1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Root any device with HTC quickroot

Discussion in 'Android Devices' started by Rxpert83, Sep 11, 2012.

  1. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Thread Starter
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,940
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,940
    13,151
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    I'm not sure I completely understand what this will allow us to do, but theres another root option for EVO 4G LTE users.

    Still reading up on it. More info here when I get it down

    Root any HTC Device with HTC Quick Root – xda-developers


    Option to Flash 'HBOOT' Image after Rooting, even if your device is 'S-ON'!
     

    Advertisement

    Granite1, argedion and ocnbrze like this.
  2. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Thread Starter
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,940
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,940
    13,151
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    Just downloaded it and hooked er up to my phone. I'm not going to run anything since I'm already S-OFF but this is what pops up

    quickroot.png
     
  3. windsorclarenc

    windsorclarenc Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    719
    Joined:
    Nov 6, 2011

    Nov 6, 2011
    719
    629
    163
    Male
    Windham, OH
    Since this allows us to flash an hboot image does this mean that those of us stuck on hboot 1.15 can flash an s-off hboot image?
     
  4. falconey

    falconey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    647
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    647
    410
    123
    Atlanta
    This is interesting. I wonder if this would work for an evo 3d.
     
  5. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
    None
    Points:
    853
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,290
    853
    The Infernal Swamp
    I would be careful downgrading
     
    ocnbrze likes this.
  6. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
    None
    Points:
    853
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,290
    853
    The Infernal Swamp
    Seems to support Windows Only and No Linux Support :(
     
  7. InTheRough

    InTheRough Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    67
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    67
    31
    23
    New wave of returns to Sprint begins......now.
     
    ocnbrze likes this.
  8. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    I highly recommend holding off until we get a good grip on how this works, and the repercussions of flashing a new hboot image with S-On.

    Let's try and read up and see where this heads. :)
     
  9. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Thread Starter
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,940
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,940
    13,151
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    I agree with the above post. I posted this up only to make people aware that there is something else out there. I would not recommend using it until we know more about it. The OP is very vague.



    This is the hope
     
    ocnbrze and Granite1 like this.
  10. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    OK, I found the thread over at XDA for this utility:

    [06 Sep 2012][ICS]Universal Rooting for most ICS phones, Any ROM, now with CWM6 - xda-developers

    I asked if this would work for HTC phones as it seems it's only for Samsung devices. The dev responded that it "SHOULD" work. Only need to use a different version of CWM (that is what they use for the Sammy phones). Question now is, could this be modded to include TWRP (I can't imagine why it couldn't), and will it work for our hboots?

    I'll send some PM's to the heavy hitters (regaw_leinad and the Cap'n maybe even XhausX)and see if this can be used for our phones. :)
     
    Rxpert83 and ocnbrze like this.
  11. CapThrowback

    CapThrowback Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    878
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    878
    1,647
    273
    Male
    Manager
    Pwnnsylvania
    To be honest, I'm not sure either of the tools will work to root the 1.15 & 1.19 HBOOT folks. One of them would have to try it. But I can almost guarantee HBOOT won't be able to be downgraded with it. Unfortunately since I'm on my 4th LTE right now, I won't be trying it, but perhaps someone with the 1.15 or 1.19 can give it a go and report back.

    Those last two HBOOTs are pretty locked down.

    P.S. How come when I post in a thread I'm no longer automatically subscribed to it?
     
  12. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    Crap, I didn't even get to pm you about this. You don't miss much do you. LOL :)

    I was worried about that, hence the advice about patience. I got the same reaction from xHausx over at xda. Still waiting to hear from regaw to see what he thinks as well.

    On the subscription thing, I'm not 100% sure. Are you talking about your regular browser, or tapatalk?
     
  13. CapThrowback

    CapThrowback Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    878
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    878
    1,647
    273
    Male
    Manager
    Pwnnsylvania
    Those are some good guys to ask :).

    And it doesn't automatically subscribe me in Tapatalk or the regular browser (Chrome or IE8), even though the default in my settings is to do so (with no email notification). It's been doing this for a while, actually.
     
    ocnbrze likes this.
  14. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
    None
    Points:
    853
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,290
    853
    The Infernal Swamp
    have you changed your password. A while back there was a security concern here in the forums and Phases asked everyone to change their password. Not sure if its connected or not to your issue but worth a shot if you didn't change it.
     
  15. CapThrowback

    CapThrowback Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    878
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    878
    1,647
    273
    Male
    Manager
    Pwnnsylvania
    I did change it. It may have been around that time that I started having this issue, but I'm not sure how to fix it.
     
  16. falconey

    falconey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    647
    Joined:
    Dec 8, 2010

    Dec 8, 2010
    647
    410
    123
    Atlanta
    Go into your profile via web and select edit options. From there you can change the action you'd like regarding subscription options.
     
  17. CapThrowback

    CapThrowback Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    878
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    878
    1,647
    273
    Male
    Manager
    Pwnnsylvania
    But I don't want to change it. It's already set to automatically subscribe when I post in a thread. The problem is, it's not working.
     
  18. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    I'm going to report your post captain and get the uppers involved. Something isn't jiving and I can't figure it out.

    It's not working on either the browser or TT, correct?
     
    EarlyMon and Rxpert83 like this.
  19. CapThrowback

    CapThrowback Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    878
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    878
    1,647
    273
    Male
    Manager
    Pwnnsylvania
    That is correct.

    Thanks for your help, Granite!
     
  20. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,418
    5,218
    New Mexico, USA
    Cap, do me a favor, set that to other and save then set it back properly and save. I'll check with admin working site bugs and see what they learn.

    +1 thanks to Rocky! :)
     
    argedion and Granite1 like this.

Share This Page

Loading...