1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root root help please? newbie here...

Discussion in 'Android Devices' started by cjbbowman, Jul 15, 2012.

  1. cjbbowman

    cjbbowman Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 15, 2012

    Jul 15, 2012
    5
    0
    5
    Hey, newbie rooter here...ive never rooted a phone before and i wanted to root mine now...and yes i know all the warnings that go along with it! my TU is running on 2.3.6 android and boost mobile if that matters and i need help rooting it. ive tried different tutorials and none have seemed to work for me. :( so if anyone could please help me out, it would be great! TIA.
     

    Advertisement

  2. BLuFeNiX

    BLuFeNiX Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    209
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    209
    103
    68
  3. cjbbowman

    cjbbowman Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 15, 2012

    Jul 15, 2012
    5
    0
    5
    yeah, i tried it..it got to the point where it said if you dont have this part filled in you messed up somewhere and mine wasnt. so i tried again and it did the same thing...but thank you!
     
  4. Loota

    Loota Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    739
    Joined:
    Feb 3, 2012

    Feb 3, 2012
    739
    487
    123
    Male
    Unemployed Medical Field Service Engineer
    Rockland, NY
    Wait, which part did you get up to?
     
  5. cjbbowman

    cjbbowman Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 15, 2012

    Jul 15, 2012
    5
    0
    5
    i got to the part where you pull up Odin and it says your supposed to have con port number...mine didnt have one?
     
  6. Loota

    Loota Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    739
    Joined:
    Feb 3, 2012

    Feb 3, 2012
    739
    487
    123
    Male
    Unemployed Medical Field Service Engineer
    Rockland, NY
    Did you install the drivers for your phone? Could you please try reinstalling?
     
  7. cjbbowman

    cjbbowman Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 15, 2012

    Jul 15, 2012
    5
    0
    5
    okay i reinstalled drivers and the com port number came up but it just kept running for like 15 minutes and it never said reset just kept saying recovery?
     
  8. Loota

    Loota Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    739
    Joined:
    Feb 3, 2012

    Feb 3, 2012
    739
    487
    123
    Male
    Unemployed Medical Field Service Engineer
    Rockland, NY
    sounds like you may not be in download mode? can you please list what you did step by step (the more detail the better)? otherwise Im just guessing at where its going wrong.
     
  9. cjbbowman

    cjbbowman Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 15, 2012

    Jul 15, 2012
    5
    0
    5
    1. downloaded all the files listed in the video (made sure drivers were installed, and they are)
    2.turned my phone off
    3.put into download mode by holding the power button, volume down button, and camera button until the screen talked about how you could mess up you phone by using custom things, and then i pressed the the volume up button to continue
    4.plugged my phone in the computer
    5.opened Odin
    6.picked the files EXACTLY like the video told to.
    7.hit start
     

Share This Page

Loading...