_compat -
    https://github.com/LineageOS/android_external_sony_boringssl-compat/tree/cm-14.1
    android_external_stlport -
    https://github.com/LineageOS/android_external_stlport/tree/cm-14.1

    Other Links:
    https://plus.google.com/communities/112433388317801966872

    Screenshot_20180419-174605.png
    Screenshot_20180419-174610.png
    Screenshot_20180419-174639.png

    Credits:
    ~ @phenomx4
    ~ @hroark13
    ~ @devilschild26
    ~ @SeanStar
    ~ @amarc78
    ~ @arkansawdave74
    ~ Boost Mobile

    * What Works:
    - Everything, I think.

    * What Doesn't:
    - Not sure, lemme know

    Downloads: https://www.androidfilehost.com/?fid=1322778262903988149



    No Xposed:
    https://www.androidfilehost.com/?fid=1322778262903988166


    GAPPS: Use version 7.1-arm
    http://opengapps.org


    While donating is not required to use this ROM, it's certainly appreciated.
    DONATIONS:
    https://www.paypal.me/bcrichster

    .
    .
    .
    .
    .
     

    Advertisement

    #1 bcrichster, Apr 20, 2018
    Last edited: Aug 22, 2018
  2. bcrichster

    bcrichster Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    6,083
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    6,083
    4,275
    713
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    NOTICE:
    When booting any ROM for the 1st time, it is ALWAYS best to leave the device alone for about 5-10mins after home screen is visible to allow the rest of the System finish expanding & catch up

    You'll notice that the ROM boots in Japanese or something, just don't worry: Wait a few moments and press the bottom right arrow, then the OS will detect your SIM being English and automatically convert the ROM to something more like what we read, Lol
     
    #2 bcrichster, Apr 20, 2018
    Last edited: Apr 30, 2018
  3. Thunderdr

    Thunderdr No-Posting Probation
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    22
    Joined:
    Apr 17, 2018

    Apr 17, 2018
    22
    11
    26
    Thanks bcrichster. I'm testing it out as usual. So far so good.

    I had a major problem at the start though. For some reason, when the rom first booted it was in Chinese. I played HELL trying to switch the rom to English.

    I had an idea of how to switch it to English but I couldn't read anything to get to the settings I needed to get to.

    I don't know if anyone else is experiencing this or not..

    I think you should make a tutorial on how to switch back to English in case other people experience this
     
  4. bcrichster

    bcrichster Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    6,083
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    6,083
    4,275
    713
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    It wasn't an issue, just let it sit for a few mins after boot and simply hit the text on bottom right, then the OS will detect English (USA) SIM and translate everything.. Carry on, Lol
    P.S: You should ALWAYS let the device sit for about 10mins after boot, to fully expand
     
  5. Thunderdr

    Thunderdr No-Posting Probation
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    22
    Joined:
    Apr 17, 2018

    Apr 17, 2018
    22
    11
    26
    I took it as an issue because no rom I've ever used boot into Chinese a language. I spent about an hour trying to locate the right settings. I've sideloaded every rom you've posted and I've done it perfectly. This rom, however, had some troubles being sideloaded. I ran into a "could not mount" error even though it loaded anyway, it still baffled me.

    The sound seems to be an issue as well. It'll sometimes seemingly fade in and out. Going from low to high. It's not as robust as it should be. Not even with Dolby and some other sound mods combined. I have to put the sound up on this rom to the max just to achieve half of the sound on any other rom.
     
  6. bcrichster

    bcrichster Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    6,083
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    6,083
    4,275
    713
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Wow, Lol. I'm not gonna go too deep into fixing much on this ROM tho. It was an oddball I played with, already wiped the repo from the PC to make room for other stuff this week (hint-hint).
     
    #6 bcrichster, Apr 21, 2018
    Last edited: Apr 21, 2018
  7. bcrichster

    bcrichster Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    6,083
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    6,083
    4,275
    713
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    Post #2 updated with language barrier workaround. ;)
     
  8. tom1957

    tom1957 Newbie
    Rank:
     #465
    Points:
    28
    Posts:
    25
    Joined:
    Dec 12, 2014

    Dec 12, 2014
    25
    14
    28
    I was playing around with this Rom, and changed the language in the build prop to en-US in my surprise it would not let me install Gapps. Just an observation
     
  9. bcrichster

    bcrichster Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    6,083
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    6,083
    4,275
    713
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    1. Because modifying the build.props broke the 'Certification' Google looks for.
    2. Just allow the device a cpl mins to read the SIMcard after boot and it should automatically change the language to English-US.. It did for me
     
    #9 bcrichster, Jul 6, 2018
    Last edited: Jul 6, 2018
  10. bcrichster

    bcrichster Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
     #33
    Points:
    713
    Posts:
    6,083
    Joined:
    Jan 23, 2013

    Jan 23, 2013
    6,083
    4,275
    713
    Male
    Electrical, Electronics
    Florida
    OP updated new builds with August 2018 security patch updates, as well as a build option WITHOUT Xposed since some ppl complain about SafetyNet issues in their G+ community.. Enjoy.
    Edit: BTW, no Magisk included in these latest builds
     
    #10 bcrichster, Aug 22, 2018
    Last edited: Aug 22, 2018

Share This Page

Loading...