1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Thread Status:
Not open for further replies.

[ROM] Velocity V0.2 | LG Ally | Big Release | Fast | Android 2.1 | Stable

Discussion in 'Archived Threads' started by Trident, Sep 14, 2010.

  1. Trident

    Trident Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,035
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    3,035
    2,307
    333
    I wear many hats
    Virginia Beach, VA
    You have to press the call, menu, and end buttons. Try that.
     

    Advertisement

  2. Jedii

    Jedii Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,112
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    1,112
    257
    183
    Analyst
    Arkansas
    Trident,

    Great work man. This is a much needed ROM for the Ally. Finally the phone runs more like a high range device. Dont feel like the Ally is behind so much now! Thanks for the time/effort you put into this for us!
     
    Trident likes this.
  3. fltblkvic

    fltblkvic Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    113
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    113
    27
    43
    College Student
    Terryville, CT 06786
    yeah i was freaking out a little there sorry, i think i need to install from sd it was the only way i could get 0.1.1 loaded too, but thank you for the quick reply. I will let you know how it goes! :eek:
     
  4. GRZLA

    GRZLA Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    527
    Joined:
    Aug 20, 2010

    Aug 20, 2010
    527
    211
    93
    Grand Prairie, TX
    Just tried out the multitouch keyboard, and the ampersand key is messed up. Other than that, another great Velocity release.

    Also, would it be possible to get a metamorph file for the entire ROM? I would love to 100% theme this beauty out.
     
  5. phillip_viado

    phillip_viado Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    244
    Joined:
    Aug 26, 2010

    Aug 26, 2010
    244
    63
    53
    Las Vegas
    how can i get the default wallpaper of velocity v0.2 onto my computer
     
  6. mattgaitan

    mattgaitan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    113
    Joined:
    Aug 18, 2010

    Aug 18, 2010
    113
    9
    36
    California
    good to know, i didn't wanna have to try to find a fix myself :p
     
  7. AlexMason

    AlexMason Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    118
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    118
    14
    38
    I have no idea what happened but as soon as my phone turned on it went wacko after installing this threw rom manager i acore setupwizard gapps nothing are working they are force closing
     
  8. mattgaitan

    mattgaitan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    113
    Joined:
    Aug 18, 2010

    Aug 18, 2010
    113
    9
    36
    California
    try clearing your cache + data + dalvik cache then reinstalling the rom
     
  9. AlexMason

    AlexMason Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    118
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    118
    14
    38
    actually it seems that rom manager did not download but tried to install it anyways messing up everything
     
  10. mattgaitan

    mattgaitan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    113
    Joined:
    Aug 18, 2010

    Aug 18, 2010
    113
    9
    36
    California
    odd, i'd just do a direct download, put it on the root of your sd card, and boot into recovery by holding the call, menu, and end buttons, then try installing that way after clearing your cache, data, and dalvik cache
     
  11. dixonba

    dixonba Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    56
    7
    16
    is there any improvement to the led notifications on this rom? The stock rom has cruddy notifications blinks that are like 30 seconds apart.
     
  12. fltblkvic

    fltblkvic Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    113
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    113
    27
    43
    College Student
    Terryville, CT 06786
    I had the same thing happen and what I did was freak out! I just couldn't believe that I did something wrong or that I bricked my phone. i couldn't even remember how to get in to the recovery menu! I posted almost exactly what you did, all the apps and coms that had forced closed. Trident was all over it though and helped me remember what I already knew (press call, menu, and end buttons at the same time). After that I was able to recover to the stock rom (always make a back-up, mine's on a separate sd card), copied the V0.2 to my sd card, went into Rom Manager, reflashed Clockwork Recovery Mod and selected "reboot into Recovery". Once it did I went through and wiped everything, data/facory reset, cache partition, went into advanced and wiped dalvik cache, hell i even wiped the battery stats (just for good measure)! once done I selected reboot recovery, again for good measure, and chose "install zip from sdcard". "Choose zip from sdcard" and selected "velocity_0.2_release.zip". After it installed everything was A-OK!!! I love this rom!!! I think where I screwed up was by trying to do just the Rom Manager install rather than from the recovery menu, mostly because I think it doesn't clear all the data and caches, specifically the dalvik cache, properly. I hope this helps you out because this rom is "awesomazing"!! All I ask is that when you get it up and going toss Trident a bone for all his hard work! The man likes Redbull and no matter where you go, they still want cash for'em! Thank you's are great but they don't buy an awful lot of Redbull these days! I get paid on Friday at about 3 AM (california banking), so you can bet I'm donating at 3:01 AM!! Thank you again Trident for the ROM and for the steadying voice in my time of distress!!:D
     
    wgbeatty likes this.
  13. justlevine

    justlevine Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Sep 7, 2010

    Sep 7, 2010
    7
    0
    5
    So far a couple of times the home screen icons have been displaying 1.5 times (translation: it shows the clickable icon, and then the whitespace in between lines shows the top half of the shortcut again).
    After 5 minutes or so each time, the home screen forced closed and fixed it.
     
  14. cb3p0

    cb3p0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    91
    Joined:
    Sep 1, 2010

    Sep 1, 2010
    91
    0
    15
    How do i use the scripts. When i enter in rm to remove i get a$ then nothing is deleted
     
  15. Gink

    Gink Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    233
    Joined:
    Feb 14, 2010

    Feb 14, 2010
    233
    11
    38
    Bronco Nation
    I second this question: I type in "office" and then hit the "enter" key. It shows my options as -rm to remove and -cp to restore.

    I type "rm" and then "enter" and it gives me a line that says:
    "rm [-rR] <target>"

    Is that what's it's supposed to say? Now what? Office isn't removed...
     
  16. GRZLA

    GRZLA Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    527
    Joined:
    Aug 20, 2010

    Aug 20, 2010
    527
    211
    93
    Grand Prairie, TX
    This is how you remove a default app from terminal.

    su
    <application> -rm
     
    Gink likes this.
  17. ourich11

    ourich11 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    1
    0
    5
    boring
    at home
    Thanks for your hard work trident and any others involved. Love the rom and will be buyin ya a Monster!
     
  18. aceamna0455

    aceamna0455 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 8, 2010

    Sep 8, 2010
    5
    0
    5
    anyone else having trouble getting into recovery mode after velocity install

    Edit: Recovery was broken fixed it and it worked just fine
     
  19. aceamna0455

    aceamna0455 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 8, 2010

    Sep 8, 2010
    5
    0
    5
    DAMN.....I love launcher pro but it seems to have removed the black notification bar or it may have been the standard android theme i downloaded and installed any way to know which did this and if its possible to get it back???

    EDIT: ok its the stock theme i downloaded can i get the .zip for the Velocity theme pls
     
  20. Trident

    Trident Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,035
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    3,035
    2,307
    333
    I wear many hats
    Virginia Beach, VA
    You'll have to reflash the ROM. I don't have the Velocity theme in an .zip.
     
  21. Trident

    Trident Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    3,035
    Joined:
    Jan 20, 2010

    Jan 20, 2010
    3,035
    2,307
    333
    I wear many hats
    Virginia Beach, VA
  22. turbine

    turbine Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    29
    2
    16
    Very nice, installed today, going to play around with it after work. Thanks again for your hard work, when I got some extra money I'll donate!
     
    Trident likes this.
  23. jamesnmandy

    jamesnmandy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    343
    Joined:
    Sep 3, 2010

    Sep 3, 2010
    343
    34
    43
    not working for me, did it the "easy" way all through Rom Manager and i got a constant force close neverending.......had to battery pull and restore
     
  24. fltblkvic

    fltblkvic Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    113
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    113
    27
    43
    College Student
    Terryville, CT 06786
    Just was playing around today and noticed that the onscreen keyboard doesn't respond when in a think free office word document. The keyboard itself works... exactly like a computer keyboard (for instance, to capitalize a letter you have to hold the caps key while pressing the letter). It's not like a huge deal, but just something I noticed. It's so fast though......... so fast!
     
  25. aceamna0455

    aceamna0455 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 8, 2010

    Sep 8, 2010
    5
    0
    5
    well after a few hours of playing i have to say you've out done your self. this makes the phone usable and down right fun. any way to work in Fightspit's Battery MOD with the EVO BlackBar hack???? and whats the eta for OC
     

Share This Page

Loading...