1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Rooted but no root access?

Discussion in 'Android Devices' started by trexterra, Oct 14, 2011.

  1. trexterra

    trexterra Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 14, 2011

    Oct 14, 2011
    4
    0
    5
    Woke up this morning to superuser force closing, set cpu force closing, and all of my root apps telling me I don't have root access. I've been rooted since I got the phone 8 months ago and I'm really stumped. I can't boot into recovery, I can't reboot into recovery, none of my back up apps will let me restore.

    What should I do here? I can't find an answer
     

    Advertisement

  2. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    5,589
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    5,589
    2,005
    423
    Male
    PA
    Go into manage applications, and clear the data for superuser.
     
  3. trexterra

    trexterra Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 14, 2011

    Oct 14, 2011
    4
    0
    5
    I did try that. I will try it again.

    Every time SU asks to grant permission or I open SU, it just force closes on me.
     
  4. trexterra

    trexterra Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 14, 2011

    Oct 14, 2011
    4
    0
    5
    Okay, I think I got it figured out to the point where root apps are functioning again. I don't know why SU keeps force closing at the allow/deny screen, but at least I got things working again for now. Thanks
     
  5. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    5,589
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    5,589
    2,005
    423
    Male
    PA
    could try running fix permissions from rom manager or recovery also.
     
  6. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    5,589
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    5,589
    2,005
    423
    Male
    PA
  7. trexterra

    trexterra Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 14, 2011

    Oct 14, 2011
    4
    0
    5
    Yea this fix is essentially what I did:

    -Cleared data in manage applications
    -Updated SU in market
    -Ran SU without force close (this was the hardest part to get through...)
    -In preferences changed automatic permissions to "allow"

    I get lag on load sometimes, but no fc and everything works again. Seems like a bad update from SU.
     

Share This Page

Loading...