1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Root is out!!!!!

Discussion in 'Android Devices' started by pingpongboss, Jun 3, 2010.

  1. suprmallet

    suprmallet Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    523
    Joined:
    May 30, 2010

    Finally got root! It seemed that installing HTC Sync helped, because it installed drivers on the computer specific to that phone.

    Edit: Rather, I had root for a while, but was finally able to get to the right recovery screen and flash Froyo.
     

    Advertisement

  2. aliveon2legs

    aliveon2legs Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    316
    Joined:
    May 17, 2010

    May 17, 2010
    316
    37
    63
    pingpongboss - I think I might try to root this weekend. I'm glad to hear the roam indicator issue is fixed. Are there any other quirks that you've run into?

    How are you liking Froyo?
     
  3. pingpongboss

    pingpongboss Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    541
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    541
    278
    113
    Hey, good luck. Make sure you take a look at this page and follow toast's Part 1 and Part 2 HTC EVO helpful/popular threads (Look here First!) - xda-developers

    I've stopped using the Froyo ROM because it broke the camera. I've tried BuglessBeast, Fresh, DamangeControl, and BakedSnack. All are great custom ROMs based on Android 2.1
     
    dgullone likes this.
  4. wakebordr

    wakebordr Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    13
    1
    16
    I did this tutorial and finished it after a few errors but now it is working. I am wondering what the point of rooting and putting the stock rom back on is? I can't figure it out. Any help is appreciated.

    ----------------
    Now playing: Coldplay - Viva la Vida via FoxyTunes
     
  5. GoDDROID

    GoDDROID Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    13
    0
    15
    RETIRED
    Willow Park, Texas
    Hey, I'm trying to do the froyo update but when I get to therecovery screen it just comes up w/ the symbol of the phone w/ the red triangle but that's it. I have to pop the battery out to get the phone on again, does anyone have an idea what could be going on. I hope I gave enough info.
     
  6. dgaf98

    dgaf98 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    77
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    77
    10
    38
    Phoenix

    wakebordr: to have stock rom and be able to remove sprints bloatware.


    GoDDROID: i believe its cause the custom recovery didnt load properly. on that screen you can volume up and power to get to reboot, instead of having to take out battery.
     
  7. GoDDROID

    GoDDROID Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    13
    0
    15
    RETIRED
    Willow Park, Texas
    GoDDROID: i believe its cause the custom recovery didnt load properly. on that screen you can volume up and power to get to reboot, instead of having to take out battery.[/QUOTE]


    Well, I had to pop the battery for so reason that didn't work. I've rooted the phone following xda steps and got evorecovery and couldn't get it done. So I tried rom manager and I see that the adb android sdk is missing. I'm wondering if that is the problem.
     
  8. HopeofCarter

    HopeofCarter Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    121
    Joined:
    Apr 16, 2010

    Apr 16, 2010
    121
    14
    38
    So lets say I root my phone, flash a fresh stock along with maybe Aloysius ontop of it. Can I still get updates from htc? What happens when fryo comes from them? Do I need to go back to how my phone was before?
     
  9. pingpongboss

    pingpongboss Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    541
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    541
    278
    113
    When you install an HTC update, it will most work. But it will most likely remove root and other stuff.
     
  10. alemke22

    alemke22 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    1
    0
    5
    I just got my EVO yesterday and was trying to root it but kept getting a message saying "Main Version is older!" on the white bootloader screen. I'm new to this whole rooting process and don't understand why I'm getting this error, any advice?
     
  11. techniqx

    techniqx Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    27
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    27
    0
    15
    Student
    Baker
    Will there be an updated Stock ROM (rooted) with 1.47.651.1? I cant find any info on this.
     
  12. thundrbird1

    thundrbird1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    25
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    25
    0
    15
    IT Specialist
    SoCal
    I get the same thing. My understanding is that we won't be able to root yet, which is a total bummer :(. Maybe there is an alternate method out!
     
  13. pingpongboss

    pingpongboss Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    541
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    541
    278
    113
    The latest OTA breaks root. Take a look here [Rooting] After using Official OTA_Supersonic_1.47.651.1-1.32.651.6 release - xda-developers

    There is no way to root the OTA currently. Instead of accepting the OTA, you should install a rooted OTA from xda or wait for your favorite custom ROM to include the OTA. If you've already installed the OTA on your phone, you won't be able to get root back for now.
     
  14. DucatiDude

    DucatiDude Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    215
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    215
    44
    43
    I am Unrevoked2 with su permissions. Can I install a rooted OTA onto my phone using a Mac? Thanks.
     
  15. pingpongboss

    pingpongboss Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    541
    Joined:
    Apr 19, 2010

    Apr 19, 2010
    541
    278
    113
  16. JustHere

    JustHere Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 4, 2010

    Jul 4, 2010
    4
    0
    5
    Awesome!!!

    Cant wait to root!

    These guys are geniuses!!

    1 question I know this is dumb for some reason I cant find the answer.

    If for some reason I take my phone back to sprint (since I have light leakage) I can like restore to orig settings correct?
     
  17. mpike78

    mpike78 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Jul 2, 2010

    Jul 2, 2010
    48
    6
    16
    yes, from what ive read just restore and run the ota again and should revert back

     
  18. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    85
    6
    16
    IT Tech
    Sandy, Utah
    I was just thinking how confusing it must be to see a thread titled "Root is out!!!!" when everyone is waiting for a 2.2 root. I bet changing the title would stop a lot of un-needed, "can i root my 2.2" posts.

    Just thinking out loud. :D
     
  19. flyjbaker

    flyjbaker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,189
    Joined:
    Oct 17, 2009

    Oct 17, 2009
    1,189
    265
    163
    Or un-sticky it and let it die a natural death...this thread serves no purpose. And when 2.2 is rooted, stick it!...just my opinion. The mods here do a great job!!!!
     
  20. ep3n3wp

    ep3n3wp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    May 5, 2010

    Agreed... Un-sticky and let it dwindle into the pages of lost no hope/ irrelevance
     
    ballpoint likes this.
  21. draconius

    draconius Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    230
    Joined:
    Jul 24, 2010

    Jul 24, 2010
    230
    3
    36
    So misleading I agree...I have a Droid X but my buddy has the EVO 4G and wants to get wifi tethering. SO naturally I cam looking and found this thread...thankfully I read and didn't just presume, but now know the 4G is not rooted yet.

    Should the unrevoked thread fall from sticky also?

    Anyone tried the Universal AndRoot to attempt it on the 4G? It states that is can root 2.2...but don't know if it is fully supported or not.
     
  22. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    May 18, 2010

    May 18, 2010
    85
    6
    16
    IT Tech
    Sandy, Utah
    Yeah Mods here are awesome.

    Another vote to un-sticky this and let it die.
     
    ballpoint likes this.
  23. xefe

    xefe Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    159
    Joined:
    Jun 27, 2010

    Jun 27, 2010
    159
    21
    38
    fail ..... unstinky this garbage ...
     
  24. ep3n3wp

    ep3n3wp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    155
    Joined:
    May 5, 2010

    Well technically root for 2.2 is now out.. But...
    I still say un sticky this one.. Is three pages deep.. And every one is going too need updated info to root 2.2
     
  25. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,591
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,591
    70,376
    5,218
    New Mexico, USA
    Less than 4 weeks since the .3 Froyo OTA leak - and yes, root is out.

    Patience.
     
Tags:

Share This Page

Loading...