1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Root Droid X Froyo with Droid 2 Method

Discussion in 'Android Devices' started by Sheba611, Aug 26, 2010.

  1. Sheba611

    Sheba611 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    112
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    112
    13
    58
    Lancaster, CA
    WARNING: THE DROID 2 ROOT METHOD WAS DEVELOPED BY XDA DEVELOPERS TO ROOT THE DROID 2. THE XDA DEVELOPERS ARE NOT RESPONSIBLE IF YOU USE THIS METHOD ON THE DROID X AND IT DOES NOT WORK OR "BRICKS" YOUR DROID X!

    The method used to root Droid 2 works on Droid X:

    How to root the Droid 2 - xda-developers

    I have successfully used this method to root my Droid X when root was lost when I updated to Froyo. I suggest you only use this method if you have sbf so you can flash back to 2.1 if something goes wrong.

    My PC runs Windows 7 64bit so I had to make some adjustments to get it to work:

    1. Turn off USB debugging and connect Droid X to PC with USB. Wait for drivers to install.
    2. Turn on USB debugging. Wait for drivers to install again.
    3. Put Droid X in Windows Media Sync mode.
    4. Open terminal and change directory to where your adb files are stored. Run "adb devices" to make sure adb can see your Droid X. I also put the "rageagainstthecage-arm5.bin" file in same directory as adb.
    5. After running the complete procedure, turn off phone and do a battery pull.

    I hope this method works for everyone who lost root when they updated to Froyo. And before anyone asks, I did follow the method on alldroid.org for updating to Froyo with root and still lost root.

    Get Motorola USB drivers here
     

    Advertisement

    rpenkar, DrWurm, mruno and 1 other person like this.
  2. jeglinas

    jeglinas Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    34
    3
    16
    Konda hesitant after losing root with update thing..But getting aggravated that i'm not rooted,,,
     
  3. Piiman

    Piiman Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,333
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    2,333
    153
    143
    Then what are you hesitant about? :thinking:
     
  4. jeglinas

    jeglinas Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    34
    3
    16
    I think later on tonight.... when i'm at work and caffineated:D
     
  5. berkisho

    berkisho Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    12
    0
    15
    Central New Jersey
    cannot copy to sd card from command line...

    C:\android\Droid2Root\Droid2Root>adb push Superuser.apk /sdcard/Superuser.apk
    failed to copy 'Superuser.apk' to '/sdcard/Superuser.apk': Permission denied

    I get permission denied; I also cannot read from the /sdcard or /mnt/sdcard the folder appears to be blank.

    USB is in Mass Storage mode, the only mode that gives me the debug icon and connects to adb...

    any help apprecieated.
     
  6. D13

    D13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,088
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    2,088
    234
    143
    Elkridge, Maryland
    it should be in media sync mode, usb storage... the sdcard is mounted
     
  7. mruno

    mruno Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    949
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    949
    180
    103
    Male
    Home
    worked great for me, thanks!
     
  8. berkisho

    berkisho Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    12
    0
    15
    Central New Jersey
    My PC (Win XP) does not recognize ADB in Media sync mode? any ideas?
     
  9. D13

    D13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,088
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    2,088
    234
    143
    Elkridge, Maryland
    ya gotta let it install the drivers with debugging off first then turn debugging on
     
  10. berkisho

    berkisho Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    12
    0
    15
    Central New Jersey
    I have debugging "off", but it does NOT ask me to install drivers for media sync mode????
     
  11. jreed2560

    jreed2560 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,922
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    3,922
    439
    183
    Male
    Sales Specialist/Wireless Consultant
    Tennessee
    I love rooting my phone with my phone. Android Terminal Emulator FTW!
     
  12. Big_Meech

    Big_Meech Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    16
    1
    16
    Full-Time Student, Part-Time Worker
    SC
    worked for me....lil tip when it says it'll kick you DON'T close the terminal just wait and it'll come back.
     
  13. Sheba611

    Sheba611 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    112
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    112
    13
    58
    Lancaster, CA
    You first need to download and install the Motorola USB drivers for the OS you are using. Motorola uses an executable file, so run that first before connecting your DX to the PC. It is also suggested you reboot your PC after running the Motorola program. Turn off USB debugging and connect your DX to PC. All the USB drivers for the DX will automatically install, but it takes a while (you will see the progress in the task bar). When the message pops up that the drivers have installed successfully, then you can turn on USB debugging. On my PC it started the USB driver installation again. I waited for that to complete before opening a terminal window and running the adb commands. I also put my DX in Windows Media Sync mode because adb could not find the DX in PC sync mode. Users on other forums said the PC sync mode still worked for them. ymmv.

    For the first command, run "adb devices" to make sure adb sees your DX. No reason to continue further if you don't see a device or get an error message.
     
  14. Texan08

    Texan08 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 15, 2009

    Dec 15, 2009
    1
    0
    5
    Ok I followed the post to the T all went well it seems, after a battery pull and restart, went into applications clicked on the Superuser Permissions icon it opens but there is nothing but a blank screen with the words Superuser Permissions at the very top.
    should there be something else there.
    Thanks
     
  15. ad720

    ad720 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    260
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    260
    14
    38
    Nothing will be there until you install an app that requires SU permissions.
     
    Texan08 likes this.
  16. firedawg24

    firedawg24 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 7, 2010

    Sep 7, 2010
    2
    0
    25
    were you able to accomplish this with terminal emulator? If so how, I have been looking but no luck yet.
     
  17. jreed2560

    jreed2560 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,922
    Joined:
    Dec 31, 2009

    Dec 31, 2009
    3,922
    439
    183
    Male
    Sales Specialist/Wireless Consultant
    Tennessee
    yeah, I put all the files on the root of my sd card and using the commands from the droid2 root method to push all the files where they needed to be. Worked like a champ!
     
  18. strider51

    strider51 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    4
    2
    6
    And it worked. I might mention that I was previously rooted before on the leaked version of 2.2. BUT... I flashed back to 2.1 today for the official update. After flashing, I no longer had root obviously. And then after the official upgrade, I definitely didn't have root.

    Tried the process as described but just replace:

    [FONT=&quot]cp /sdcard/su /system/bin/su [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]

    with this:

    cp /sdcard/su /system/xbin/su[/FONT]

    AND:


    chmod 4755 /system/bin/su


    with this:


    [FONT=&quot]chmod 4755 /system/xbin/su[/FONT]


    Also, when running the [FONT=&quot]./rageagainstthecage-arm5.bin [/FONT][FONT=&quot], it looked like it wasn't working. I tried it 3 times total. The third time I just left it sitting there at the $ prompt for like 20 minutes. Came back, it was still sitting there and never kicked me out so I figured it didn't work. However, when I came back in, BAM! I had the #.

    And just to be sure, after rebooting, I ran Root Explorer and was able to mount the system folders as rw (instead of read only)

    Sweeeeeeeeeet

    And yes, I just signed up to post this.
    [/FONT]
     
  19. rpenkar

    rpenkar Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    1
    0
    5
    Perfect.

    Took no time at all. Thanks a lot.

    (BTW this was after the OTA update.)
     
  20. RFHavens

    RFHavens Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    7
    0
    5
    Government Service
    NC
    Guys,
    I have completed the OTA this morning and all was well with that. I followed the procedure to get rooted again using the Droid 2 method (5 times so far). I do not get any errors and do see the # after the last adb shell command. Once I exit out of ADB and reboot/batt pull on the phone, I do not have root access as tested with Titanium and Root Explorer not have root access. I also tried closing the ADB from task manager, but still the same results. I did make sure to cp the two files to the xbin folder.

    The Superuser app is in the app drawer as well.

    Any ideas would be great. Thanks, Robert
     
  21. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    Did you reboot?
     
  22. RFHavens

    RFHavens Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    7
    0
    5
    Government Service
    NC
    Yes sure did.
     
  23. Lars

    Lars Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,439
    Joined:
    Mar 24, 2010

    Copy su to the /system/bin folder instead. That's where it belongs there maybe an OTA version of su there already that you need to overwrite.

    You can also install a terminal program and try running the su in /system/xbin to see if you get #. If so it's just a configuration issue not Moto playing new tricks.
     
  24. dmiller2007

    dmiller2007 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,000
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    1,000
    242
    143
    Are they identical commands? I rooted 2.1 using terminal and I prefer using it.
     
  25. RFHavens

    RFHavens Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 13, 2010

    Jul 13, 2010
    7
    0
    5
    Government Service
    NC
    Lars, just did that and rebooted. Not sure if that was it or if it was because of the 7th try, but it is now rooted. Thanks for the help.
     

Share This Page

Loading...