1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Root access with super one click

Discussion in 'Android Devices' started by Mr. Ed, Sep 2, 2011.

  1. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    Looks like the Thrill can be rooted right away via Super One Click.

    I will try it in a bit... here is a video someone put on youtube

    [APP]SuperOneClick v2.1.1 (Finally fixed!) - xda-developers

    you will need the drivers
    http://www.lg.com/us/products/documents/LGAndroidDriver_Ver_1.0_All.exe

    Thanks Maerlem!



    and of course..the big curious question...how easy can we get O3d roms ported over...

    I will post what I find, as I find it. I will not be doing much until I can get Clockwork mod on it. I will have to hit up Rom Manager and see if they have something for it yet.
     

    Advertisement

  2. Gr8Danes

    Gr8Danes Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    Nov 4, 2010

    Nov 4, 2010
    65
    1
    16
    Mr. Ed likes this.
  3. tmoca

    tmoca Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 6, 2011

    Sep 6, 2011
    13
    0
    15
    I just picked up the Thrill the other day and would like to give a root a try. I just have a couple basic questions that I hope someone would be kind enough to shed some light on.

    I don't plan on running any custom roms. I basically want to either uninstall or disable bloatware. To accomplish this is all I have to do is get root?

    Also, once ATT puts out the 2.3 update, how do I get that? Do I have to unroot, then update?

    I have no problem hard resetting...so after I root and the new update comes, could I just do the following...


    Hard reset (assuming this removes root)
    Run the ATT update
    Re-Root

    Would this work?

    Finally if I do root and remove apps, will a hard reset restore all deleted apps as well as unroot it?

    Thanks in advance for any help/advice any one can give this noob.

    -C
     
  4. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    You would do these steps

    Root
    Use titanium backup to FREEZE bloat


    Thaw bloat
    Unroot
    Update

    Really root
     
    tmoca likes this.
  5. tmoca

    tmoca Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 6, 2011

    Sep 6, 2011
    13
    0
    15


    So I am FREEZING apps not deleting them.???

    Does a hard reset restore the apps as well as unroot the phone?

    I know that this was the case back with my W6.5 phone.
     
  6. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    A hard reset will not unroot the phone....though I do believe it will restore the apps to thawed status.

    to unroot you will need to use the "unroot" option in super one click
     
    tmoca likes this.
  7. tmoca

    tmoca Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 6, 2011

    Sep 6, 2011
    13
    0
    15

    Cool. Thanks so much for all of your help. I am still learning and still gathering info before I take the plunge. I might just wait a few days to see if AT&T finally release the update to 2.3 before I try to root that way I don't have to deal with the un-rooting to apply the update.

    I can't thank you and enough for all your input.

    -C
     
  8. Mr. Ed

    Mr. Ed Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,675
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    6,675
    1,464
    313
    Phones
    Over Yonder
    Glad to help!!
     
  9. Miggles

    Miggles Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 7, 2011

    Sep 7, 2011
    1
    0
    5
    Just rooted my LG thrill with superoneclick and it worked fine.
    excited to finally have this phone after so many delays :D
     
  10. Tolaam

    Tolaam Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    2
    0
    5
    Hello. I am new to all this stuff, so I would like to know, how safe it is to root LG Thrill?. Got mine few weeks ago, and still thinking about rooting it, coz if it bricks i will have to return to SEw810.
    Thank you, and sorry for bad English.:)
     
  11. Tolaam

    Tolaam Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 16, 2011

    Oct 16, 2011
    2
    0
    5
    Decided to do it anyway. Around 20 seconds and it's done. Helloooo SU :p
     
  12. randallrivy11

    randallrivy11 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Oct 14, 2011

    Oct 14, 2011
    8
    0
    5
    whats the advantages of rooting
     
  13. tmoca

    tmoca Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Sep 6, 2011

    Sep 6, 2011
    13
    0
    15
    What tools did you use to root?

    Does the 3D functionality still work?

    Also, I am STILL waiting for the update before rooting :(
     
  14. eastbayarb

    eastbayarb Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    44
    1
    16
    I have an LG Thrill and trying to root it with Superoneclick and after pressing Root, it says that it's waiting for my device (even though my device is connected, and in USB Debug mode), and just freezes.

    I am running Windows 7 32-bit
     
  15. ShamBoneY

    ShamBoneY Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    2
    0
    5
    Hello peoples.

    Not sure if you guys went through this already but if i do this super one click, what are the downsides to it? if, IF, they come out with the 2.3 update how easy is it to undo? how different is rooting compared to hacking a wii or psp?
     
  16. loki1664

    loki1664 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Aug 17, 2011

    Aug 17, 2011
    3
    0
    5
    Just trying to root my HTC Sensation (UK on O2), using SuperOneClick V2.3.3.0 – I enable usb debugging, unmount the SD card and then hit “root” it completes checks for existing Shellroot and Root all say False. It then starts to shell root when i clicked root, it gets right to the end and says “remounting /system with read-only access…” – it offers to test i click yes, it then advises its sending an SU to phone but nothing happens on phone.

    I go in apps and "superuser" is there but on pressing it, it force closes. On restart it disappears as if i have done a shell root but i definitely pressed "root"??

    Help please

    image of the superoneclick program after completion - ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
     
  17. Alex123sb

    Alex123sb Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 25, 2012

    Mar 25, 2012
    1
    0
    5
    H.B.Fuller
    Illinois U.S.A
    I have been trying to root my lg thrill 4g with superoneclick and it keeps getting frozen on "shell rooing device step #7" I am using superoneclick v2.3.3 and my phone running android version 2.3.5 any help would be great THANKS! P.S I am a "noob" at all this android and rooting business so details would be even better. This where It "stops responding" or freezes http://postimage.org/image/70v5t64jp/
     
  18. Warren488

    Warren488 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 27, 2012

    Mar 27, 2012
    2
    0
    5
    The absolute same thing happens to me please help, i cannot root it keeps stopping at step #7 and says waiting for device
     
  19. burntpiston

    burntpiston Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Mar 25, 2012

    Mar 25, 2012
    3
    0
    5
    Tallahassee, FL
    I am also having the same problem. It gets to step 7 and the program stops responding.
     
Tags:

Share This Page

Loading...