1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Rooted, flashed CM7!

Discussion in 'Android Devices' started by scorpiopantera, Jul 26, 2011.

  1. scorpiopantera

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    37
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    37
    0
    35
    Running CM7 now. I absolutely love it! All of the bloatware is gone. Battery life has greatly improved. Love it!
     

    Advertisement

  2. ultradroid

    ultradroid So many android phones...
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    472
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    472
    71
    53
    Title Insurance Underwriter
    Cleveland, Ohio - the North Coast!
    Have you tried many of the other custom roms available at the XDA Forum?

    -Mike
     
  3. scorpiopantera

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    37
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    37
    0
    35
    Not yet, this is my first try. You like the ninja rom? Do I have to flash a kernel or a radio too? Or just wipe everything and flash it over? Because I am down to try a different one like right now lol.
     
  4. ultradroid

    ultradroid So many android phones...
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    472
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    472
    71
    53
    Title Insurance Underwriter
    Cleveland, Ohio - the North Coast!
    Try the Ninja Rom - {rom}NINJA-0716(2.3.4) 07/16/2011-|Swype 3.0|New Market|LM 6.0|G+! - xda-developers - if you want a NON-sense rom. If you're looking for a Sense 3.0 based rom, try HoneySense HD, located here - [ ROM ][15 JULY] Honeysense HD v7.2.1 EXT4|Honeycomb|Daemon|Sense|3D Sense| - xda-developers - with lots of eye candy.

    -Mike
     
    scorpiopantera likes this.
  5. scorpiopantera

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    37
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    37
    0
    35
    Thanks a lot dude! Being without Sense is not really a big deal to me. I have been using Beautiful Widgets since I got the phone. I'm going to download those roms now. Thanks a lot! Having this phone rooted is a must! I feel the same way as I did when I jailbroke my iPhone!
     
  6. scorpiopantera

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    37
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    37
    0
    35
    When I flashed the Ninja rom and went to use Titanium backup it said I do not have root access. What gives?
     
  7. scorpiopantera

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    37
    Joined:
    Mar 23, 2011

    Mar 23, 2011
    37
    0
    35
    Now running HoneysenseHD...wow!!...is all I can say!
     
  8. ultradroid

    ultradroid So many android phones...
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    472
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    472
    71
    53
    Title Insurance Underwriter
    Cleveland, Ohio - the North Coast!
    It is definitely a visual rom - gorgeous to look at, and a lot of fun to use. Glad you like it - Enjoy! :)

    -Mike
     
  9. TennisProNB1

    TennisProNB1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    45
    0
    15
    Registered Representative for Mass Mutual
    North Babylon
    OK so im going to ask possibly a dumb question....but ill feel better asking it...you did root the phone before you put on HoneysenceHD rite...cause the pics of the rom have me sold...i wanna put it on tonite...and which method of rooting did you use?
     
  10. ultradroid

    ultradroid So many android phones...
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    472
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    472
    71
    53
    Title Insurance Underwriter
    Cleveland, Ohio - the North Coast!
    I'm not sure if that question was directed to me or the OP. I used Bubby's One Click method, available here - [GUIDE]Inspire 4G, Rooting, Flashing, Softbrick, Fixes, Sideloading.(4-23) - xda-developers - but there is another method (shown in the same thread) which many people have had success with. You need to read up on both, so you can make an informed choice.

    -Mike
     
  11. scottsedore

    scottsedore Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    15
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    15
    0
    35
    union boilermaker
    missouri
  12. ultradroid

    ultradroid So many android phones...
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    472
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    472
    71
    53
    Title Insurance Underwriter
    Cleveland, Ohio - the North Coast!
    Excellent! I'm glad people are enjoying the great roms available on the XDA Developers site. :)

    As a side note - just be aware of their rather strict rules about posting questions over there. They have a Q&A thread here - Inspire 4G Q&A - xda-developers - where you post all of your rom related questions and complaints to.

    HTH,

    -Mike
     
  13. striketrue

    striketrue Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    68
    2
    16
    I flashed cm7 but then realized that phone and contacts icons were missing. Did I forget a step?
     
  14. Suprtrukr425

    Suprtrukr425 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    14
    Joined:
    Jun 5, 2011

    Jun 5, 2011
    14
    2
    16
    Did you install the google add on with it? If you backed up you contacts with google, and installed the add on, then they should just pop up.

    P.S. - Newly rooted, and loving CM7 so far. Thinking about trying another rom, but like this one so much.
     
  15. Lion Man

    Lion Man Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    May 15, 2011

    May 15, 2011
    11
    0
    15
    how do you back up with google?
     
  16. striketrue

    striketrue Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    68
    2
    16
    Solved. I didn't wipe data, just dalvik. That was my problem.
     
  17. sleewok

    sleewok Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    29
    Joined:
    Aug 11, 2011

    Aug 11, 2011
    29
    0
    35
    Indiana
    CM7 is awesome... my favorite
     
  18. csoto2010

    csoto2010 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    51
    Joined:
    Dec 3, 2010

    Dec 3, 2010
    51
    10
    18
    Information Systems
    For any new users on this ROM you should add the power widget to your homsecreen. You have the option to turn your portable hotspot on, torch (which if you select high brightness goes so much brighter than the htc sense flashlight), even go between 2g and 3g with one push of an icon. Really saves battery life! And if it shows 2g,3g on your icon you can be sure you are still getting 4g speeds. Also try going to settings-adw launcher-screen preferences. If you select desktop transition at the bottom you can select how each page turns. (for those of you that like sense 3 select cube) Hope this is helpful.
     
    droidbaby likes this.
  19. ryanpa

    ryanpa Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1
    0
    5
    Hi Mike,

    Is any of those roms have the feature to manual set the phone to use 2g/edge only? thanks.
     
  20. John Redcorn

    John Redcorn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    439
    Joined:
    May 9, 2011

    May 9, 2011
    439
    80
    53
    I mean! It's not a focused beam but dang if it doesn't light up a dark room as much as my 4 watt cree pretend-tactical-flashlight.

    Battery monitor widget also showed 1400ma draw on the battery with that on, I've never seen it go higher than 700-750, usually when playing a game. (Regular flashlight apps make my battery ma draw usually go up by 150-200ma.)

    I'm sticking with teslaLED widget, as bright as the sense flashlight on high, looks better and I'm not risking melting my phone near as much if I forget to turn it off.


    Is this extra-bright light something CM does on a lot of phones or is it a DHD-specific thing?
     
  21. sleewok

    sleewok Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    29
    Joined:
    Aug 11, 2011

    Aug 11, 2011
    29
    0
    35
    Indiana
    I'm running CM7 and I have the option to use 2g only.
     
  22. csoto2010

    csoto2010 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    51
    Joined:
    Dec 3, 2010

    Dec 3, 2010
    51
    10
    18
    Information Systems
    I'm not sure if CM7 does on different models, that's a good question. If I were to make an educated guess I would say he does just to keep everything uniform.
     

Share This Page

Loading...