1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Rooting my captivate and flashing a new rom

Discussion in 'Android Devices' started by sdonn, Jul 27, 2010.

  1. sdonn

    sdonn Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    15
    0
    15
    Hi, this is my first android phone and i love it, i've been waiting on at&t to come out with something forever and i finally have the captivate.

    obviously now i want to root it but i have one question that i couldnt really find the answer to. it probably sounds dumb but i just want to check. if i root my phone and install a custom rom that is 2.2, does that mean the my phone is now running 2.2?

    thanks for any help

    oh and will rooting and putting a new rom have any effect on the gps problem?
     

    Advertisement

  2. ronaldramsayii

    ronaldramsayii Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    588
    Joined:
    Mar 31, 2010

    Mar 31, 2010
    588
    118
    93
    Entrepreneur
    Atlanta
    Yes it does mean you'll have Froyo. I'm running it on my Droid now and will be running it on my Captivate when I switch over.

    As far as the effect on GPS, if the developer(s) of the ROM implements a fix into it, it should fix it. There's other fixes for it in the forum....have you tried it? If not here's the link....
    Captivate GPS Fix
    Alternative Link
     
    sdonn likes this.
  3. Steemax

    Steemax Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    48
    1
    16
    SoCal

    Well I may be wrong but I thought there aren't any custom 2.2 roms yet for the captivate... how does this work?
     
  4. ronaldramsayii

    ronaldramsayii Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    588
    Joined:
    Mar 31, 2010

    Mar 31, 2010
    588
    118
    93
    Entrepreneur
    Atlanta
    Nope there isn't just yet. The first build will probably be CyanogenMod team. I'm running 2.2 Froyo on my Droid from VZW. I'm be switching to AT&T and getting the Captivate real soon, by then I'm hoping there will be an Alpha release of a Cyanogen build. If Samsung or AT&T leaks a 2.2 version of Froyo with TW on for the Captivate, developers will also work to enhance that....whenever it happens. I for one will be trying to theme a few things on it and of course share it with the Android "nation".
     
  5. Steemax

    Steemax Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    48
    1
    16
    SoCal
    That all sounds like a plan ^.^ ill hope to be a part of it lol
     
  6. ronaldramsayii

    ronaldramsayii Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    588
    Joined:
    Mar 31, 2010

    Mar 31, 2010
    588
    118
    93
    Entrepreneur
    Atlanta
    Believe me, I'll make sure everyone in the Captivate forums will be. If no one else posts a link to CyanogenMod's Froyo ROM, I definitely will...
     
    Karl_Tx likes this.
  7. sdonn

    sdonn Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    15
    0
    15
    Alright thanks guys
     
  8. ~Reaper~

    ~Reaper~ Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    170
    Joined:
    Jul 24, 2010

    thanks man looking forward to 2.2
     

Share This Page

Loading...