1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Rooting Problem

Discussion in 'Android Devices' started by Arsenic, Jan 3, 2012.

  1. Arsenic

    Arsenic Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jan 3, 2012

    Jan 3, 2012
    9
    0
    5
    Hello there, this is my first post. I have been browsing awhile but decided to sign up when I couldnt get root working correctly. Small shout out to my programming community leetcoders.org (i apologize if this is not allowed.)

    I successfully rooted my droid bionic 2.3.4 on system 5.5.893 by utilizing Petes Motorola Root Tools. However, after a few days of using it, a message came up on my screen saying I had to update my droid. So i let it update. This was a day of so before the new year. Ever since then, my root apps wont work, they say I dont have root access. So, i go back to petes tool and run root. It doesnt work. I have tried using the unrooting tool, then rerooting it which i did several times.
    I also have tried using the one by dhacker29 and selected the second option. That did not work, so I selected the 3rd option.

    I still can not get root access, any ideas why? Thanks!
     

    Advertisement

  2. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    What update are you on? Did you first root 5.5.863 not 5.5.893? The reason I ask is the current ota is 5.5.893 or 5.9.901 for some.
     
  3. Arsenic

    Arsenic Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jan 3, 2012

    Jan 3, 2012
    9
    0
    5
    Right now on my screen it says the build is 5.5.1_84_DBN-21 and the system version is 5.5.893. I have no idea what those were before it updated, I only payed attention to the 2.3.4 android version because of a guide I saw on pete's.
     
  4. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    Ok. you are on the current OTA. You need to use p3droids one click.


    Here is a link to the thread. the one click method is at the bottom of post #2. You will need to unzip this file and the run the runme

    1 Click for .893


    Then use releashed to forever root option 4. Releashed
     
  5. Arsenic

    Arsenic Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jan 3, 2012

    Jan 3, 2012
    9
    0
    5
    I registered at the site you linked me to for the one click. It still displays links that say I have to register to see them, even though it says welcome Arsenic in the top right.

    Would you mind uploading it? It would mean a lot to me :)
     
  6. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    sent you a pm.
     
  7. Arsenic

    Arsenic Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jan 3, 2012

    Jan 3, 2012
    9
    0
    5
    Thank you kindly, I am downloading now and will let you know how it goes :)

    EDIT: It worked great, now im rooted again! Thank you so much!
     
  8. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    no problem.
     
  9. mdamm

    mdamm Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    8
    1
    6
    UPDATE: it was easy enough to register...


    I just bought a bionic yesterday, and I'm frustrated that I can't root..
     
  10. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    How are you trying to root? What system are you running 5.5.893? We are able to root all versions but we need to know what you are running.
     
  11. mdamm

    mdamm Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    8
    1
    6
    Yes, XT875 bionic, with 5.5.893...

    I want a 1 click, not a manual guy...

    TIA!
     
  12. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL

    The best way to root your phone is using tehsusenoh modified releashed and forever root file here. R3l3AS3DRoot_Windows_V2.1 - modded zergRush - Minus.com Option 2, root and forever root.
    This works with 5.5.893
     
    mikefla likes this.
  13. mdamm

    mdamm Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    8
    1
    6
    Thank you so much! That worked!

    Wow! So grateful!
     
  14. primetimetodd

    primetimetodd Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 17, 2012

    Jan 17, 2012
    1
    0
    5
    i just used the above link to root my bionic. the root worked but i cant delete apps that came on the phone. is this right or do i need to get something else to be able to do this. thanks
     
  15. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL

    You need titanium backup or something similar to freeze the apps. I would not delete any of the apps.
     
    primetimetodd likes this.
  16. mikefla

    mikefla Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    85
    Joined:
    Jul 14, 2010

    Jul 14, 2010
    85
    3
    16
    lineman
    Florida
    well i was nervous but i rooted my phone today with the same thing Dfib used and it worked I also downloaded the Sqlite editor to make some changes in my phone seems to be working great and its doing what i rooted it for... Now i just have to figure out what to do when this new update comes out
     
  17. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL

    If you didn't remove any apps and are completely stock (other then rooted) you will be able to receive the OTA. I would advice against it though until a developer can make sure you won't loose root.
     
  18. kml4423

    kml4423 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    2
    0
    5
    i have the droid bionic my system version is 5.9.902 and i have tried and tried again to root my phone and it does two of the three things but then it says root failed. i also have a mac. please help me.
     
  19. New Rising

    New Rising Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    481
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    481
    71
    53
    What root method are you using?
     
  20. MarvinAndroid

    MarvinAndroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    194
    Joined:
    Nov 7, 2008

    Nov 7, 2008
    194
    22
    38
    MA
    Me too. The strange thing is that a couple weeks ago I rooted my Bionic which was also 5.9.902 without issue. That same Bionic fell on the tile floor and shattered the screen a week later. I just got my replacement phone, which appears to be the same exact phone with the same versions etc. I tried SuperOneClick and Moto One Click Root... and neither one them seemed to do a thing.

    SuperOneClick worked for me before.. but this time is freezes on one of the last steps waiting for the phone to respond. MotoOneClickRoot... seemed to work.. it did it's thing and told me I should be good to go. Then I open up Titanium Backup.. and it tells me "Sorry.. dumbass.. you don't have root" (or something like that).

    So... now I'm wondering if Motorola did something to make the latest versions of the phones un-rootable? Not sure what's going on.
     
  21. Groid

    Groid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    358
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    358
    88
    53
    Google 'motofail root bionic' and look at the top three. It will root a .902 bionic. I know it can, because I have used it twice.
     
    MarvinAndroid likes this.
  22. MarvinAndroid

    MarvinAndroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    194
    Joined:
    Nov 7, 2008

    Nov 7, 2008
    194
    22
    38
    MA
    Looks like that did the job! Thanks!
     
  23. kml4423

    kml4423 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    2
    0
    5
    i have a mac so idk where to find it
     
  24. Duchess4105

    Duchess4105 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Feb 18, 2012

    Feb 18, 2012
    15
    6
    16
    I am new to this rooting thing. Is it something that needs to be done on a regular basis? How do I do that?
     
  25. MarvinAndroid

    MarvinAndroid Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    194
    Joined:
    Nov 7, 2008

    Nov 7, 2008
    194
    22
    38
    MA
    You normally should only need to do it once. It pretty much stays rooted until you unroot it or get a new phone. In my case I dropped my phone and shattered the screen so I had to get a new one... and had to re-root.
     

Share This Page

Loading...