1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [ROM][WIP][4.4.2] CyanogenMod 11.0

Discussion in 'Android Devices' started by EagerestWolf, Jan 20, 2014.

  1. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    This will soon be the home of Cyanogenmod 11.0 for the Huawei Valiant. Cyanogenmod 11 for those who are unaware is based on Android 4.4.2 KitKat. This post is going to provide you with a setup guide for the ROM.

    Download: COMING SOON!
    Google Apps: http://d-h.st/EIM
     

    Advertisement

  2. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    More coming soon...
     
  3. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

  4. androidz305

    androidz305 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    20
    3
    16
    Miami, FL
    thanks for your hard work.
     
    EagerestWolf likes this.
  5. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    I try. I just do what I enjoy. It is always nice when what you enjoy is also appreciated
     
  6. androidz305

    androidz305 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    20
    3
    16
    Miami, FL
    I thought this wasn't gonna happen. since this phone isn't really that popular is cwm safe to install what doesn't work?
     
  7. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    Clockworkmod is completely safe to install. I have it on my phone, which is my daily driver. At this time, you cannot install ROMS from the internal SD Card or HWUserData partition, and it has a weird screen jumping issue, although it works fine.
     
    androidz305 likes this.
  8. Spec2nirvash

    VIP Member
    Rank:
     #90
    Points:
    233
    Posts:
    1,753
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    1,753
    710
    233
    MA
    @a305: It sounds like it will work the same as the Premia CWM. May not be perfect but... Wiping partitions/dalvik, making/restoring backup images are all that is needed to pave the way for flashing custom ROMs! I almost s--- myself when I came home saw this thread here today :D Thanks wolf!!
     
    EagerestWolf likes this.
  9. androidz305

    androidz305 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    20
    3
    16
    Miami, FL
    Lol I know I checked this forum daily to see development was being made on this phone. I wish there was a way I can help but I don't know much about ROM development.
     
  10. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    And suddenly you see not only recovery but also a ROM in progress.
     
  11. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    As for your question. There is nothing you need to do to help. Having multiple people on a project only makes it more confusing.
     
  12. DeadDude

    DeadDude Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    342
    Joined:
    Jan 16, 2014

    Jan 16, 2014
    342
    51
    73
    check the other thread about diff you made.

    posted it all
     
    EagerestWolf likes this.
  13. DeadDude

    DeadDude Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    342
    Joined:
    Jan 16, 2014

    Jan 16, 2014
    342
    51
    73
    Forgive me, you know I'm n00b.

    Is this far enough along to make a ROM backup?
    I don't care YET about loading mods through zip files, I like manual mode. Heh.

    Think I'll be reinstalling my laptop today... Ubuntu 13 and 7 64bit. Sounds like Linux would be a more consistent environment... agree?
     
  14. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    Without a doubt.
     
    DeadDude likes this.
  15. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    As for being far enough along for ROM backup...no. I cannot even get it to install yet
     
  16. rbheromax

    rbheromax Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,927
    Joined:
    Sep 22, 2012

    Sep 22, 2012
    1,927
    443
    163
    Male
    High School Student
    Columbia, South Carolina
  17. androidz305

    androidz305 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    20
    3
    16
    Miami, FL
    Thank you guys can't wait for the final product.
     
  18. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    So yeah, I've had this one under wraps for a while because I don't want a billion inbox messages about it, but I gave up on CyanogenMod 10.1 a while ago, I have been working on 11.0 cause I like KitKat better than Jellybean. Bear in mind, this is a very slow ROM to develop. I have no .manufacturer support for KitKat at all, so now I am pretty much Huawei approaching a blank slate, except they have an entire team of programmers. I am working solo.
     
  19. androidz305

    androidz305 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    20
    3
    16
    Miami, FL
    How can I change my softkeys to ics blue thanks?
     
  20. EagerestWolf

    EagerestWolf Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    282
    Joined:
    Nov 28, 2012

    I am not certain you can. Those are hard-coded white
     
    androidz305 likes this.
  21. rbheromax

    rbheromax Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,927
    Joined:
    Sep 22, 2012

    Sep 22, 2012
    1,927
    443
    163
    Male
    High School Student
    Columbia, South Carolina
    you can mod framework-res.apk to do so.
    if anyone wants me to do this, upload your framework-res.apk somewhere and give me the link so i can download and make changes
     
    androidz305 likes this.
  22. DeadDude

    DeadDude Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    342
    Joined:
    Jan 16, 2014

    Jan 16, 2014
    342
    51
    73
    I don't think I understand what soft keys are...

    Aren't them the three buttons built in? Back, Home, Settings?
    I didn't think they were colorable?

    Or did they activate the _navigation bar_?
     
  23. rbheromax

    rbheromax Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,927
    Joined:
    Sep 22, 2012

    Sep 22, 2012
    1,927
    443
    163
    Male
    High School Student
    Columbia, South Carolina
    i think he means the soft keys as in the nexus like keys that are "on-screen"

    if not enabled by default....you can add this line either /system/build.prop or /data/local.prop to enable soft keys

    Code (Text):
    1.  
    2. qemu.hw.mainkeys=0
    3.  
    and then reboot
     
    androidz305 likes this.
  24. DeadDude

    DeadDude Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    342
    Joined:
    Jan 16, 2014

    Jan 16, 2014
    342
    51
    73
    Gotcha.

    I've been playing around with Xposed... pretty slick what is possible.
     
  25. androidz305

    androidz305 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 6, 2012

    Jun 6, 2012
    20
    3
    16
    Miami, FL
    I meant the three buttons at the already there not the onscreen buttons. Thanks for for the help.
     

Share This Page

Loading...